Skarvheimen (Massiv 3)

6 dages vandrerute med høje fjelde, frodige dale og rigt dyreliv


Skarvheimen er et af de mest varierende fjeldområder på hele Massiv-turen. Her oplever man både barskt, stenet terræn, store fjeldtoppe, frodige dale og et rigt dyreliv; f.eks. en af de største flokke af vilde rener. Man kommer også størstedelen af de selvbetjente DNT-hytter på Massiv-turen.

I forhold til de to første etaper af massiv-ruten er etapen over Skarvheimen ikke lige så krævende. Terrænet er mere jævnt, stigningerne er ikke så stejle, og de fleste dage når ikke over 20 km.

Derfor giver det muligheden for børnefamilierne at tage på denne tur, hvis man allerede har lidt erfaring med vandring i de norske fjelde.

Under turen når man forbi i alt 5 selvbetjente dnt-hytter. De selvbetjente hytter giver muligheden for at opleve det norske hytteliv langt ude på fjeldet. Her skal man selv lave mad fra proviantlageret i hytten, hente vand ved den nærliggende sø/elv og tænde op og hygge foran pejsen.

De fleste selvbetjente hytter har ikke rindende vand og strøm. Noget man skal tage med i overvejelserne, hvis man har elektroniske genstande der skal lades op.

Inde i hjertet af Skarvheimen vil man komme ind i et rigtigt højfjeldslandbrug. Ved Lungdalshytta har de egne husdyr i form af køer, grise, geder, får, høns osv. De er selvforsynende i mejeriprodukter og kød, som man kan nyde godt af under aftensmaden og morgenmaden ved hytten.


Aktivitet

Vandretur


Land

Norge


Turlængde

104 km


Tid

6 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.