Du er her:

På ekspedition i Yukon

Ny bog af Erik B. Jørgensen & Tine Henriksen


Yukon River – floden i Nordamerikas store vildmark – er indbegrebet af dramatisk guldgraverhistorie, farverig kultur, et rigt dyreliv og helt fantastisk natur.

Floden har spillet en central rolle for befolkningen og udviklingen af områderne omkring floden og været en essentiel færdselsåre både sommer og vinter, for indianere og inuitter, til at komme rundt i landet, fiske, jage og mødes.

Det var også via Yukon River og Chilkoot Trail, at historiens sidste og helt store guldfeber udspillede sig i slutningen af forrige århundrede. Guldgravere, lykkejægere og forsyninger skulle ind til de attraktive områder, og det var floden og guldet, der gjorde udslaget for, hvor byerne i hast blev anlagt. Senere forsvandt de igen i takt med at veje, togbaner og lufthavne tog over, og det moderne Alaska opstod.

Bogen her handler om de 3.220 kilometer i kajak, parret Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen roede fra flodens udspring gennem Canada og Alaska til flodens udløb ud i Beringshavet.

78 dage i vildmarken, hvor parret ser tingene på forskellige måder.

Tine er nysgerrig på sine omgivelser og god til at møde og snakke med andre mennesker. Erik går meget op i historie og dyrelivet, og har meget erfaring fra sine mange ekspeditioner, som Tine ikke har.

I bogen beskriver de sammen ekspeditionen og gør læseren klogere på historien, naturen, dyrelivet, befolkningen og dét at rejse to mennesker så tæt sammen over længere tid i den Nordamerikanske vildmark.

Yukon River, Eventyrlige Yukon af Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen. 448 sider. Pris: 300 kr. www.komud.dk 

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind