tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Vandring på Rota Vicentina (860) - Vandreture på Rota Vicentina | Opdag Verden

Vandring på Rota Vicentina (860)

Garanteret afrejse

Rota Vicentina web

7 dages kystvandring fra hytte til hytte på Portugals Fishermen’s Trail

Søndag den 13. juni til lørdag den 19. juni 2021

Glæd dig til at opleve den fantastiske kystlinje, når vi vandrer afsted på den nyanlagte Fishermen's trail – en del af ruten Rota Vicentina i det sydvestlige Portugal. Vi går primært langs Atlanterhavets kyst med smukke udsigter, spændende terræn og charmerende små fiskerlandsbyer, som vi sover og spiser i undervejs. Denne del af ruten hedder netop ”Fishermen's trail”, da den i gamle dage blev brugt af lokale fiskere, der fiskede langs kysten. Ruten er varieret, og vi sørger for, at du kommer godt fra start til slut, sover godt undervejs og kan dele oplevelserne fra dagenes strabadser i godt selskab om aftenen.

Startsted: Lissabon Lufthavn kl. 14.30 

Slutsted: Lissabon Lufthavn ca. kl. 14.00 

Hvem kan deltage? Du, som kan gå op til ca. 20 km om dagen i relativt fladt terræn med en let rygsæk på 5 til max 10 kg. Vi går i adstadigt tempo med tid til at nyde og holde pauser undervejs.

Er du i tvivl, om du kan deltage, så kontakt os til en snak om niveauet på 70213121 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

Turniveau: Let - mellem.

Vi går dagsetaper af varierende længde i let kuperet terræn. Vi går med let rygsæk og udnytter hele dagen til at vandre. Vi skal heller ikke bruge tid og energi på at etablere lejr og lave mad. Stierne er flere steder små grusstier med en del sand.

Hvor langt skal vi vandre om dagen?: Op til ca. 20 km om dagen i relativt fladt terræn.

Overnatningsform: Vi overnatter på vandrehjem eller lignende små overnatningssteder undervejs. De tilbyder simpel overnatning indendørs, så du kun skal medbringe din sommersovepose. Opdag Verden reserverer plads på vandrehjemmene. Du betaler nemmest overnatningerne med kontanter – de koster ca. €25 pr nat.

Valuta: Det er vores erfaring, at det altid er smart at medbringe lokal valuta – her i Portugal er det Euro (€). Med dem kan du betale på små barer, caféer og supermarkeder, der ikke tager kort. Det er også oftest det nemmeste at betale lokal transport med. Det er muligt at hæve penge i lufthavnen.

Mad og vand: Mad kan købes hver dag i byerne undervejs. Det koster ca. €10,5 for et simpelt aftensmåltid med én ret og €14 for to retter. Det er inkl. drikkevarer (vin, vand). Alt i alt koster tre måltider og overnatning typisk ca. €40. Vi bestiller som udgangspunkt mad, hvor det er muligt, og vi ved, at maden er i orden. Giv os besked, hvis du har særlige behov eller ikke ønsker, at vi bestiller til dig. Alternativt er du velkommen til at medbringe mad hjemmefra eller købe lokalt, men vær opmærksom på, at det hurtigt øger vægten af din rygsæk. Du skal medbringe vandbeholdere til i hvert fald to liter væske. Vi kan være heldig, at der er vand i nogle af kilderne, vi støder på, men de kan meget vel være udtørrede, så vi satser ikke på dem. I stedet bruger vi offentlige toiletter, butikker o.l. undervejs.

Klima: Det varme klima i Portugal gør det interessant til vandring. Foråret er rimelig vejrstabilt og med temperaturer, der passer os danskere godt. Forvent temperaturer mellem 20 og 25 grader. 

Forsikring: Husk at være dækket af en rejseforsikring og evt. en afbestillingsforsikring.

Sikkerhed på turen: Turlederen har viden og erfaring med friluftsliv og turledelse. Han/hun kan førstehjælp og har en udvidet førstehjælpstaske, der kan hjælpe de fleste, men det er vigtigt, at du kontakter Opdag Verden, hvis du har helbredsproblemer (allergier, sygdomme, fysiske skavanker, vigtig medicin o.l.), som kan udfordre din præstation på turen. Så er vi opmærksomme på, hvad der kan opstå af situationer undervejs. Overfølsomhed, høfeber og astma er nogle af de helt almindelige helbredsproblemer, som f.eks. kan vokse sig store, når der er langt til hjælp.

Hvad koster det?

Turens pris plus din egen transport, overnatning på vandrehjem og mad undervejs. Dvs. fly tur/retur til Lissabon og lokal bus/taxi til vandrerutens start samt retur fra slutstedet og dertil overnatningerne og mad.

Hos Opdag Verden har vi den erfaring, at de fleste har det rigtig godt med selv at tage ansvar for transport og mad, og at den samlede pris for en tur bliver billigere end med en samlet pakke.

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Portugal og hele vejen hjem igen. Turlederen melder ud i gruppen på 'Mødestedet', hvilke flyvninger han/hun tager. Følg med i gruppen for at koordinere transport med turlederen og de andre deltagere på turen.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra en anden lufthavn og mødes med gruppen til turstart i Portugal. Det betyder, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst. Vi anbefaler at bruge en søgemaskineonline som Skyscanner eller Momondo til at finde de billigste og bedste billetter til din rejse.

Fly: Vi har set priser fra København til Lissabon t/r fra 1000 kr. og Billund/Hamborg t/r for 1500 kr. Den lokale bustransport koster ca. kr. 250. Hvis du kan flyve på tidligere afgange derned og/eller senere hjem – evt. med længere rejsetid - er det muligt at finde meget billige billetter.

Transport fra lufthavnen til rutens start er med lokal bus eller taxi. Det tager ca. 3 timer til Porto Covo med bus. Forvent ca. €20 til bus. Alternativt kan man dele en minibus, som Opdag Verden bestiller direkte til Porto Covo fra lufthavnen. Den tager kun 90 minutter og koster ca. €30. Transport tilbage den sidste dag sker ligeledes med bus eller lejet minibus.

Husk, at det er muligt at koordinere fælles transport til og fra ruten i turens gruppe på 'Mødestedet'.

Vejledende dag-til-dag-program:

Bemærk at programmet er vejledende, og ændringer kan forekomme pga. vejr eller overbookede refugier.

Dag 1. Ankomst Lissabon. Vi, der rejser på dagen, mødes i Lissabonlufthavn og tager bussen ind til byen – eller minibus. Her mødes vi med de deltagere, der evt. er taget af sted i forvejen. Herfra kører vi med bus til Porto Covo, hvor vi bliver indkvarteret, køber ind til næste dag og spiser aftensmad på en restaurant.

Dag 2. Vi starter ca. kl. 9 og begiver os ud på strækket fra Porto Covo til Villa Nova de Milfontes. Her vandrer vi langs smukke strande med fin udsigt over havet. Vi møder mange spændende planter undervejs, og måske får vi tid til et lille dyp i Atlanterhavet, hvis vejret er til det. Vi overnatter i Villa Nove de Milfontes. Vandring: ca. 6 timer med 20 km og 150 højdemeter.

Dag 3. Vi starter ca. kl. 9 og vandrer mod Almograve. Vi krydser floden ved Milfontes (De tusind kilder) og kommer forbi strande, landbrugsjord og ikke mindst Akacie-lunde. Vi slutter dagens vandring langs små, skønne strande ind mod Almograve. Vandring: ca. 5 timer med ca. 15 km og omkring 100 højdemeter.

Dag 4. Vi starter igen kl. 9 og vandrer mod Zambujeira do Mar. I dag kommer vi til tops på nogle høje havsideklipper med smukke udsigter og muligheder for at se forskellige arter af havfugle. Vi kommer forbi gamle naturhavne og Cavaleiro, hvor der er mulighed for en lille pause og en forfriskende, kold drink. Senere kommer vi forbi et fint, lille fyrtårn med storkeredder, inden vi kommer helt til Zambujeira do Mar, hvor vi skal overnatte. Vandring: ca. 7 timer med ca. 22 km og ca. 200 højdemeter.

Dag 5. Fra Zambujeira do Mar til Odeceixe. Her er der virkeligt noget at se på for både almindelige naturelskere og de geologisk-interesserede. Ud fra dagens havsideklipper kan man læse meget om fortiden, og det giver plads til at dvæle lidt ved store tanker om tidens og naturens gang. Sidst på dagen går vi lidt væk fra havet og ind i landet til Odeceixe, som ligger lidt oppe ad en flod, der munder ud i havet. Vi vandrer ca. 18 km med 250 højdemeter.

Dag 6. Vi starter kl. 9 og fortsætter turen til slutbyen Rogil. Vi går helt ud til havet og stranden igen fra morgenstunden. Her på stranden kan vi nyde morgenkaffen og udsigten. Vi fortsætter langs vandet og får måske det sidste dyk i Atlanterhavet, inden vi drejer ind i landet og sætter kursen mod Rogil. Her overnatter vi den sidste nat og tager afsked med det smukke landskab. Dagens rute er ca. 15 km med 350 højdemeter.

Dag 7. Hjemrejse. Vi siger farvel til Portugal og tager bus tilbage til Lissabon.

KR. 2.995
3.295,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detaljer

Startdato 13-06-2021
Slutdato 19-06-2021
Tilmeldte: 7
Pris pr. person Kr. 3.295
Kr. 3.295 7

Log ind

5 GODE GRUNDE TIL AT TAGE PÅ TUR MED OPDAG VERDEN

 1. De bedste oplevelser: Vi kender de gode steder, de gode ruter, de gode naturoplevelser.
 2. Du sparer tid: Vi planlægger turen ned i mindste detalje.
 3. Størst mulig sikkerhed: Vi afvikler turen trygt og sikkert.
 4. Erfarne turledere: Slap af og lad os tage ansvaret undervejs.
 5. Fællesskabet: Tag på tur, selv når dine venner ikke har tid.

SÅDAN GØR DU

 • Find og bestil din tur
 • Du får tilsendt infodokument med praktiske detaljer, vejledning, forslag til pakkeliste og dagsprogram.
 • Du kan følges med turlederen fra Danmark til og fra turen. Du kan også selv arrangere transport og mødes med gruppen ved turstart.

PRISEN INKLUDERER

 • En nøje planlagt tur, der sikrer store oplevelser
 • En dygtig, veluddannet dansk turleder.
 • En tryg og sikker tur.
 • Pakkeliste, praktiske detaljer og vejledning.
 • Adgang til turens gruppe på ’Mødestedet’ på opdagverden.dk. Her kan du skrive med de andre deltagere og turlederen. Her kan vi f.eks. arrangere klimavenlig  fællestransport.

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Transport
 • Mad
 • Logi

Har du spørgsmål til ture og kurser?

jes 300

Ringer du for at få svar på spørgsmål om en tur du vil på, høre om en tur bliver til noget eller har spørgsmål til en tur du allerede er tilmeldt, så bliver du nødt til at væbne dig med tålmodighed. 

Jeg er den eneste der kan svare på tur-spørgsmål og det giver en lang svartid. Forvent at der godt kan gå 48 timer inden du får svar. 

Med venlig hilsen 

Jes, Opdag Verden

Send os mail
Klik her...

Log ind