Du er her:
 • Nyheder
 • Norges 10 mest populære vandreruter

Norges 10 mest populære vandreruter


shutterstock 1757707907 PunPå den norske hjemmeside www.ut.no finder man beskrivelser af et væld af fantastiske vandreruter rundt omkring i det fjeld- og fjordrige land.

Mens de fleste nordmænd blev inden for landets grænser i løbet af sommeren, oplevede hjemmesiden, hvordan interessen for vandreturene steg, og nu har ut.no afsløret hvilke 10 ruter, der har været de mest søgte. 1. H.M. Dronning Sonjas panoramatur – Dronningstien: En krævende vandretur på 16,6 km, der bringer én op i 1.100 meters højde i fjeldet mellem Kinsarvik og Lofthus og giver udsigt ud over Sørfjorden.

 2. Romsdalseggen: Her er ruter i flere sværhedsgrader, og på ’normal-ruten’ vandrer man 10,8 km op på den udsatte bjergkam med utrolige udsigter ned over dybe dale.

 3. Gaustatoppen: En sydnorsk klassiker, hvor man vandrer til tops på det 1.833 meter høje bjerg og fra toppen kan skue ud over en sjettedel af det ganske Norge på en klar dag. Der ligger en hytte nær toppen. Turen til tops er på 4,6 km.

 4. Galhøpiggen: Norges højeste bjerg med sine 2.469 meter. Turen til tops er en krævende – men langt fra umulig, selv for børn – tur på 5,7 km fra Juvashytta.

 5. Trolltunga: En absolut klassiker, hvor man vandrer op til ’klippetungen’ der hænger i luften 700 svimlende meter over fjorden. Vandreturen er på 14,5 kilometer.

 6. Preikestolen: Turen op til Norges måske mest ikoniske udsigtspunkt er på 3,9 kilometer. Du skal dog ikke forvente at have udsigten fra klippen og ned over fjorden 604 meter nede for dig selv, da omtrent 300.000 mennesker går turen hvert år.

 7. Rampestreken: Turen op til det ’nye’ udsigtspunkt Rampestreken er på blot 1,7 kilometer, men udsigten ud over Åndalsnes, Romsdalsalpene og Romsdalsfjorden er lige til at tage pusten fra de fleste.

 8. Aurlandsdalen: Den første tur på listen, som ikke er en dagstur, men derimod en tur på 48,7 kilometer over tre dage. Her oplever man utrolige udsigter over dybe dale med vilde floder.

 9. Beseggen: Jotunheimens mest berømte dagstur går op ad den udsatte bjergkam med vilde udsigter ud over fjelde og bjergsøer. Ruten er på 13,8 kilometer.

 10. De Syv Søstre: En ekstra krævende tur på 26 km over to dage til de ikoniske fjeldtoppe på Helgelandskysten. Man tackler i alt 3.525 højdemeter på ruten.

Læs mere på ut.no

Foto: Punnawit_Suwattananun / www.shutterstock.com

Skrevet af: Redaktionen
Den 06. nov 2020
Senest opdateret den 01. apr 2021

Andre spændende artikler


12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

12 Tips til fjeldturen

12 Tips til fjeldturen

15 råd til en varm nat i soveposen

15 råd til en varm nat i soveposen

20 råd til den gode lejrplads

20 råd til den gode lejrplads

25 råd til en lettere rygsæk

25 råd til en lettere rygsæk

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind