tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Ny europæisk cykelrute gennem 8 lande | Cykling | Danmark | Opdag Verden

Ny europæisk cykelrute gennem 8 lande

TransDinaricaDer ligger tonsvis af eventyr og venter på turen her. Trans Dinarica forbinder allerede tre lande med bjerge, hav og spændende kultur – inden længe kommer fem ekstra lande til.

Trans Dinarica er en ny rute til mountainbikere og bikepackere, der følger grusveje og stier gennem Balkans bjergrige landskaber.

Den del, der fører på tværs af Slovenien, Kroatien og Bosnien, ligger klar, og der bliver nu arbejdet på at færdiggøre ruten videre gennem Montenegro, Albanien, Kosovo, Makedonien og Serbien.

I alt bliver der tale om en omtrent 2.000 kilometer lang rute, der bringer én forbi alt fra det dybblå Adriaterhav og dybe, dramatiske kløfter til fossende, grønne floder og spidse tinder.

Desuden er der spændende byer, gamle bjerglandsbyer og UNESCO-sites på vejen, der sørger for gode steder at proviantere og kulturelle afbræk fra stierne, hvis man ønsker det.

Lyder ruten Dinarica for øvrigt bekendt, så er det fordi, der allerede er en vandresti, Via Dinarica, der følger en lignende rute. Den kan du læse mere om HER 

Foto: Blyjak / iStockphoto.com

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Tirsdag, 22 Januar 2019, opdateret 22 Januar 2019, læsninger: 3680

Log ind

Log ind