Det her er på mange måder den perfekte, danske vandresti: Den er nem at komme til og fra med offentlig transport. Den byder på tre forskelligartede etaper. Den har såvel spændende natur som fin kulturhistorie. Og så er den ganske enkelt smuk.
Kaløetapen. Bjergetapen. Ebeltoft-etapen.
Mols Bjerge-stien byder på tre fine etaper, som går gennem den skønne, bakkede natur på Mols, der blev dannet i istiden, og man stadig ser tydelige spor efter.
Naturen er særdeles mangfoldig, og det illustreres tydeligt med det her faktum: EU har en liste med ca. 200 bevaringsværdige naturtyper, og i Danmark er vi heldige at have omtrent 60 af dem. Nationalpark Mols Bjerge, som stien slynger sig gennem, har ikke mindre end ca. 40 af dem.
En stor fordel ved Mols Bjerge Stien er, at den midterste etape, Bjergetapen, er cirkulær og starter og slutter i Femmøller Det betyder, at det er nemt at lave variationer over ruten, afkorte den eller lave sin egen alternative rute, hvis man finder på at vandre den for anden gang.
Aktivitet
Land
Turlængde
Tid
Type
Pris
Denne tur er bedst i:
Ruten starter i Rønde på den del af ruten, der går under navnet Kaløetapen.
Et naturligt højdepunkt er turen ud ad den smalle tange, der fører ud til halvøen, den 700 år gamle Kalø Slotsruin ligger på og fra toppen af ruinen kan man skue ind over bugten og toppene i Mols Bjerge. Utrolig fint.
Tilbage inde på fastlandet er der såvel troldetræer som udsigt vidt ud over Århus bugt.
Tæt på slutningen af etapen i Femmøller ligger der flere sheltere og teltpladser, man kan overnatte i og på. Find en oversigt over sheltere på det her interaktive kort
På bjergetapen den næste dag bliver landskaberne mere øde, og der er gode stigninger op og ned. Det er et af Danmarks mest kuperede landskaber, hvor bjergene rager op i 137 meters højde.
Det er nemt at smile lidt af, men her er utrolig fint, og der er god mulighed for at få lidt sved på panden, så pauserne med de fine udsigter føles ekstra gode.
De store udsigter og de dybe dødishuller vidner om dengang isen dækkede Danmark, og det er da også et rendyrket istidslandskab, man vandrer gennem
Bjergetapen er cirkulær, hvilket giver glimrende muligheder for at afkorte dagen, hvis man gerne vil tage den lidt mere med ro.
Ved vejs ende venter igen Femmøller, hvor man eventuelt kan vælge et nyt shelter,
På turens sidste etape til Ebeltoft vandrer man gennem skove, forbi Djurslands største sø, Stubbe sø, og langs den nedlagte jernbane ved kysten.
Ved søen er der mulighed for at kigge efter fugle, og for enden af ruten venter hyggelige Ebeltoft med mulighed for et velfortjent måltid.
Der er mulighed for at overnatte i shelter tæt på Ebeltoft, medmindre man tager hjem samme aften.
Ruterne indeholder viden som:
Sæson, hvornår er det godt at tage på tur.
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning.
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.
Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.
Langt de fleste kan være med på Mold Bjerge Stien, som er afmærket.
I og med en del af ruten løber gennem ’bjergene’, går det en del op og ned.
Du kan gå stien året rundt; det handler blot om dine krav til vejr og komfort, og hvad du pakker i rygsækken.
Du kan overnatte på adskillige shelter- og teltpladser på og nær ved ruten.
Planlægger du at overnatte i shelter, er det en rigtig god ide at booke i forvejen.
På det her interaktive kort finder du bl.a. muligheder for overnatning.
Du kan bl.a. købe ind i Rønde ved rutestart, Knebel midt på Bjergetapen og Mandrup, som ligger lidt syd for ruten på tredjedagen.
Du behøver altså ikke pakke mad til alle tre dage, medmindre du foretrækker friheden ved at have det hele på plads, inden du sætter ud.
Du kan tappe vand hver dag på ruten.
Det er nemt at komme til og fra ruten med offentlig transport.
Tag Buslinje 123 fra Århus, som stopper i både Rønde, hvor ruten starter; i Femmøller, som er udgangspunkt for bjergetapen; og i Ebeltoft, hvor ruten slutter.
Tjek www.midttrafik.dk
Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.
Send os mail: Klik her...
© 2020 Opdag Verden ApS