Du er her:
  • Nyheder
  • 3 tips: mad på vandreturen

3 tips: mad på vandreturen


ToreGroenneYosemite

Gå efter det sikre smagsvalg
Det er ikke, når du sidder træt og sulten efter en lang dag på stierne, at det er tid til at eksperimentere. Gå efter måltider, du ved, du har lyst til.

Det er så nemt at pakke den der eksotiske, krydrede, indiske frysetørrede ret, der virker spændende på hylden i din friluftsbutik, men når teltet er slået op, er det bedre med en garanteret succes; noget, du ved, du har lyst til at spise.

Det samme gælder, hvis du er lidt mere ambitiøs med din madlavning og selv laver retter fra bunden derude på stierne. Med mindre du er godt og grundigt erfaren i at vandre og lave mad på tur, så gå efter sikre valg.

Sørg for snackvariation
Det kan godt være, at du har en bestemt chokoladebar eller nøddeblanding, du knuselsker. Men spiser du det samme hele tiden, dag efter dag, tur efter tur, så er der risiko for, at du på et eller andet tidspunkt – og lige pludseligt – brænder helt ud på det og bare ikke orker at proppe mere af det samme i munden.

Vi taler af erfaring, og når det sker, så kan man med ét nærmest ikke overskue at stoppe bare en enkelt bid mere af den trailmix i munden, der ellers har fulgt én trofast på ture i årevis.

Det er selvfølgelig mest på længere ture i vildmarken, hvor du ikke har mulighed for at købe ind undervejs og må klare dig med, hvad du pakkede hjemmefra, at det her er vigtigt. Men sørg for at have lidt forskelligt med, så det ikke bliver en sur pligt at tykke sig gennem kalorierne, men derimod noget, du ser frem til.

Få nok kalorier
Det er ikke ude på stierne, du skal spare på kalorierne. Du forbrænder en forfærdelig masse, når kroppen er i gang dagen lang, og det er vigtigt at få fyldt depoterne op.

Et dagligt kalorieindtag kan variere mellem for eksempel 2.500 og 4.500 kalorier på vandreture, alt efter hvor stor du er, hvor hårdt du knokler osv.

Prøv at finde ud af, hvor meget du cirka har brug for og brug det, når du pakker dine dagsrationer. For det er også vigtigt ikke at pakke for meget og ende med en rygsæk halvfyldt med mad, du aldrig fik spist, når turen er slut.

Skrevet af: Redaktionen
Den 11. okt 2019
Senest opdateret den 03. apr 2021

Andre spændende artikler


7 TIPS TIL TURMADEN

7 TIPS TIL TURMADEN

Bag sprød pizza på bålet

Bag sprød pizza på bålet

Chiagrød med bær

Chiagrød med bær

Christian, kajakken og den gode mad

Christian, kajakken og den gode mad

Den store kakaoslabberas

Den store kakaoslabberas

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind