Du er her:

Havkajak i Sydgrønland - Tasermiut Fjord

10 dages drømmetur i Tasermiut Fjord.

OBS! Kun på bestilling fra gruppe på minimum 6 deltagere.

Glæd dig til at gøre drømmen til virkelighed. Der er isskosser i vandet ved siden af kajakken og friluftsliv i verdensklasse på denne kajaktur til Sydgrønland. Nanortalik er Grønlands sydligste by og hvorfra vi ror hele vejen ind til indlandsisen op gennem Tasermiut Fjord. Hvis vejret er til det, når vi helt ind og sætter fod på isen i bunden af fjorden. Vejen ind gennem fjorden er spektakulær og øde. Her er dage hvor det føles som om vi er de eneste der er der. På nær nogle fåreholdere, en enkelt bygd, enkelte forskere, klatrere og nogle turister, er vi også de eneste. Du får en kajakoplevelse i særklasse.

Du får smukt kajakvand og mulighed for at opleve hvaler, samle muslinger, fiske ørreder, se norboruiner og besøge små bygder og hilse på de lokale. Du har her en særegen mulighed for at ro kajak i havet, hvor den er blevet udviklet over mange hundrede år. 

At glide stille frem mellem isskosserne og lytte til hvordan de skvulper og knager i overfladen, mens de sorte skarpe fjelde tårner sig op i baggrunden, er intet mindre end fantastisk. Vi ror en mindre gruppe, så vi har de bedste forudsætninger for spektakulære lejrpladser i fjeldet og med sikkerheden i top.

Startsted: Narsarsuaq lufthavn, Grønland, så det passer med flyet fra København.
Slutsted: Narsarsuaq lufthavn, Grønland, så det passer med flyet mod København.

Husk du er velkommen til at forlænge din tur og fx nyde et par dage med vandring efter turen eller måske en sejltur langs kysten til en af de andre byer.

Gl3

Hvem kan deltage? Niveauet er tilsigtet let øvede og øvede roere med et Euro Paddle Pass niveau (IPP) minimum 2 eller tilsvarende. Teknik mæssigt er det ikke en krævende tur men du skal kunne ro dagsture op til 25 km. og sidde flere timer ad gangen i en havkajak på vandet henover en hel dag. Der kan også godt være bølger på op til ca. en halv meter hvis det blæser meget op en dag. Så noget af det væsentligste på en længere tur som denne er at være i god roform og kende sig selv med friluftsliv. Altså kunne lave og være i lejr med overskud - også hvis vi er uheldige og det regner. Så sikrer du dig den bedst mulige tur. og kan nyde den storslåede oplevelse fuldt ud. Havkajakkerne der kan lejes spænder over flere modeller som alle er velegnet til flerdages turbrug. De er stabile og kan fås med ror. Alternativt sender du din egen derop. Vi hjælper dig naturligvis hele vejen, uanset hvad du vælger.

Turniveau: Mellem - Hård

Hvor langt skal vi ro om dagen? Vi tilstræber at ro mellem 15 og 25 km per dag. Grønland er et vildt og øde sted, hvor mange ting kan ske og vejret kan skifte hurtigt. Så rutens dagsetaper tilpasses løbende og kan variere fra den tænkte plan i forhold til vejr og vind på dagen.

Overnatningsform: Vi sover i telt. Hængekøjen må du lade blive hjemme.

Gl4

Mad og vand: Der er plads i kajakkerne til almindelig mad til frokost, men frysetørret mad er hurtigt og nemt efter en lang dag på vandet. Vandkvaliteten i fjeldet er glimrende, men medbring gerne et vandrensningsfilter så vi evt. også kan tage drikkevand fra stillestående vand. Vi kan risikere en overnatning uden vand så medbring beholdere til 6 l.

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er én, der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen. Når du er i trygge hænder, kan du nyde mere og være sikker på, at du oplever det bedste af området, du er på tur i.

Hvad koster det?

Du køber selv din transport og bruger dit eget telt eller deler med andre deltagere. Du køber selv overnatningen den sidste nat i Narsarsuaq, hvis du vil bo på vandrehejm (hvilket vi anbefaler og hjælper med). Vi laver turen, informerer dig om alt hvad du skal gøre og sørger for en dygtig dansk certificeret kajakinstruktør.

Dine omkostninger: Turens pris plus din mad, transport og kajakleje. Regn med ca. 12.500 kr. for transport t/r (fly, helikopter og bådsejlads) og ca. 3.000 kr. til leje af kajak (med vest, skørt, pagaj og pumpe). Det er også muligt at få sin kajak transporteret fra Danmark for ca. 3500 t/r. Du får mere info ved tilmelding. I alt skal du forvente fra ca. 22.000 kr. plus din mad. 

Transport:
Air Greenland flyver direkte fra København på ca. 5 timer. Fra Narsarsuaq flyver vi med helikopter videre til Nanortalik. Oppe i fjorden bliver vi hentet med båd og sejlet retur så vi kan flyve hjem fra Narsarsuaq. Vær opmærksom på, at der kan ske rejseændringer pga. dårligt vejr, så dagsprogrammet er vejledende. Vi gør naturligvis hvad vi kan for at forudse og imødekomme ændringer.

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra København til turstart i Narsarsuaq og hele vejen hjem igen. Turleder flyver på rejsedagene i programmet.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at mødes med gruppen til turstart i Narsarsuaq. Det betyder, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst. Besøg evt. andre steder i Grønland, nu du er her.

Vejledende dag-til-dag-program:

Vejret i Grønland kan skifte meget og derfor kan dagsetaperne forskydes så vi ror en længere distance en dag og en kortere en anden dag. Dagsetaperne kan godt komme op på 20 km om dagen. Generelt vil vi gerne være oppe og i gang kl. 8 og på vandet ca. kl. 10. Så vi kan ro et par timer inden frokost og tre til fire efter. Hver dag bliver dog timet med tidevandet.

Dag 1.

Rejsedag med afgang fra København ca. kl. 9 om morgenen. Senere opsamling og velkommen i Nanortalik efter helikopterturen. Vi finder kajakkerne og tilser evt. udstyrsleje og indkøb i byen. Umiddelbart overnatter vi ved Nanortalik første dag men arter alt sig kan vi ro til mundingen af fjorden for den første nat.

Dag 2 til 4.
Vi ror til Tasiusaq bygd (42 indb.) og videre til Tasersuaq sø.

Her er det mnuligt at trække kajakkerne op i søen gennem fossen og ro ind i bunden til Qinngua dalen. Dette er den berømte Paradisdal med Grønlands eneste selvplantede ’skov’. Her er utrolig smukt med stejle fjeldsider på begge sider og et rigt blomsterliv i den frodige dal. Fiskeriet ved faldet fra søen og ned til fjorden er særligt godt og holder mulighed for store fjeldørreder.

Dag 5.
Er vi ikke på søen denne dag, fortsætter vi mod indlandsisen og når til Klosterdalen. Evt. overliggerdag til vandretur her. 

Dag 6 til 8.
Vi ror helt ind til indlandsisen. 

Dag 9.
Vi bliver hentet inde i fjorden om morgenen, og sejler tilbage til Narsarsuaq via Uunartoq øen med varme kilder. Vi overnatter i Narsarsuaq.

Dag 10.
Vi flyver hjem til København – medmindre du har planlagt flere dage i Grønland.

ER DU I TVIVL OM NOGET, ELLER OVERVEJER AT BOOKE DENNE TUR, SÅ TAG KONTAKT TIL VORES TURANSVARLIGE JES BRINCH SOM TYPISK OGSÅ LEDER DENNE TUR. TLF. 70213121.

FRA KR. 6.495
6.995,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 500, HVIS DU ER PLUS-MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV PLUS-MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Event Startdato Slutdato Sted Pris pr. person Ledig plads TILMELDING
Havkajak i Sydgrønland - Tasermiut Fjord (1300) 01-08-2023 10-08-2023 Kr. 6.995 10
  • Log ind