Du er her:

Et cykeleventyr uden planer

Libanon på må og få


I foråret 2019 drog jeg til Libanon med et par gode kammerater og en simpel plan: At trampe tre lejecykler fra Beirut landet rundt. Derudover var intet planlagt. Det gik som forventet: Masser af eventyr og magiske møder med gode folk.

Vi slår teltene op på en kirkegård, hvor de eneste andre sjæle er de døde præster seks fod under jorden. Skumringen er fredelig, og solen synker ned i varmedisen under os; langt ude bag sletterne, hvor Middelhavets bølger kærtegner Tripoli.

Det var derfra, vi tidligere i dag trampede af sted på de lidt skramlede lejecykler uden at ane, hvor vi skulle sove i nat.

Vi aner for øvrigt heller ikke, hvor vi skal sove i morgen. Det er en del af planen. Vi vil lade eventyret sætte dagsordenen, så vi har ikke bundet os til en bestemt rute og vil ikke følge i nogens fodspor. Vi vil være frie til at tegne vores egne streger på kortet. Dreje til højre eller venstre, hvor vi vil. Måske fortsætte lidt ligeud. Eller stoppe for dagen, hvis noget – eller nogen – spændende dukker op.

Det er den måde, både Bjørn Harvig og jeg hver især har cyklet titusindvis af kilometer rundt i verden. I årevis har vi talt om, at vi skulle på en cykeltur sammen. Nu står stjernerne endelig, som de skal (og de skønne koner derhjemme har givet grønt lys), og vi har netop cyklet den første dag på en tur Libanon rundt på må og få.

Vi har selskab af Bjørns gamle kammerat, Rasmus Falck-Larsen, som er taget med for at lave en film om turen. Den slags har han styr på. Han har dog aldrig været på cykeltur før, men vi har kastet os direkte ud i eventyret:

Dagen har budt på en hed eftermiddag på en bred slette. En sveddryppende bjergopkørsel. Et møde med en flok venlige, lokale herrer i landsbyen Aitou her på kanten af bjerget – og et smilende ja til, at vi selvfølgelig bare kan slå teltene op på kirkegården her, der ellers er forbeholdt til døde præster.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind