tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Turcykling | Opdag Verden

Turcykling

Er du vild med turcykling? På denne side finder du inspiration til din næste cykeltur. Du kan læse masser af artikler om cykling fra magasinet Opdag Verden. DDu finder test af udstyr og masser af gode råd og tips til din næste cykeltur. Få svar på dine spørgsmål om cykling, turcykling og udstyr. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder bla. cykelture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

Artikler om cykling

På cykel i Kinas Yunnan-provins

Lysår fra Lijiang

Jeg har ofte hørt en myte om, at Kina er besværligt at rejse i. Det er ikke sandt. I hvert fald ikke i Yunnan, Kinas mest etnisk spraglede provins, hvor vi cykler gennem smukke bjerglandskaber, oplever et land i rivende udvikling og (for det meste – der er misforståelser) kan gøre os forståelige.

Mountainbike i Atlasbjergene

På vildfart i berbernes land

De krævende bjergstier i berbernes hjemegn i Atlasbjergene er fantastiske til mountainbiking. Et skud sund galskab er dog påkrævet. Og det kan gå galt.

Stort, aktivt eventyr i Ecuador

Ecuadors store højdepunkter og små hemmeligheder er inkluderet i Topas’ 20-dages aktive rundrejse i Andesbjergene, Amazonas og på Galápagos. I Andesbjergenes bakkede højland bliver der cyklet og vandret fra landsby til landsby og omkring den smaragdgrønne kratersø Quilotoa.

Sådan kommer du i sadlen

Min første (lang)tur på cykel

Det kan virke uoverskueligt at få pakket cykeltaskerne og komme ud på sin første langtur på cykel. Men gæt hvad: Det er ikke så svært at komme af sted. Læs her, hvordan du kommer af sted og find forslag til fantastiske ruter at lægge ud med.

Redaktionens drømmerejser

Hvor ville jeg rejse hen, hvis jeg havde

Vi taler tit om det. Hvor går den næste rejse mon hen? Det afhænger selvfølgelig af mange ting, men ofte er det pengene og tiden, der sætter begrænsningerne. Men hvad nu hvis der er frit valg på alle hylder? Redaktionen har været i smut i drømmeland. Vi kommer her med vores bud på, hvor...

Boganmeldelse: Farvel Tibet

FARVEL TIBET – På sporet af et tabt land

Endelig, fristes jeg til at skrive. Endelig kommer der en nuanceret, dansk bog om Tibet. Farvel Tibet – På sporet af et tabt land tager udgangspunkt i en moderne eventyrers personlige oplevelser på Himalayas støvede stier og stenede landeveje samt i de eksiltibetanske samfund i henholdsvis...

På cykel i Utah

Uspoleret ensomhed i det øde

Tore Grønne ville ud, hvor der var ensomt. Hvor det blot var ham, en cykel og en øde vej gennem affolkede områder. Han fandt, hvad han søgte i det sydlige Utah – et område med rå klipper, barsk ørken, høje temperaturer og ikke et menneske i syne.

Island på cykel

Ind gennem det øde

I Island er det de store kræfter, der er på spil. Her er gejsere, gletsjere og vulkaner, og her er vidunderligt øde, uspoleret og vildt. På cyklen ligger det hele lige for snuden af én – særligt, hvis man begiver sig ind i den indre del af Europas tyndest befolkede land.

Cykling på Korsika

I Tourens hjulspor på Korsika

I 2013 rammer Tour de France for første gang Korsika, når tre etaper og 500 kilometer bliver tilbagelagt på Middelhavsøen. Hvorfor ikke selv drage af sted, og så ellers tage det lidt mere stille og roligt på øen, der byder på svimlende kyststrækninger langs varme vande og dramatiske...

Cykling langs Kroatiens kyst

Øhop på to hjul

Kroatien er ikke længere den hemmelighed, landet var for nogle år tilbage. Finder du cyklen frem og farer mod syd, finder du dog fantastisk kuperet cykling med bratte kystbjerge, maleriske landsbyer og ensomme sandstrande.

Californiens Highway 1 på cykel

Medvind langs Stillehavet

Det kan godt være USA er roadtrippenes land, men ting ser nu bare bedre ud fra en cykelsaddel. Det gælder også turen ned langs Californiens stillehavskyst, hvor trafikken er sparsom, landskabet dramatisk og kystbyerne tilbagelænede. Cykler man mod syd, er man oven i købet noget nær...

Jorden rundt på cykel

1500+ dage på farten

I oktober 2010 satte Thomas Andersen af sted fra Rådhuspladsen på sin cykel. Nu, mere end 1500 dage og 30.000 kilometer senere, cykler han stadig. Vi fangede ham i Ecuador til en snak om eventyret.

Ny verdensrekord: 6280 højdemeter i et stræk

Der er langt fra Stillehavets bølger til toppene i Andesbjergene, men ikke desto mindre lykkedes det den tyske ultra-atlet Guido Kunze at cykle direkte fra havoverfladen og op i 6233 meters højde. Det er en ny verdensrekord.

Aktiv ferie i Baskervilles land

Sydengelske Cornwall er et område med uendelige muligheder for aktiv ferie, men også stedet, hvor man let kan forestille sig hylet fra Baskervilles hund gjalde i tågen over de forrevne klipper.

Orkneyøerne: På cykeltur i stenalderen

Stonehenges storebror

En cykeltur på Orkneyøerne handler om meget mere end fysisk udfoldelse. Hovedøen Mainland rummer et hav af oldtidsminder. Som for eksempel den enorme stencirkel Ring of Brodgar, der blev rejst af Orkney-boere for 4500 år siden.

Guide til Bohuslän

På opdagelse i skærgården

Om det er kano, havkajak, vandring eller cykling, så findes der i vestsvenske Bouhuslän et utal af ruter og sværhedsgrader inden for de forskellige grene af friluftslivet. I denne guide til naturområdet nord for Göteborg er det bare med at lade dig inspirere og lægge planer.

’Scenic bikeways’ i Oregon

Det kan godt være, USA er roadtrippenes land, men man ser nu alt bedre fra en cykelsaddel. Som den første stat i USA har altid cykelvenlige Oregon nu indviet en række ’Scenic Bikeways’ – ruter specielt egnede til at opleve på jernhesten.

Geilo på cykel

Geilo er kendt som et sneparadis for familier og berømt vidt og bredt for sine idylliske vinterlandskaber. Når foråret kommer, og de hvide krystaller smelter, blottes områdets lysegrønne bakker og mørkegrønne skove. Tilbage ligger det smukke område, de herlige hytter og hele områdets...

På cykel gennem Buskerud, Norge

Benene syrer, men du træder alligevel til i pedalerne. Stigningen er på seks procent, det samme som Valby Bakke, men omgivelserne er bestemt smukkere. Du drejer ind ad en grusvej og kan høre elven Hemsila bruse mod de blankskurede sten. Den er på vej ned mod Gol, som du netop har forladt....

Jorden rundt på cykel

Der skulle ske et aller andet.

En tidlig morgen satte Søren Holmboe sig i sadlen og begav sig af sted ud på sin jordomrejse. Nitten måneder og 26.000 kilometer senere var han atter tilbage i Danmark - mange gode historier og ikke så lidt livsvisdom rigere.

Transport af MTB

Vælger man at benytte sin egen cykel på mountainbike-ture under fremmede himmelstrøg, er det vigtigt at få den pakket forsvarligt ind under transporten. Her følger en opskrift på, hvorledes mountainbiken pakkes, men husk - lige meget hvor godt der pakkes, kan man aldrig være sikker. Det er...

Udfordrende mountainbikeruter på Gran Canaria

Mere end grisefest

Gran Canaria; turistfabrikken, der hvert år kører hundredetusinder solhungrende skandinaver gennem systemet. Det må da være et helvede for en fjeldelskende friluftsmand. Vi sendte vores norske redaktør Arild Eidset af sted og ventede i spænding. Men Arild var snu. Han lejede sig en...

Heinz Stücke vender hjem!

Heinz Stücke er vendt hjem fra sin cykeltur. Med mindre du er til lange cykelture ude i verden, og i en eller anden tilfældig samtale med en anden cyklist på en landevej et sted derude er stødt på historien om den legendariske tyske cyklist, siger navnet dig måske ikke det store. Men er du...

Med børn og cykler i det sydlige Sydamerika

For ægteparret Klaus og Anette Viggers fra Århus var timingen perfekt, da de i 1998 besluttede at rive et halvt år ud af kalenderen for at tage på cykeltur i Chile, Uruguay og Argentina med deres to børn, Rasmus på tre år og Sofie på et år. Klaus var netop blevet færdig på...

Landeveje på Sardinien

Sardinien ender ofte med at ligge lidt i skyggen for den nabo mod nord, Korsika. Ikke en ondt ord om Korsika, men det er en skam, for Sardinien har masser at byde på – for eksempel hvis du tuner den tohjulede, hopper i sadlen og begiver dig på eventyr på øens kuperede småveje.

På cykel rundt om Etna

Rundt om vulkanen

Italien fylder godt på det internationale cykelkort, og den tohjulede er en ideel måde at komme ud på landet og opleve de små byer, store udsigter og hyggelige afkroge af øen. Holder du dig til den østlige del af øen, er det helt oplagt at cykle rundt om øens evige pejlemærke, tronende Etna.

Panoramaruter i det danske

Mangler du inspiration til en god weekendtur i det danske, så er det værd at kaste et blik på Visit Denmarks hjemmeside, hvor du finder beskrivelser af 26 skiltede såkaldte Panorama-cykelruter. De 10 ligger i Østdanmark og de 16 i Vestdanmark. 

Jerntæppet på cykel

Vi fik her på redaktionen straks lyst til at pakke cykeltaskerne og sætte af sted, da vi hørte om den nye cykelrute ’The Iron Curtain Trail’. 

3000 kilometer på grøn juice

Shane Gorrel var så fed, at folk ikke tog ham alvorligt, når det kom til hans arbejde. Det bestemte amerikaneren, der ikke havde cyklet i over tyve år, sig for at gøre noget ved. 

Blandt rednecks i USA

Trods mange års eksponering til USA følte Lars Toft Rasmussen, der er udlandsjournalist på TV2 og medlem af Eventyrernes Klub, at han kun kendte halvdelen af amerikanerne. Hans omgangskreds bestod udelukkende af rettænkende ’liberale’ – i den amerikanske betydning af ordet – der mener...

Cykling på egen hånd i Slovenien

Penguin Travel tilbyder nu en cykeltur i Slovenien, hvor du triller af sted på egen hånd. Der er tale om en klassisk rute med historiske seværdigheder, smuk natur, og hyggelige småbyer undervejs.

Sri Lanka på cykel

Nu kan du opleve Sri Lanka på cykel. Rejsebureauet Mountain Adventures har netop lanceret en ny tur med dansk rejseleder og deres bud på det bedste, øen i det Indiske Ocean har at byde på. Cykelturen begynder i det frodige lavland, hvor man oplever det lokale liv i de små landsbyer på tætteste hold.

På cykel på savannen

Jysk Rejsebureau tilbyder nu en tur, hvor man kombinerer cykelsafari i nationalparken Masai Mara med vidunderlige strande ved Mombasa. Du kommer til at cykle gennem vildtreservatet Masai Mara samt Lake Nakuru National Park, der begge har et usædvanligt rigt dyreliv.

Gratis kort over danske cykel- og vandreruter

Med ViewRanger kan du downloade mere end 200 topografiske kort over danske vandre- og cykelruter til din smartphone. 

Island på mountainbike

Mountain Adventures tilbyder nu en udfordrende tur på mountainbike gennem Islands vilde natur. Cykelturen går gennem et varieret landskab, der dækker den vulkanske region, Laki, og det sydlige højland, Fjallabak. I løbet af seks dage på mountainbike vil man se naturskatte som Laki-kraterne...

Island på cykel

Ind gennem det øde

I Island er det de store kræfter, der er på spil. Her er gejsere, gletsjere og vulkaner, og her er vidunderligt øde, uspoleret og vildt. På cyklen ligger det hele lige for snuden af én – særligt, hvis man begiver sig ind i den indre del af Europas tyndest befolkede land.

Hyggecykling i Belgien

Bryggerier og jernheste

TURFORSLAG. Det er ikke meget, man hører om Belgien eller belgierne for den sags skyld. Der er dog to ting, de er særligt glade for: cykler og øl. Så hvorfor ikke kombinere de to på en cykeltur med gamle trappistbryggerier undervejs?

Inspiration til cykling i Norge

Norges 10 bedste cykelruter, mountainbiking, vejcykling, downhillcykling, ekspertråd til de bedste steder at rulle på den tohjulede samt praktiske råd og steder at overnatte på cykelturen. Det er lidt af, hvad man nu kan finde på Visit Norways hjemmeside.

Jorden rundt på 92 dage – på cykel

Det er en kliché af de helt slidte, at verden er blevet et mindre sted. Alligevel kan man ikke undgå, at den dukker op i ens hoved, når man hører, at briten Mike Hall har cyklet jorden rundt – 30.000 kilometer – alene og unsupported på bare 92 dage. Det er et gennemsnit på 321...

25 x 1000 miles uden motor

Britiske Dave Cornthwaite færdiggjorde for nylig 1000 miles (1600 kilometer) fra Memphis til Miami i en mildest talt bizart udseende firhjulet cykel-bil, som han trampede frem. Ekspeditionen synes sær nok i sig selv, men for Dave var det blot en del af et langt større og langt mere ambitiøst...

BALI TIL BEIJING - på cykel

Jysk Rejsebureau har i samarbejde med den erfarne cykeleventyrer Nicolai Bangsgaard udviklet et nyt rejsekoncept ´Bali til Beijing’, som bliver den længste organiserede, danske cykelekspedition til dags dato. Den 10.000 kilometer lange ekspedition fra Bali til Beijing er opdelt i syv etaper,...

Gennem Sahara på tandem

Skandinavere har det sorte bælte i ekspeditioner i arktiske klimaer. Men hvordan går det i varmen? Aleksander Gamme kastede sig sammen med en kammerat ud på en 3500 kilometer tur gennem Saharaørkenen – på tandemcykel.

Cykling i Provence

Jeg har cyklet virkelig mange steder i Europa, men kun i ét område har jeg fundet “det hele” samlet på en begrænset plads - departementet Vaucluse i det vestlige Provence i Frankrig. Her går alt op i en højere enhed med ingredienser som pragtfuld natur, yderst varieret terræn,...

På cykeltur i Skåne i Sverige

Fire gode venner med hver deres veltrimmede cykel, en oppakning med masser af lækre sager samt en ambition om bare at have en god tur sammen. Det er maj måned, og æbletræerne står i fuld flor. Forudsætningerne er perfekte. Det er blevet eftermiddag, da vi tager cyklerne ned fra bilens tag...

Cykling i Australien

Cykelløb på australsk er ikke for tøsedrenge. Fire danskere deltog sidste år i, hvad der er blevet kaldt verdens hårdeste mountainbikeløb, Crocodile Trophy. Her følger den medrivende beretning om to ugers strabadser i den barske og uciviliserede australske outback med kvælerslanger,...

Mountainbike i Danmarks skove

Danmark er ikke kendt for sine høje bjerge. Derfor vil mange måske stille spørgsmålstegn ved påstanden om, at vi herhjemme faktisk har et ekstremt spændende terræn at boltre os i på mountainbike. Og det er måske også grunden til, at de flestes bekendtskab med den lille fed-hjulede cykel...

På mountainbike i Norges klippelandskaber

Er du til høj puls og mountainbike i storslåede naturområder?  Eller hvad med teknik, udfordringer og adrenalinsus? Hvis svaret er ja, byder de norske kystfjelde og svaberge på optimale muligheder for at teste mod, færdigheder og kondition. Undervejs i bilen har vi en heftig diskussion...

Himalaya set fra en mountainbike

Nepal. Sveden hagler af panden, imens vi langsomt arbejder os op ad de lange, stejle bjergskråninger. Den uheldige kombination af støv og varme får øjnene til at løbe i vand. Lungerne lyder som halvdefekte blæsebælge, og da vejen atter bliver så dårlig, at cyklen må op på ryggen,...

Karakoram Highway

  Har du eventyr i årerne? Kan bjergene ikke blive høje nok? Er du til mountainbike og udfordringer i særklasse? Ja, så lad din mountainbike og Karakoram Highway være middel og mål til et cykeleventyr uden sidestykke.

New Zealand: på cykel på Sydøen

En herlig fornemmelse! Frisk kystvind fra Stillehavet, en bagende sol og højre flanke prydet af hvide får på græsset. Med 20 kg på bagagebæreren, solcreme i ansigtet og gode ben var jeg cyklende på vej ned langs østkysten på New Zealands sydø. Et par dage forinden var jeg ankommet til...

Log ind

Log ind