Du er her:

Himalaya set fra en mountainbike


Nepal. Sveden hagler af panden, imens vi langsomt arbejder os op ad de lange, stejle bjergskråninger. Den uheldige kombination af støv og varme får øjnene til at løbe i vand. Lungerne lyder som halvdefekte blæsebælge, og da vejen atter bliver så dårlig, at cyklen må op på ryggen, bliver vi mindet om, hvor vi er; off the beaten track i Himalaya. Det vil blive en tur,  hvor vi kommer til at lære vores fysiske og psykiske grænser at kende. Vi er tre danskere, som tager af sted, for at kortlægge en ny mountainbike-rute i det østlige Nepal. Den nepalesisk-talende Mads Mathiesen har fået til opgave at lede turen gennem et område, hvor kun ganske få mennesker fra Vesten sætter sine fødder.

Selv for en person med gode diplomatiske evner kan det være svært at få sin mening trumfet igennem i et land, hvor penge under bordet er langt mere effektivt end krokodilletårer og gode argumenter. Efter megen tovtrækkeri og forhandling lykkes det endelig at få lov til at medbringe vores tre mountainbikes ombord på det lille fly, som skal bringe os langt ud i det østlige Nepal.

Bjergenes udstrakte system af floddale og højderygge, som langsomt glider ind under vingerne, medfører en del turbulens. Vi bliver kastet op og ned, frem og tilbage - på et tidspunkt er jeg overbevist om, at vi flyver sidelæns. Af samme grund er vi lettede, da flyet efter kort tid lander på en græsplæne i den lille bjerglandsby Tumlingtar - udgangspunktet for vores eventyr. Byen ligger 400 meter over havet, og det er kun muligt at flyve eller vandre ind.

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

not matchednot

Andre spændende artikler


Ny verdensrekord: 6280 højdemeter i et stræk

Ny verdensrekord: 6280 højdemeter i et stræk

Interview med Tore Grønne

Interview med Tore Grønne

Australiens outback på fatbike

Australiens outback på fatbike

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind