Årets europæiske eventyrer 2017

 Der er fuld knald på diverse kåringer i de her uger, og på den store årlige ISPO-messe i München blev Årets europæiske eventyrer 2017 kåret den 30. januar. 

www.thebikeramble.com1.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 26. dec 2021
Læst af: 9738

 Der er fuld knald på diverse kåringer i de her uger, og på den store årlige ISPO-messe i München blev Årets europæiske eventyrer 2017 kåret den 30. januar. 

Vinderen er 25-årige svensker Frederika Ek, der i løbet af 1042 dage har cyklet jorden rundt. Alene. Turen bragte hende gennem 45 lande i Europa, Asien, Australien, Sydamerika og Afrika. Undervejs samlede hun 75.000 euros ind til Action Aids globale arbejde med at kæmpe for de mest basale menneskerettigheder for kvinder og piger. 

Juryen udtalte i forbindelse med kåringen af Frederika Ek: 

”Gennem sin 1042 dage lange cykeltur har Frederika Ek vist verden, at en ung kvinde med en stærk vilje kan erobre verden. Efter 51.000 kilometer og 45 forskellige lande har hun afsluttet et sandt eventyr og er vendt hjem til Sverige. Hun var drevet af en stærk vilje og en lyst til at hjælpe andre kvinder rundt om i verden.”

www.thebikeramble.com4

Selv skriver Frederika Ek sit enorme eventyr:

”Min motivation er trangen til at opleve det hele. Jeg vil rejse alle steder hen. Møde alle. Jeg vil smage al maden, tage del i hver en kultur. Jeg vil se hver en udsigt, og jeg vil svømme i hvert et hav." 

Samtidig siger hun, at turen var meget mere end blot en cykeltur:

”Jeg vil ikke blot se verden, som den er, jeg vil også se den blive bedre. Det, der giver den her rejse sand mening, er den distancebaserede indsamling for at støtte Action Aids globale arbejde med at forsvare de basale menneskerettigheder for piger og kvinder i den her verden.”

Du kan læse meget mere om Frederika Eks tur på www.thebikeramble.com  

www.thebikeramble.com2

Årets europæiske eventyrer

Vinderen af Årets europæiske eventyrer, som er blevet uddelt siden 2009, er en person eller en gruppe, der inspirerer andre til at drage på eventyr gennem bemærkelsesværdige bedrifter hvor som helst i verden. Vinderen skal have udvist beslutsomhed, udholdenhed, mod og pionerånd for at opnå deres mål. 

Tidligere vindere af prisen er Simone Moro, Ed Stafford, Gerlinde Kaltenbrunner, Felix Baumgartner, Sarah Marquis, Killian Jornet, Freya Hoffmeister og Louis-Philippe Loncke.

Læs mere om Årets europæiske eventyrer

Foto: www.thebikeramble.com

Andre spændende artikler


Guide til Bohuslän

Guide til Bohuslän

Svensk madfestival på Årets Cykelrute i Europa 2018

Svensk madfestival på Årets Cykelrute i Europa 2018

Ny cykelrute i Sydsverige

Ny cykelrute i Sydsverige

An Error Occurred: Whoops, looks like something went wrong.

Sorry, there was a problem we could not recover from.

The server returned a "500 - Whoops, looks like something went wrong."

Help me resolve this