Du er her:
  • Nyheder
  • Et år alene på et isbjerg

Et år alene på et isbjerg


Ok, den her er ny! Den italienske eventyrer Alex Bellini planlægger at drive rundt på et isbjerg. Alene. I et år. Hvis altså isbjerget ikke smelter bort inden. Hans plan er at ”slå følgeskab med isen gennem den sidste del af dets lange, sørgelige forsoning med vand.” 

Han vil leve på og med isen for at fortælle dens historie. Isbjerget, Alex vil flyde på, eksisterer ikke endnu, men han vil finde det i det nordvestlige Grønland mellem 70° og 74° nord. Han vil vælge et med en flad top på omtrent 20 gange 60 meter. Og så ellers se, hvor det fører ham hen. Formålet er at skabe yderligere opmærksomhed på nogle af de klimaudfordringer, vi som mennesker står over for. Vilde eventyr i total ensomhed er for øvrigt ikke nyt for den gode Alex Bellini.

I 2006 brugte han ti måneder alene til havs på at ro over Stillehavet (han blev dog evakueret blot 100 kilometer fra Sydney), og han har ligeledes roet alene over Atlanterhavet. Han har løbet 23.000 kilometer rundt om i verden – bandt andet 5200 km fra Los Angeles til New York på 70 dage. Og nu venter så isbjerget på den italienske familiefar. Alex Bellini skriver, at ”med håbet om at være i stand til at fortælle historien, hvisket af et døende isbjerg, er jeg klar til at dele vores planets smukke, katastrofale drama med jer."

Andre spændende artikler


Rystende vandring langs Stillehavets kyst

Rystende vandring langs Stillehavets kyst

Over passet til regnbuebjerget

Over passet til regnbuebjerget

Vulkanø med telt og trangia

Vulkanø med telt og trangia

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind