Du er her:
  • Nyheder
  • 3 nye dykkerstier i Lillebælt

3 nye dykkerstier i Lillebælt


Middelfart har fået tre nye dykkerstier, der leder dykkere på undervandstur langs afmærkede ruter. Undervandsstierne er forsynet med særligt vandtætte infoskilte på dansk og engelsk, som fortæller, hvad snorkel- og flaskedykkere kan opleve undervejs og -vands.

Hvem ved for eksempel, at sønelliken jager med ’bue og pil’, og at tangsprællen har antifryse-proteiner i blodet? Og hvem forestiller sig, at ålekvabben føder op til 300 levende unger, og at sjældne fisk som buskhoved, sortvels og hårhvarre gemmer sig i huler på revet?

Der er så meget at se under vandet, men ofte skal dykkere gøres opmærksom på, hvad de skal kigge efter. Dyrene er fantastisk gode til at camouflere sig. Det er de simpelthen nødt til, for ellers bliver de ædt af de tusindvis af sæler og marsvin, der lever i Lillebælt.

Infoskiltene skal åbne dykkernes øjne for den verden af dyreliv, som umiddelbart er svær at få øje på. For eksempel gemmer fladfisk sig på havbunden og sætter kun aftryk, tangålen er lang, tynd og står lodret og ligner ålegræs, og ulken gemmer sig bag sten og ligner en sådan,” fortæller havbiolog Søren Larsen, der er en af hovedmændene bag informationer og udvikling af stierne, der byder på hver deres karakteristika og naturoplevelser.

Sværhedsgrad er forskellig på de tre stier, der hver er ca. 50 meter lange og tilgængelige året rundt. Lillebælt er det eneste sted i Danmark, hvor dykkere kan hoppe direkte i vandet fra strandkanten og opleve stenrev med et varieret dyreliv og samtidig få information undervands.

Strømmen gør, at stierne ikke sander og mudrer til, så de er rimeligt langtidsholdbare. Jeg er sikker på, at stier og rev vil trække endnu flere dykkere til Lillebælt. Et område, som i forvejen har ry for at være et af Nordeuropas bedste dykkersteder,” siger Søren Larsen.

Andre spændende artikler


Cirkus Everest anno 2017

Cirkus Everest anno 2017

Drømmen om Bhutan

Drømmen om Bhutan

KARNEVAL / MARDI GRAS

KARNEVAL / MARDI GRAS

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind