Du er her:
  • Nyheder
  • Ny vandrerute i De Juliske Alper

Ny vandrerute i De Juliske Alper


Juliskealper1Det vælter frem med nye vandrestier rundt omkring i Europa. En af de nyeste af slagsen er en herlig én: 270 kilometer fordelt på 16 etaper i en spændende bjergkæde med masser af lokalkultur, overnatningsmuligheder og adgang med lokaltransport – og hvor der er sparet på højdemeterne, da man mest vandrer gennem dale under tinderne.

Det er til at tabe pusten over, hvor hurtigt nye vandrestier dukker op. Østeuropa er kommet rigtigt godt med de seneste år, hvor bjergrige regioner spækket med spændende kultur bliver mere og mere tilgængelige for vandrefolket.

Den her nye vandresti, som åbner i oktober 2019 i Slovenien, er ingen indtagelse. Juliana Trail er en godbid af en vandrerute, der på overskuelig vis er inddelt i 16 etaper og i alt udgør 270 kilometers vandring. Det giver en gennemsnitsetape på 17,5 kilometer, som tager omtrent 4 til 5 timer at vandre.

Stien snor sig langs bjergene i De Juliske Alper, gennem den berømte Triglav National Park og rundt om Sloveniens højeste bjerg; Triglav på 2864 meter. Man kommer tæt på den rige kultur i et landskab, der ikke blot byder på smukke udsigter, floder, søer, vandfald samt skove, klipper og tinder, men også en rig biodiversitet.

Juliana Trail holder sig mere til dalstrøg end til de nøgne skråningerne højt på bjergsiderne, og det er desuden muligt at finde overnatning ved slutningen af hver etape.

Samtidig er der togstationer eller busforbindelser til hver eneste etape, som gør det nemt at komme til og fra ruten med offentlig transport – og at vandre en del af ruten, hvis man ikke har de par uger til rådighed, som de fleste vandrere bruger på ruten.

Stien er sat til at åbne i oktober 2019, og der er stadig ikke en fuldkommen guide online, men man kan læse mere om stien på her. 

Skrevet af: Redaktionen Foto: Raphael Rivest / www.shutterstock.com
Den 10. sep 2019
Senest opdateret den 03. apr 2021

Andre spændende artikler


11 af verdens længste vandreruter

11 af verdens længste vandreruter

154 km på West Highland Way

154 km på West Highland Way

3 britiske langtravere

3 britiske langtravere

3 klassiske vandreture i England og Skotland

3 klassiske vandreture i England og Skotland

3 skotske eventyr: Ruter til en uge på stierne

3 skotske eventyr: Ruter til en uge på stierne

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind