Vandring i Långfjellet Naturreservat

Langfjellet

7 DAGES FJELDVANDRING MED DANSK TURLEDER FRA FAST BASE PÅ FJELDET (telt eller hytte). 

Vi vandrer fem flotte dagsture i det skønne område ved Grøvelsjøen i Sverige, Dalarne Län, lige på grænsen til Norge. Det er et fantastisk naturreservat til lettere vandreture hvor de fleste kan være med. Du bestemmer selv om du bor i telt eller hytte her og har uanset mulighed for adgang til toilet, bad og sauna.  

Långfjellet er et fantastisk stykke fjeld som faktisk er rimelig let tilgængelig, men ikke så kendt og besøgt. Her kan du møde både jærv, los, bjørn, ulv og så er her masser af rener. På turen her skal vi bade i vandfald, sejle på Grövelsjøen og til toppen af Storvätteshågna som er Svealands højeste fjeld med sine 1204 m.o.h. Naturreservatet er frodigt om sommeren og nu kan du med den her tur nyde varierede og overskuelige dagsture på vandrevenligt svensk højfjell. Et rigtig godt sted at starte for dig der måske ikke har den store erfaring med fjeldture eller bare gerne vil nyde fællesskabet med ligesindede og trygheden i at en turleder leder turen.

Efter tilmelding er det muligt at koordinere bl.a. overnatning og transport med de andre turdeltagere i turens online gruppe på Mødestedet. 

Startsted: Grøvelsjøen Fjellstation, Sverige, søndag kl. 19
Slutsted: Grøvelsjøen Fjellstation, Sverige, lørdag kl. 10

Hvem kan deltage? Turen er relativt let vandret og lavet så de fleste kan være med. Du bærer kun det du skal bruge til dagen og terænnet er ikke stejlt, men mere jævnt bakket det meste af tiden. For den bedste oplevelse anbefaler vi naturligvis at du er i form til at gå hele dage, flere dage i træk. Det vil dog være muligt at springe en dag over eller korte en dag af, hvis det er. Vi går i jævnt tempo og erfaring med længere ture er ikke nødvendigt, men naturligvis altid en fordel.

Bemærk at det på denne tur kan passe fint at tage større børn med.

Er du i tvivl om niveauet kan du altid kontakte os for at høre nærmere. Skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Overnatning: Du kan overnatte hvor du vil. Det er muligt at overnatte på Grøvelsjøen Fjellstation og det er muligt at sove i eget telt udenfor, hvor du for et mindre beløb per dag kan få adgang til bad og toilet og sauna på Fjellstationen. Det er også muligt at sove i fjeldet. Vent med at sørge for overnatning til du er tilmeldt. Efter tilmelding kan du koordinere overnatning i turens online forum gruppe på vores hjemmeside. Du modtager også et infodokument med alle praktiske informationer.

Mad og vand: Det er ikke muligt at handle på turen (medmindre du kører efter det), så ønsker du særlige produkter skal du tage dem med hjemmefra - fx dit yndlingsrugbrød til frokosten. Aftensmad købes typisk på Fjellstationen eller laves over stormkøkken ved teltene. Der er rigeligt med friskt rent vand. 

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er én, der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen. Når du er i trygge hænder, kan du nyde mere og være sikker på, at du oplever det bedste af området, du er på tur i.

Hvad koster det? 

Dine omkostninger: Turens pris, plus din mad, overnatning og transport.

Udgifter for overnatning er SEK 478 per nat per person i delt dobbeltværelse, og SEK 200 for telt med adgang til fasciliteterne på Fjällstationen. Det er for medlemmer og kræver et årligt medlemskab af STF (Sveriges Turist Forening) til SEK 345 (som også giver rabat på togrejser mm. i Sverige).

Læs mere om konceptet her

Transport:

Der er små 11 timers kørsel over små 900 km til Grøvelsjøen. På denne tur tager turleder sandsynligvis sin bil hele vejen, men du har selv mulighed for at benytte både offentlig transport, egen bil eller fx tage et lift med en af de andre deltagere der selv kører dertil. Turleder vil umidelbart inden afrejse melde ud på turens online forumgruppe her på hjemmesiden, hvordan han/hun kommer til turstart. Vi anbefaler at I koordinerer fælles transport og rejsemuligheder på den fælles gruppe på ’Mødestedet’.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen til turstart. Det betyder, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst, og evt. få det til at passe med billige billetter.

Vejledende dagsprogram:

Dag 1. Rejsedag. Vi mødes til intromøde for turen på Grøvelsjøen Fjällstation kl. 19 søndag aften. Turleder er tilstede fra først på eftermiddagen.

Dag 2. Vi besøger Carlson Linnés kilde som ligger blot en kort tur fra fjeldstationen.

Dag 3. Vi vandrer til Storvätteshågna som er Svealands højeste top med sine 1204 m.o.h.

Dag 4. Vi kombinerer en sejltur på søen med vandring retur langs breden. 

Dag 5. Vi vandrer til Silva vandfaldet for en kort badetur.

Dag 6. En mere rolig vandredag med 5-6 timers vandring i frodigt fjeld.

Dag 7. Rejsedag

KR. 2.795,-
IKKE-MEDLEMMER KR. 2.995

DU SPARER KR. 200, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Event Startdato Slutdato Sted Pris pr. person Ledig plads TILMELDING
Vandring i Långfjellet Naturreservat (1348) 09-07-2023 15-07-2023 Kr. 2.995 13
Log ind