Du er her:

Vandring i alperne – Østrig hytte til hytte (963)


Få pladser tilbage

8 DAGES HYTTE TIL HYTTE VANDRETUR I ALPERNE MED DANSK TURLEDER

Søndag den 18. juli til Søndag den 25.juli 2021

Glæd dig til en fantastisk vandretur på tværs af alperne - fra Oberstdorf i Sydtyskland til Melag i Norditalien. På denne 8 dages vandretur bliver du vidne til noget af det bedste Alperne har at byde på. Du vil se idylliske bjerglandsbyer, blomsterenge, forrevne bjergtinder og vil garanteret se både murmeldyr og stenbukke.

Hver dag vil være fyldt med nye udsigter og vi vandrer en rute væk fra masserne. Vi sover i hytter undervejs, så du kan gå med en lidt lettere oppakning. Undervejs gør vi brug af lokal transport, så vi får de bedste stræk til vandring.

Vi sover i pæne, rene hytter undervejs, så du kan gå med en væsentligt lettere oppakning end på ture med telt

Startsted: Banegården i Oberstdorf, søndag kl. 10
Slutsted: Banegården i Oberstdorf, søndag kl. 15

Hvem kan deltage? Turen er en af de mere krævende Opdag Verden ture. Det betyder at du skal være vant til at vandre og være i god fysik form. Erfaring med bjergvandring i kuperet terræn med mange højdemeter vil være en fordel.

Niveau: Mellem - svær.
Vi vandrer i et roligt tempo og bærer vores egne rygsække hele ugen. Vi overnatter i hytter og og spiser på refugierne undervejs, så vi slipper for vægten fra telt og kogegrej. Der er en del højdemeter når vi går fra dal til dal, så det er vigtigt at du er forberedt til det. Terrænet er bjergstier med små sten, grus eller græs. Dagsetaperne lyder på cirka 3 til 7 timers vandring.

Er du i tvivl om niveauet kan du altid kontakte os for at høre nærmere. Skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Overnatning: Vi sover på sovesale i pæne, rene bjerghytter. Vi medbringer selv tynde soveposer og låner ekstra tæpper i hytterne.

Mad og vand: Det er muligt at tilberede mad selv, men morgen- og aftensmad købes typisk i hytterne. De to måltider koster ca. kr. 200 tilsammen – €25-30 (Typisk betaler vi €33 – 60 for overnatning og mad).

Hvad koster det? 

Dine omkostninger: Turens pris, plus din mad, overnatning og transport.

Transporten vil koste 1000-2000 kr. retur til Oberstdorf, afhængig af tidspunkt for køb af billet og hvorvidt du flyver, kører i tog eller bil. Udgifter for overnatning er ca. 300 kr. pr. nat, dvs. 2.100 kr. for syv nætter. Lokal transport på turen er ca. 450 kr. Samlet omkostninger vil ligge på ca. 7.000 kr.

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er én, der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen. Når du er i trygge hænder, kan du nyde mere og være sikker på, at du oplever det bedste af området, du er på tur i.

Læs mere om konceptet her

Transport:

Følges med turlederen: På denne tur tager turleder skiftevis bus, tog og fly alt afhængig, hvad der fungerer bedst. Turleder vil først et par uger før afrejse melde ud på ’Mødestedet’, hvordan han/hun kommer til Oberstdorf. Vi anbefaler at I koordinerer fælles transport og rejsemuligheder på den fælles gruppe på ’Mødestedet’. Turleder vil højst sandsynligt tage nattoget fra Danmark med ankomst søndag morgen. Han/hun flyver sandsynligvis hjem igen søndag.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen til turstart i Tyskland. Det betyder, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst, og evt. få det til at passe med billige billetter.

Du kan selv vælge, om du vil med fly, tog, bus eller selv køre i bil til turstart. Lufthansa og SAS flyver direkte til München fra København. Vi har set billetter fra ca. kr. 1400. Fra München skal du med tog i ca. 2 timer videre til Oberstdorf. Toget fra Århus og København kan med et par omstigninger føre dig helt til Oberstdorf, hvis du rejser først på eftermiddagen dagen inden, turen starter. Fra København er der 1.135 km i bil og 12 ½ times kørsel.

Fælleskørsel kan koordineres på Opdag Verdens sociale platform ’Mødestedet’ og giver mulighed for køb af gruppebillet eller samkørsel, så det bliver billigere.

Vejledende dagsprogram:

Dag 1. Vi mødes på Oberstdorf banegård, kl. 10. Turlederen melder det nøjagtige mødested ud på ’Mødestedet’ online. Første etape går, efter en kort bustur, til Rappensee Hütte som ligger i 2091 m højde, hvor vi overnatter. Vandring ca. 5 timer, ca. 1100 m op. Det går stejlt op, men vi bruger god tid på at nå op til hytten.

Dag 2.En flot dag som starter med en kort opstigning til pashøjde på 2300 m og derefter vandring ned gennem den smukke Hochalp tal til Steeg i 1100 m. Der er ikke mange som benytter denne sti, så her er specielt gode muligheder for at se stenbukke og gimser. Hvis vejret er med os, er her også mulighed for en dukkert i det kolde smeltevand. Fra Steeg skal vi en lille tur op til vores overnatningssted i 1325 m. Vandring 5-6 timer, 1200 m ned og 425 m op.

Dag 3. Vi bevæger vi os op gennem Kaisertal, i starten går det stille og roligt opad, men den sidste stigning op til Kaiserjoch Haus i 2310 m, bringer mere udfordring. Det er til gengæld al besværet værd. Hytten har den flotteste udsigter man kan ønske sig. Ca. 5 timers vandring, 1000 m op.

Dag 4. Vi starter dagen med to timers vandring ned til den klassike alpeby, Pettneu am Arlberg 1200 m og derefter med bus til Landeck. Efter lidt tid i byen går vi mod Hohenzollernhaus, hvor vi er fremme efter et par timers vandring. I alt ca. 5 timers vandring.

Dag 5. En mere rolig dag med 5-6 timers vandring i frodigt fjeld.

Dag 6. Vi er i et område med nogle af Østrigs højeste bjerge, og hvis vejret er med os, får vi det ikke meget smukkere. Vi skal i dag vandre op til et pas i 3000 m og ned igen på den anden side til Melag i Langtaufer Tal. Turens nok hårdeste dag men her er vi forhåbentlig kommet helt i topform. Vi overnatter i på Maseben efter en 7-8 timers vandredag. (Turens fineste og bedste overnatning). 1100 m op og 1200 m ned.

Dag 7. I dag er der mulighed for at vælge forskellige dagsruter. Hvis vejret tillader det og gruppen har kræfterne, har vi mulighed for at tage op på gletcheren Hüttekarferner.

Dag 8. Vi bliver kørt fra vores refugie i Melag til Graun ved Reschen See i Norditalien (Syd Tyrol). Herfra tager vi bus (€39) til Oberstdorf. Vi er tilbage i Oberstdorf ca. Kl. 13-14. Det er meget afhængigt af trafikken.

KR. 3.195
3.495,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detaljer

Startdato 18-07-2021
Slutdato 25-07-2021
Tilmeldte: 8
Pris pr. person Kr. 3.495
Der er lukket for nye tilmeldinger
Kr. 3.495 2

COVID-19 - Få svar på dine spørgsmål her...

Vi kan godt forstå, at der kan være brug for særligt klare udmeldinger i forhold til rettigheder og muligheder, når du køber en tur i denne tid. Derfor har vi samlet de hyppigst stillede spørgsmål her, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Vi tager myndighedernes anbefalinger meget alvorligt, og alle vores turledere har skærpet opmærksom på hygiejne på alle ture.

  1. Får jeg refunderet min betaling, hvis turen aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?
  2. Får jeg min betaling retur, hvis jeg annullerer min tilmelding til turen?
  3. Hvornår tager Opdag Verden stilling til om turen gennemføres eller ej?
  4. Hvor lang tid har jeg til at beslutte mig for en ny tur, hvis den jer er tilmeldt aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?

Få svar på dine spørgsmål her...

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind