Du er her:

Vandring i Toscana (1054)


toscana

7 DAGES VANDRETUR I FRODIGE KASTANJESKOVE OG FAST BASE I ITALIENSK MIDDELALDERLANDSBY

Søndag den 18. september til lørdag den 24. september 2022

Tag med på vandreferie i de Apuanske Alper i Toscana. Vi skal vandre i frodige kastanjeskove, betragte hvidklædte bjergtinder og mærke stilheden.

Vi skal bo i de mest fantastiske rammer i en gammel middelalderlandsby, der ligger midt den toskanske kystbjergkæde, Alpi Apuane. Vores hjem for ugen ligger i Isola Santa, dybt inde i bjergene ved en lille bjergsø, langt fra anden bebyggelse og midt i vild og uspoleret natur. Det giver os det perfekte udgangspunkt for at lade stilheden indfinde sig og naturen omslutte os. Isola Santa udgør et magisk, lille åndehul, hvor civilisation møder rå og uspoleret natur.

Fra vores base dybt inde i nationalparken skal vi udforske det helt særlige område, hvor grønne kastanjeskove, vidtstrakte bjergtinder og rislende vandløb venter os. Vi går gennem efterladte spøgelsesbyer, der vidner om en anden tid, og skal betragte de imponerende marmorbrud, der er særlige for egnen.

Hjemme i Isola Santa byder vores gæstfrie værter på hjemmelavet mad fra det italienske køkken. De præsenterer os for nogle af områdets udsøgte specialiteter. Vi skal bl.a. smage på egnens oste, lokalproduceret prosciutto, vin fra Lucca, kastanjer fra bjergene, og er vi heldige, fanger vi en af søens store ørreder og griller den til aftensmad. Glæd jer til en uge i magiske Toscana.

Startsted: Pisa lufthavn kl. 15:30

Slutsted: Pisa lufthavn kl. 11:30

Se alternative transportmuligheder under afsnittet ”Transport”.

Hvem kan deltage: Vi går med lette dagtursrygsække i 3-7 timer dagligt. Vi bor nede i en dal omgivet af høje bjergskråninger. For at komme op og få udsigt, skal vi vandre en del højdemeter. Det er derfor en klar fordel at være i form til heldagsture i kuperet terræn, men det er ikke nødvendigt med erfaring fra bjergvandring i øvrigt. Vi går i et roligt tempo med indlagte pauser undervejs og en god lang frokostpause.

Turniveau: Mellem

Hvor langt skal vi vandre: Vi vandrer dagsture på op til 7 timer, hvori der ligger en god frokostpause og små pauser undervejs. Dagsturene er mellem 4 og 15 km. og dækker over en del højdemeter.

Overnatningsform: Vi overnatter det mest fantastiske sted i en gammel middelalderlandsby langt oppe i bjergene. Vi bor langt fra anden bebyggelse med plads til ro og stilhed.

Vores værtspar, Gabrielle og Antonella, er begge opvokset i dalen og har fulgt egnens udvikling igennem årene. For år tilbage satte de sig for at reddet de historiske bygninger i Isola Santa fra forfald og har restaureret stedet med respekt for den antikke ånd og områdets særprægene byggestil. Det er tydeligt at mærke familiens kærlighed til dette sted, som de i høj grad har investeret deres liv i. Alt mad, der serveres, er hjemmelavet, og råvarerne nøje udvalgt efter kvalitet og lokale tilhørsforhold. Spørg Gabrielle om vin, og han vil fortælle dig videnskabeligt og velbegrundet, hvorfor han har valgt netop de vine til sin restaurant. Det er i sandhed en italiensk lokaloplevelse, der venter, når vi sætter os ved Gabrielle og Antonellas bord.

Værelserne i Isola Santa er alle forskellige og har charmen fra at have været private huse, der nu er sat i stand til gæster. Nogle af værelserne ligger i egentlige lejligheder med køkken og lille stue, andre ligger som selvstændige værelser i hovedhuset. De fleste af værelserne har deletoilet. Efter tilmelding beder vi jer kontakte Teresa, som står for bookingerne. Hun vil vejlede jer om, hvilke værelsesmuligheder I har. Hun vil også bede jer om at betale et depositum for at reservere værelset.

Mad: Vi får fuld pension på hotellet (morgenmad, madpakke til frokost og aftensmad). Drikkevarer er ikke inkluderet. Vi har planlagt at spise ude to aftener. Her er mad og drikke for egen regning.

Hvad koster det:

Dine omkostninger: Turens pris plus transport til og fra hotellet og ude i området. Dertil overnatning på hotellet og dine snacks undervejs. Pris for hotellet inkl. fuld pension (morgenmad, frokost, aftensmad) er ca. 274 EUR for et dobbeltværelse/deleværelse. Tillæg 100 EUR for enkeltværelse. Flybilletter på direkte fly har vi set fra kr. 1000 t/r. Samlet budget ligger fra ca. kr. 6.500 kr.

Transport

Nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Pisa og hele vejen hjem igen.

Fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen i Pisa eller ved vores base i De Apuanske Alper. Det betyder også, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst, og evt. få det til at passe med billige billetter til transport.

Fly: Vi har set priser fra København til Pisa fra kr. 1.000 t/r og Billund kr. 1500 t/r. 

Vi har arrangeret fælles transport med privat bus fra Pisa Lufthavn. Det tager ca. 1,5 time at køre til Isola Santa fra Pisa. Transport tilbage til lufthavnen foregår ligeledes med privat bus. 

Der er også mulighed for at flyve til Bologna eller Firenze: Fra Bologna kan man tage et tog til til Pisa over Firenze. Varighed ca. 4. timer. Tog fra Firenze til Pisa tager ca. 1,5 time. Det er også muligt at tage tog og bus hele vejen til Isola Santa. Her skal I over Lucca og videre til Castelnuovo di Garfagnana og herfra bus E36.


Vejledende dag-til-dag program:

Dag 1: Ankomst
Ankomst til Toscana. Vi mødes i Pisa Lufthavn kl. 15.30 og tager sammen bus til vores base i De Apuanske Alper. Efter ankomst er der lidt tid til at komme på plads på værelset, inden vi kl. 19 sætter os til bords og nyder vores værters dejlige mad.

Dag 2: Puntato (5 timer, 8 km, 1000 højdemeter, op/ned)
Vi starter kl. 9:30 og begiver os ud på turens første vandrerute. Vi skal besøge Puntato, som er et helt særligt område, hvor fårehyrder levede frem til 1940’erne. Efter anden verdenskrig blev området forladt, men lige så stille er området ved at blive vækket til live igen. I dag står Puntato som en af de eneste bevarende græsenge i De Apuanske Alper. Vi kommer på tien der til igennem Col di Favilla, som er en af områdets forladte byer. Den vidner om den store befolkning, der engang levede i bjergene, men som nu er flyttet til de store byer. Eftermiddagen nydes i Isola Santa.

Dag 3: Mount Sumbra (7 timer, 12 km, 2000 højdemeter, op/ned)
I dag skal vi opleve den anden side af dalen og begive os op på Mount Sumbras bjergskråning. Vi starter fra Isola Santa og går gennem skoven; først op til den lille by, Capanne, og herfra går ruten videre ind igennem den tætte kastanjeskov, inden vi træder op over trægrænsen og ud på en græseng. Horisonten åbner sig, og vi kan betragte Mt. Pania, Mt. Freddone og fornemme hele Garfagnana-dalen – fra Castelnuovo til Massa. Det er et imponerede syn, man har svært ved at vige fra. Om aftenen har vi bestilt bord på den lokale restaurant, hvor vi skal smage ægte italiensk pizza.

Dag 4: Mount Corchia (7 timer, 15 km, 1600 højdemeter, op/ned)
I dag venter den store kongeetape! Vi skal krydse en bjergkam over Mount Corchia fra Levigliani til Isola Santa. Vi starter med at blive kørt til Levigliani og starter ruten ved Antro del Corchia – en af de største kalkgrotter i Vesteuropa. Herfra begiver vi os op over bjergkammen og går imellem de imponerende giganter Mount Corchia (1676) og Mount Pania de la Croce (1859 m). På toppen nyder vi den fantastiske udsigt og holder en velfortjent pause, inden vi begynder at gå nedad på den anden dalside mod Isola Santa.

Dag 5: Marmitte dei Giganti og Castelnuovo (3 timer, 4 km, 50 højdemeter).
I dag tager vi en pause fra bjergvandring og bliver nede i dalen. Vi skal besøge Marmitte dei Giganti, som er nogle imponerende ’pot-holes’ eller jættegryder formet under sidste istid. Eksperter mener, at de her er nogle af de flotteste og mest komplette eksempler, vi har i Europa. Om eftermiddagen tager vi til Castelnuovo, hvor vi har tid til at opleve den charmerende hovedstad i Garfagnana og afslutter dagen med en fælles middag på en lokal restaurant.

Dag 6: Mount Pelato (5 timer, 7 km, 900 højdemeter, op/ned).
Vi har gemt det bedste til sidst. Dagens rute er et kortere stræk, men helt enestående. Vi bliver kørt til den nordlige del af Garfagnana og skal vandre på østsiden af Mount Pelato. Vi går med den mest spektakulære udsigt over Massa og Middelhavet. For hvert skridt, vi tager, bliver udsigten mere og mere spektakulær. Efter ca. en time når vi toppen og oplever følelsen af at stå på verdens tag. Heroppefra kan vi i godt vejr kan se til Korsika og kysten op til Genova. Herfra siger vi farvel til den ene dal og goddag til en anden. I vil opleve, hvor forskellige de to dalsider er. Den ene er tør og stenet, den anden er grøn og frodig. Vi går nedad gennem bøgeskoven, indtil vi når dalbunden og møder restaurant Le Gobbie, hvor vi kan få os en lille forfriskning. Herfra forsætter vi til Arni, hvor vi bliver hentet og kørt tilbage til Isola Santa.

Dag 7: Hjemrejse
En skøn uge i Toscana er ved at være forbi. Vi siger farvel til vores værtspar og bliver hentet af bussen, som kører os til Pisa, hvor fly eller videre rejse venter. Vi er tilbage i Pisa Lufthavn kl. 11:30. 

KR. 3.195
3.495,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detaljer

Startdato 18-09-2022
Slutdato 24-09-2022
Tilmeldte: 1
Pris pr. person Kr. 3.495
Kr. 3.495 15

COVID-19 - Få svar på dine spørgsmål her...

Vi kan godt forstå, at der kan være brug for særligt klare udmeldinger i forhold til rettigheder og muligheder, når du køber en tur i denne tid. Derfor har vi samlet de hyppigst stillede spørgsmål her, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Vi tager myndighedernes anbefalinger meget alvorligt, og alle vores turledere har skærpet opmærksom på hygiejne på alle ture.

  1. Får jeg refunderet min betaling, hvis turen aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?
  2. Får jeg min betaling retur, hvis jeg annullerer min tilmelding til turen?
  3. Hvornår tager Opdag Verden stilling til om turen gennemføres eller ej?
  4. Hvor lang tid har jeg til at beslutte mig for en ny tur, hvis den jer er tilmeldt aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?

Få svar på dine spørgsmål her...

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind