Jämtlandstrekanten på ski

3 dages skitur på svensk klassiker


Find en af Sveriges alletiders klassiske ruter på ski. Turen går gennem hjertet af Fjeldsverige, hvor tre fjeldstationer ligger som oaser i det hvidklædte fjeldlandskab og giver mulighed for et klassisk vintereventyr, hvor alle – også begynderne – kan være med. Med ski under fødderne bevæger du dig igennem terrænet, og fjeldstationerne giver mulighed for overnatning på lune værelser, lækre treretters middage, sauna og hygge ved brændeovnen.

Jämtlandstrekanten er et klassisk vintereventyr i vejløst terræn i de mægtige fjelde i grænselandet mellem Sverige og Norge. Her er du ude i den vilde, skandinaviske natur og bevæger dig på ski gennem de majestætiske fjeldlandskaber over trægrænsen.

Jämtlandstrekanten er den perfekte kombination mellem vild og uspoleret natur og en ret høj grad af komfort, for undervejs kan du overnatte i tre ikoniske fjeldstationer fra fjeldturismens barndom. Mens Storulvån Fjeldstation, som er turens udgangspunkt kan nås i bil, ligger de to andre fjeldstationer i vejløst terræn midt i den skandinaviske fjeldkæde.

Der er noget specielt i at vide at alle andre gæster på fjeldstationen også er ankommet på ski. Her er du i en verden af snedækkede fjeldtoppe, øde landskaber og glitrende sne.

Jämtlandstrekanten er også en fin vandrerute i sommersæsonnen og er udset til en af den Svenske Turistforenings tolv Signaturstier, som er ruter der er udvalgt fordi naturen her har særligt meget at byde på.

Både som vandre- og som skitur er ruten velegnet som det første fjeldeventyr, da tydelig skiltning og markering gør stien nem at følge, og fjeldstationerne byder på komfort til de trætte skiløbere og vandrere. Det er muligt at gå med let oppakning, da man kan købe mad på fjeldstationerne, og med de indendørs overnatninger ikke behøver at bære en masse tungt udstyr.

Dog skal man særligt om vinteren stadig være klar på at håndtere et pludseligt vejrskifte – det er stadig vild og utæmmet natur.


Aktivitet

Skitur


Land

Sverige


Turlængde

47 km


Tid

3 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Marts
  • april

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.