Du er her:

Vandring på Færøerne – fast hytte (866)


Faeroerne alternativ

7 DAGES VANDRETUR MED DANSK TURLEDER OG FAST BASE I THORSHAVN

Søndag den 4. juli til lørdag den 10. juli 2021

Vi vandrer dagsture i de imponerende, sagnomspundne landskaber og oplever det dragende, grønne Færøerne med kun en dagtursrygsæk på ryggen.

Se blandt andet vandfaldet Bøsdalafossen brage direkte ud i Atlanterhavet, dyk ned i historien om middelalderens bidesæde, Kirkjubøur – det vigtigste historiske sted på Færøerne – og oplev de maleriske huse og gårde med de grønne græstage i bygden Saksun.

Vi vandrer til berømte fuglefjelde og ser de pudsige lunder, også kendt som søpapegøjer, besøger charmerende bygder og skuer ind på klippekysten fra havsiden en sejltur, hvis vejret er til det.

Vi bor på Guesthouse i Thorshavn og vandrer hver dag præcis den dagstur, der passer bedst til vejr og vind.

Startsted: Thorshavn på Færøerne, søndag aften. Infomødet er typisk kl. 19 og turleder er der fra midt eftermiddag.

Slutsted: Thorshavn på Færøerne, lørdag middag.

Hvem kan deltage: Turen er for alle, der har lyst til at gå dagsture i let kuperet terræn med en let dagtursrygsæk.

Niveau: Let - mellem. Terrænet er uden de store stigninger, og vi går med let oppakning på små stier. Vi er ude på stierne i cirka 5 til 7 timer om dagen og tager typisk en del pauser, så den flotte natur kan synke ind.

Er du i tvivl om du kan deltage så kontakt os for en snak om niveauet på 70213121 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Overnatning: Vi bor på Guesthouse Marknagil i Tórshavn. Her koster et dobbeltværelse ca. 2.200 kr. for 6 nætter, inkl. morgenmad. Kontakt Opdag verden, hvis du ønsker et enkeltværelse. Der er håndklæder og sengetøj på værelserne, så det er ikke nødvendigt at medbringe selv. Guesthouse Markagil ligger centralt i Tórshavn, tæt på restauranter, caféer og indkøbsmuligheder.

Mad og vand: Vi spiser morgenmad på Marknagil, frokost kan vi smøre selv og have med på tur. Vi har adgang til en lille køleskab. Aftensmad spiser vi ude i byen eller på Marknagil. Vandet kan drikkes direkte fra hanerne. Medbring minimum opbevaring til 1,5 liter vand.

1050558 1

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er én, der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen. Når du er i trygge hænder, kan du nyde mere og være sikker på, at du oplever det bedste af området, du er på tur i.

Hvad koster det? 

Du køber selv din transport til, fra og på Færøerne. Vi har styr på logistikken så spørg os hvis du er i tvivl om noget. Du køber også selv din mad på turen, så du får netop det du gerne vil spise og drikke. Vi reserverer overnatninger til alle (medmindre du gør opmærksom på, at du finder dit eget). Vi planlægger, informerer dig om alt, hvad du skal gøre, og sørger for en dygtig dansk turleder til at sikre en rigtig god tur på de grønne øer.

Læs mere om konceptet her

Dine omkostninger: Turens pris plus mad, overnatning og transport. Fly koster fra kr. 2000 tur/retur afhængig af tidspunkt for køb af billet og hvor du flyver fra. Overnatning koster ca. 2000 kr. for de seks nætter.

Lokal transport på turen er ca. 500 kr. + 295 kr. for den valgfri sejltur på dag fire + 200 kr. for vandreturen til Bøssdallsfossen. Samlet budget for turen ligger omkring kr. 8500, alt efter, hvad du vælger af transportløsninger og mad undervejs.

Transport:

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart på Færøerne og hele vejen hjem igen. Turlederen melder ud i gruppen på ’Mødestedet’ hvilke flyvninger han tager. Følg med i gruppen for at koordinere transport med turlederen og de andre deltagere på turen.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra en anden lufthavn og mødes med gruppen til turstart på Færøerne. Det betyder, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst. Vi anbefaler at bruge en søgemaskine online som skyscanner eller momondo til at finde de billigste og bedste billetter til din rejse.

Fly: Atlantic Airways flyver direkte til Vagar lufthavn i Sørvagur fra København og Billund. Vi har set billetter fra ca. kr. 1300. Fra lufthavnen på Færøerne skal du med bus eller taxi til Thorshavn. Hvis du vil flyve på tidligere afgange og/eller senere hjem – evt. med længere rejsetid - er det ofte muligt at finde meget billige billetter!

Find dine flybilletter på www.momondo.dk, www.skyscanner.dk eller www.travelmarket.dk

Transport fra lufthavnen til Torshavn tager en lille time i bus, koster ca. 90 kr. og kan benyttes indtil kl. 20.30 om aftenen. Alternativt kan man tage en taxi direkte, som koster ca. 200 kr. per person (for fire personer) og tager ca. 40 min. Taxiservice tilbydes af Auto Taxi Torshavn og kan kontaktes på (+298) 36 36 36. Bybusserne i Torshavn er gratis.

Hytte faeroerne2

Dagsprogram:

Dag 1. Ankomst til Færøerne og indkvartering. Eventuelt kan du nå en sightseeing i Thorshavn, hvis du kommer tidligt. Infomødet er typisk kl. 19.

Dag 2. Tur til Kirkeby. Vi vandrer fra Torshavn til det gamle bispesæde og følger på vejen ud, den gamle sti, som man brugte fra Torshavn, før der blev anlagt veje på Færøerne. Vi ender i Kirkbu, hvor der er masser af kulturhistoriske seværdigheder; blandt andet verdens ældste træhus på over 900 år og den gamle talerstol i sten, hvor der blev holdt ’sommermøder’. Vejen hjem går langs en gammel dyresti. Her har vi uberørt fjeld og fantastiske udsigter over Torshavn (når vejret tillader det). Dagens tur er ca. 15 km lang.

Dag 3. Tur til Tjørnuvik. Vi vandrer over idyllisk færøsk fjeld med flere vandfald og besøger Tjørnuvik, der ligger fantastisk placeret mellem høje fjelde dybt inde i fjorden. Her er rester fra vikingetiden og et flot syn ud mod klipperne i havet. Vi tager en del højdemeter i dag, men får til gengæld den smukkeste udsigt fra toppene af fjeldene.

Dag 4. Tur til Vestmanna. I dag vandrer vi ind over hovedøen og får endnu en dag med lækkert fjeld. Vi tager en sejltur (valgfri) langs de høje kystfjelde og betragter nogle af områdets imponerende grotter. Sejlturen tager ca. to timer og giver flot udsyn til fuglefjeld. Turen er ca. 10km lang.

Dag 5. Tur til Nólsoy for at se på fuglefjeld. Vi vandrer ca. 15 km, side om side med fårene, for at besøge de afsides kløfter med de charmerende lunder. Nólsoy ligger som en smuk græsbeklædt top udenfor Torshavn. På vejen ud vandrer vi langs nordsiden på lavlandet og når helt ud til spidsen, inden vi går vi op og henover fjeldet (hvis vejret og dagsformen tillader det).

Dag 6. Tur til Bøsdalafossen. En magisk vandredag på ca. 8 km langs Færøernes største indsø, hvor vi kigger efter de sagnomspundne underjordiske ’Hulderfolk’, og briternes rester fra anden verdenskrig. Til sidst ender vi ved fossen, der buldrer ud i havet. Hvis vejret og benene tillader det, går vi op til toppen af Trælltindan, hvorfra man smed udtjente trælle i dybet i gamle dage. Herfra kan vi se over til Kirkebu og de omkringliggende øer (Vandreturen koster 200kr og skal betales kontant).

Dag 7. Afrejse dag. En fantastisk uge er ved at være slut. Vi tager sammen bus til Vagar lufthavn (medmindre du vælger at forlænge dit ophold). Hvis vi er morgenfriske og har senere flyvninger, kan vi eventuelt nå lidt sightseeing i Thorshavn inden afrejse.

 

KR. 3.195
3.495,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detaljer

Startdato 04-07-2021
Slutdato 10-07-2021
Tilmeldte: 7
Pris pr. person Kr. 3.495
Der er lukket for nye tilmeldinger
Kr. 3.495 7

COVID-19 - Få svar på dine spørgsmål her...

Vi kan godt forstå, at der kan være brug for særligt klare udmeldinger i forhold til rettigheder og muligheder, når du køber en tur i denne tid. Derfor har vi samlet de hyppigst stillede spørgsmål her, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Vi tager myndighedernes anbefalinger meget alvorligt, og alle vores turledere har skærpet opmærksom på hygiejne på alle ture.

  1. Får jeg refunderet min betaling, hvis turen aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?
  2. Får jeg min betaling retur, hvis jeg annullerer min tilmelding til turen?
  3. Hvornår tager Opdag Verden stilling til om turen gennemføres eller ej?
  4. Hvor lang tid har jeg til at beslutte mig for en ny tur, hvis den jer er tilmeldt aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?

Få svar på dine spørgsmål her...

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind