Du er her:

Alaskas kulde vs. Australiens hede ørken


En dansker har klaret to af verdens mest ekstreme cykelløb lige efter hinanden. Hør hans fortælling om løbene og de pinsler han måtte gennemgå for at gennemføre de to gange 600 ekstreme kilometer.

Klokken er 03.45 en helt almindelig mandag morgen i januar. Vi er på den tid af året, hvor lyset er fortrængt til sydligere himmelstrøg, og det næsten evige polarmørke virker uendeligt. Kulden nærmer sig sit højeste i denne måned, knap minus 40 grader, og der ikke megen aktivitet udendørs.

Jeg tager det første lag tøj på, mens jeg nærmest panisk gnider i øjnene. De føles som har de været udsat for syre-angreb af særlig farlig karakter denne mørke mandag morgen.

Anden lag tøj kommer væsentligt hurtigere på end første og syre-angrebet i øjnene er nu helt væk, i takt med kroppen er ved at indse, at der er ingen vej uden om denne morgens træning på 76’ nordlig bredgrad i knap minus 40 grader.

Tredje og sidste lag tøj bliver lukket; vindtæt, full-face huen trukket godt ned om halsen, og til sidst tager jeg et speciel købt indåndings-mundstykke over næse og mund, så lungerne ikke får frostskader denne kolde polar morgen.

Klokken er nu 0400 jeg åbner forsigtigt den 20 centimeter tykke arktiske dør og mærker den rå og brutale kulde mod øjnene, der er det eneste synlige, der er tilbage på af kroppen.

Jeg løfter min 32 kilo tunge specialcykel ned ad trappen og tænder min nyligt indkøbte cykellygte som med det samme forvandler det arktiske mørke til en glimtende drømmeverden. Nu begynder dagens første træning til verdens længste vinterrace gennem Alaskas ødemark og senere på året et ørkenrace gennem Australien ørken.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind