Ski

Er du vild med ski og skiture? På denne side finder du inspiration til din næste skitur. Du kan læse masser af artikler om ski, fjeldski, off-pist og randoneé fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af gode råd og tips til din næste skitur. Få svar på alle spørgsmål vedr. ski, skiture og udstyr. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder bla. skiture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

 

 

Norge på langs. Alene. Om vinteren.

TaniaNoakes
Den britiske bjergguide, Tania Nokes, har gennemført den klassiske rute, 'Norge på langs'. Alene. Om vinteren. Hun brugte 82 dage på at tilbagelægge turen, som mest af alt er et koncept, da der ikke er nogen fast rute, men det ’blot’ handler om at tage turen fra Lindesnes i syd til Nordkap i nord.

Noakes brugte i alt 566 timer på at tilbagelægge de 2533 kilometer til fods og på ski. Hun gik uden pulk og pakkede ikke et telt, da hun ville være så let som muligt, så hun havde mere overskud til at nyde bjergene. Hun overnattede i Den Norske Turistforenings hytter, på hoteller og hostels og hen imod slutningen af turen i snehuler og bivuak.

Undervejs samlede hun penge ind til The Ulysses Trust, som er en velgørenhedsorganisation, der sponserer unge og gør dem i stand til at kaste sig ud i eventyrlige projekter og ekspeditioner med det formål at udvikle sig personligt.

Da Noakes nåede Nordkap, sagde hun: 

”Det har været en helt speciel dag. En af 82 specielle dage, der tilsammen udgør mit livs mest fantastiske rejse. Jeg har altid elsket eventyr, og mit arbejde som bjergguide har vist mig, hvor dyrebart eventyr er i vores liv. Der er så mange ting, vi kan lære om os selv og om livet, når vi finder modet til at træde ud i det ukendte og dedikerer os til en drøm."

"Der har været mange lykkelige øjeblikke, men også mange tidspunkter med reel tvivl, frustration, hårdt arbejde og, til tider, smerte. Men når jeg umiddelbart tænker over det, så kan jeg ærligt sige, at jeg ikke ville være noget af det foruden – hverken det gode eller det dårlige, for det er faktisk ret svært for mig at sige, hvad der falder i hvilken kategori.”

Læs mere om Tania Noakes 

LÆS OGSÅ
11 af verdens længste vandreruter
Vandring i det nordligste Norge
Artikler og nyheder fra Norge 

FAKTA

Norge på langs blev første gang gennemført i 1951 som en fejring af den norske spejderforenings 40 års fødselsdag. Ruten blev gennemført som en stafet over 48 dage. Den første, der gik hele ruten selv, var Bjørn Amsrud. Han brugte 71 dage på at gå Norge på langs i 1966. 

Du kan finde en liste over folk, der har gået Norge på langs, samt mere info om ruten på www.norgepaalangs.info

Tags:

Norge
Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Tirsdag, 24 April 2018, opdateret 25 April 2018, læsninger: 1912

Log ind

Log ind