Du er her:

Vandring på Mallorca - fast hytte

Mallorca 1

7 DAGES LET VANDRING I TRAMUNTANA BJERGENE FRA BYEN SOLLER PÅ GR221

Afslut sæsonen på fantastiske Mallorca sammen med Opdag Verden, når vi vandrer dagsture i hjertet af Tramuntana bjergene på bl.a. den berømte rute GR221. Ruterne går over flotte bjerge, gennem frodige plantager, små hyggelige byer og med mulighed for et dyp i middelhavet også. Mallorca ligger som en del af øgruppen Balearerne perfekt i det vestlige Middelhav og lokker med fantastiske forhold til at nyde varmen, mens kulden har fat herhjemme.

Sammen vandrer vi fem hele dagsture i området omkring Sollér. Byen ligger midt på ”De tørre stens rute” GR221 i Tramuntana bjergene som er UNESCO verdensarv. Terænnet er kuperet med en del både op- og nedstigninger, men belønningen er derefter. Vi kommer op omkring 1000 m.o.h. og vandrer både med havudsigt og indlands mellem oliven- og frugttræer.

Ruterne er varierede og vi sørger for at du kommer godt fra start til slut hver dag og kan dele oplevelserne fra dagenes strabadser i godt selskab om aftenen. Sollér, og Valdemossa som vi også besøger, er kendt som øens mest charmerende byer, og du kan glæde dig til små hyggelige gader, gode muligheder for at spise godt og besøge kirker mm. Du kan også prøve det antikke tog til Port det Sollér og du er velkommen til at blive på Mallorca efter turen og se mere af den spændende ø.

Startsted: Palma de Mallorca Lufthavn kl. 14.30

Slutsted: Palma de Mallorca Lufthavn kl. 12

Hvem kan deltage? Dig som kan gå op til ca. 16 km om dagen i kuperet terræn. Vi går med let dagtursrygsæk fra Soller, og vi skal umiddelbart ikke bære på andet end lidt vand og en frokost, samt en trøje. Vi går i et adstadigt tempo med tid til at nyde og holde pauser undervejs i det flotte terræn.

Er du i tvivl om du kan deltage,så kontakt os for en snak om niveauet på 70213121 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hvor langt skal vi vandre om dagen?: Vi vandrer op til ca. 16 km om dagen. Dagsetaperne varierer i længde, og er der en dag, du vil springe over eller dele i to, så er der for det meste mulighed for offentlig transport tæt på ruten.

Overnatningsform: Du overnatter hvor du vil. Vandringerne starter fra Soller som har et utal af muligheder for overnatning. Der er ved tilmelding aftalt plads til dig på et hyggeligt lille hostel midt i byen om du ønsker det. Efter tilmelding er det muligt at koordinere bl.a. overnatning med de andre turdeltagere i turens online gruppe på Mødestedet.

Mad: Mad kan i udgangspunkt købes hvor du bor, og enkelte dage vil det være muligt at købe frokosten undervejs. Det koster ca. €12 for et simpelt aftensmåltid med én ret og €15 for to retter. inkl. drikkevarer (vin, vand). Det er i øvrigt muligt at købe en madpakke på hostel o.l. til frokosten. Alt i alt koster tre måltider (morgenmad, frokost og aftensmad) samt overnatning ca. €50 pr. dag.

Hvad koster det?
Turens pris plus din egen transport, overnatning og mad undervejs. Dvs. fly tur/retur til Palma de Mallorca og lokal bus/taxi t/r til Soller og dertil overnatningerne og mad. Samlet budget ligger fra ca. 7.000 kr.

Hos Opdag Verden har vi erfaring for at de fleste faktisk har det rigtig godt med selv at tage ansvar for fx transport og mad. Ofte ser vi at den samlede pris for en tur bliver billigere end med en samlet pakke.

Transport:

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Palma, og hele vejen hjem igen.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen til turstart i Sollér. Det betyder også at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen hvis du har lyst, og evt. få det til at passe med billige billetter til transport.

Fly: Vi har set priser fra København til Palma fra kr. 1.600 t/r og Billund/Hamborg kr. 2.000 t/r. Hvis du kan flyve på tidligere afgange derned og/eller senere hjem – evt. med længere rejsetid - er det muligt at finde billigere billetter.

Husk det er muligt at koordinere fælles transport til og fra ruten i turens gruppe på Mødestedet.

Vejledende dag-til-dag-program:  

Bemærk at programmet er vejledende og ændringer kan forekomme pga. vejr eller overbookede refugier. 

Dag 1. Ankomst Mallorca. Dem, der rejser på dagen, kan mødes i Palma lufthavn og tage bussen ind til byen. Her kan vi evt. mødes med jer, der er taget ned i forvejen. Herfra kører en bus til Soller, hvor vi starter vandringen imorgen. Vi har bestilt bord på en restaurant i byen kl. 19. Soller er en hyggelig by og du kan eventuelt lægge vejen forbi det lokale supermarked for snacks.

Dag 2. Vi starter med let og flad vandring vestpå til Port de Sollér for lidt kystvandring og en bademulighed. Her får vi lige prøvet formen af på en lille stigning før byen, men dagen er let og lavet som en blid start på ugen. Vi forventer at være tilbage midt på eftermiddagen.

Dag 3. I dag går turen nordøst til Cuber reservoiret og retur. Ved reservoiret er vi mere end 700 meter over havets overflade og har formidable udsigter helt ud til havet. En dag med lidt mere stigning og vi er retur hen på sidste del af eftermiddagen. 

Dag 4. Vi vandrer vi de 13 km sydover mod Deia. Retur tager vi umiddelbart bussen. Der er roligt og virkelig hyggelig i Deia og vandringen går blandt andet af smalle stier oppe i terænnet. Området har tiltrukket landskabsmalere over tiden pga. middelhavets lys, den klassiske sydeuropæiske bevoksning og kontur i landskabet.

Dag 5. Efter igen at være afsted fra morgenstunden, søger vi til virkelig idylliske Valdemossa, for at gå den meget flotte del af GR221 der fører til Deia. Vi tager umiddelbart bussen retur til Sollér.

Dag 6. Den sidste dag går vi fra dalen op mod øst af små snoede stier for at nå toppen af bjergene tæt på byen og få en flot udsigt over Tramuntana så vi kan takke pænt af for ugen. 

Dag 7. I dag er rejsedag så det går mod lufthavnen med mindre du har planlagt at blive lidt længere. Du kan evt. nå at kigge dig lidt omkring lokalt i Palma inden afrejse.

HUSK AT DU MODTAGER ET INFODOKUMENT MED MEGET MERE PRAKTISK INFORMATION OG PAKKELISTE, VEDHÆFTET BEKRÆFTELSEN PÅ DIN TILMELDING!

KR. 3.195
3.495,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detaljer

Startdato 01-01-1999
Slutdato 01-01-1999
Ledig plads 14
Pris pr. person Kr.3.495
Garanteret afrejse Ja
Log ind