Du er her:
  • Nyheder
  • Årets europæiske eventyrer 2017

Årets europæiske eventyrer 2017


 www.thebikeramble.com1Der er fuld knald på diverse kåringer i de her uger, og på den store årlige ISPO-messe i München blev Årets europæiske eventyrer 2017 kåret den 30. januar. 

Vinderen er 25-årige svensker Frederika Ek, der i løbet af 1042 dage har cyklet jorden rundt. Alene. Turen bragte hende gennem 45 lande i Europa, Asien, Australien, Sydamerika og Afrika. Undervejs samlede hun 75.000 euros ind til Action Aids globale arbejde med at kæmpe for de mest basale menneskerettigheder for kvinder og piger. 

Juryen udtalte i forbindelse med kåringen af Frederika Ek: 

”Gennem sin 1042 dage lange cykeltur har Frederika Ek vist verden, at en ung kvinde med en stærk vilje kan erobre verden. Efter 51.000 kilometer og 45 forskellige lande har hun afsluttet et sandt eventyr og er vendt hjem til Sverige. Hun var drevet af en stærk vilje og en lyst til at hjælpe andre kvinder rundt om i verden.”

www.thebikeramble.com4

Selv skriver Frederika Ek sit enorme eventyr:

”Min motivation er trangen til at opleve det hele. Jeg vil rejse alle steder hen. Møde alle. Jeg vil smage al maden, tage del i hver en kultur. Jeg vil se hver en udsigt, og jeg vil svømme i hvert et hav." 

Samtidig siger hun, at turen var meget mere end blot en cykeltur:

”Jeg vil ikke blot se verden, som den er, jeg vil også se den blive bedre. Det, der giver den her rejse sand mening, er den distancebaserede indsamling for at støtte Action Aids globale arbejde med at forsvare de basale menneskerettigheder for piger og kvinder i den her verden.”

Du kan læse meget mere om Frederika Eks tur på www.thebikeramble.com  

www.thebikeramble.com2

Årets europæiske eventyrer

Vinderen af Årets europæiske eventyrer, som er blevet uddelt siden 2009, er en person eller en gruppe, der inspirerer andre til at drage på eventyr gennem bemærkelsesværdige bedrifter hvor som helst i verden. Vinderen skal have udvist beslutsomhed, udholdenhed, mod og pionerånd for at opnå deres mål. 

Tidligere vindere af prisen er Simone Moro, Ed Stafford, Gerlinde Kaltenbrunner, Felix Baumgartner, Sarah Marquis, Killian Jornet, Freya Hoffmeister og Louis-Philippe Loncke.

Læs mere om Årets europæiske eventyrer

Foto: www.thebikeramble.com

Skrevet af: Tore Grønne
Den 06. feb 2018
Senest opdateret den 12. mar 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind