Du er her:
  • Nyheder
  • Koralrev opdaget i Thailand

Koralrev opdaget i Thailand


Et tæt samarbejde mellem lokale fiskere og WWF (Verdensnaturfonden) har ført til opdagelsen af et hidtil ukendt koralrev ud for den thailandske kyst. En FN-rapport har for nyligt slået fast, at 30 procent af klodens koralrev er hårdt beskadiget, og at vi i 2030 kan have mistet omkring 60 procent. Reuters skriver, at den nye opdagelse giver optimisme til de ellers betrængte verdenshave.


Fundet skete i januar, og WWF’s dykkere og videnskabsfolk har efter de indledende undersøgelser kunnet slå fast, at koralrevet dækker over 270 hektar og vurderes at være i en god og sund forfatning. Tsunamien i 2004 var ellers meget hård ved koralrevene i og omkring det Indiske Ocean, men det nyopdagede koralrev ved Phanng-nga provinsen tæt ved Khao Lak ser altså ud til at have klaret den hårde medfart.

koralrev2.jpgVerdenshavene og særligt koralrevenes tilstand er et aktuelt emne for tiden. Eksperter fra det meste af verden mødes i Thailand for at diskutere hvordan de kan beskyttes og genoprettes. Lederen af WWF’s marine- og kystbeskyttelsesafdeling i Thailand Songpol Tippayawong tror og håber på, at et fortsat samarbejde med lokale fiskere vil føre til opdagelsen af flere hidtil ukendte koralrev. Det er hans håb, at de kan blive kortlagt og lagt under beskyttelse af de lokale myndigheder.

Hvor vigtige koralrevene er for havets økosystem understreges af, at koralrevene kun dækker 0,2 procent af klodens havbund, men er hjemsted for ¼ af alle havets arter. Revene danner skjulested og fødegrundlag for fisk, fugle og mennesker. Desuden beskytter revene kysterne mod erosion og oversvømmelser.

Over 350 millioner mennesker er direkte afhængige af det spisekammer, som koralrevene udgør, og turismeindtægter kan rede hele samfund i visse dele af verden. Særlig vigtigt kan det nye fund vise sig at være for de hårdt ramte kyster ved Khao Lak, som kan få nytte af de potentielle turismeindtægter til at komme ovenpå efter Tsunamien.

Det er langt fra kun de lokale, der har gavn af, at vi bevarer og beskytter verdens koralrev. Korallerne kan vise sig at rumme løsningen på en lang række af vores medicinale udfordringer. Allerede i dag indgår elementer fra havets regnskov i behandling af både HIV og cancer. Faktisk skal vi ikke langt mod nord for at finde koralrev nær Danmark. Både ved de norske og svenske kyster findes der store koldtvandskoraller, der rummer en lige så høj diversitet af dyr, planter og mikroorganismer som de mere kendte syd på.

Andre spændende artikler


Klatring i Chamonix, Mer du Glace

Klatring i Chamonix, Mer du Glace

Vandring på Kreta

Vandring på Kreta

Ny bog om vild vandretur på 4.265 km

Ny bog om vild vandretur på 4.265 km

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind