Vandring på Caminoen

Camino 1

8 DAGES VANDRETUR PÅ CAMINO FRANCES I SPANIEN

De 114 kilometer fra Sarria til Santiago de Compostela ad Camino Francés – ’Den Franske Vej’ – er en af verdens helt store vandreklassikere. De er på UNESCOs verdensarvsliste og udgør den sidste del af det, der bliver betegnet som Caminoens hovedrute.

På veltrådte stier mellem hyggelige landsbyer vandrer vi gennem de bølgende landskaber – og i fodsporene af århundreders pilgrimme og historiens vingesus. Her er masser af spændende fortællinger og kultur (samt lokal vin og mad) at dykke ned i, og for enden af vejen venter muligheden for at modtage pilgrimsbeviset, La Compostela, og indskrive sig i en 1000 år gammel tradition.

Det er muligt at sove på hoteller og herberger langs ruten, så du kan vandre med relativt let oppakning. Det er også mulighed for at få transporteret sin bagage fra overnatningssted til overnatningssted, så rygsækken bliver endnu lettere ude på stien. 

Efter tilmelding er det muligt at koordinere bl.a. overnatning og transport med de andre turdeltagere i turens online gruppe på Mødestedet.

Startsted: Sarria, Spanien, lørdag kl. 18
Slutsted: Santiago de Compostella, Spanien, lørdag kl. 10

Hvem kan deltage?
Turen er relativt let vandret, og de fleste vil kunne være med. Vi går i jævnt tempo og mindre en 20 kilometer om dagen med kun en lille rygsæk fordi bagagen transporteres. Det betyder at du skal være i form til at gå hele dage i stræk med overskud, for at få den bedste oplevelse på turen. Erfaring med længere ture er ikke nødvendigt, men naturligvis altid en fordel.

Vi vandrer i et roligt tempo og har fin tid til pauser til at nyde naturen, byerne og samværet undervejs. Der kan overnattes på små hoteller og også spises der, så du bærer kun på dagens madpakke, noget vand og et ekstra lag overtøj. Der er kun få højdemeter på ruten. Terrænet er varieret og veksler mellem mark, skov og by. Underlaget er derfor også skiftende men fungerer fint til bare en sko fremfor en støvle.

Er du i tvivl om niveauet kan du altid kontakte os for at høre nærmere. Skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Overnatning: Du kan sove på refugier eller små hoteller i byerne på vejen. Vent med at sørge for overnatning til du er tilmeldt. Efter tilmelding kan du koordinere overnatning i turens online forum gruppe på vores hjemmeside. Du modtager også et infodokument med alle praktiske informationer.

Mad og vand: Det er muligt at købe mad på hele ruten, men ønsker du særlige produkter anbefaler vi du tager dem med hjemmefra - fx rugbrød til frokosten. Morgen- og aftensmad købes typisk i byerne vi vandrer imellem.

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er én, der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen. Når du er i trygge hænder, kan du nyde mere og være sikker på, at du oplever det bedste af området, du er på tur i.

Hvad koster det? 

Dine omkostninger: Turens pris, plus din mad, overnatning og transport.

Læs mere om konceptet her

Transport:

Følges med turlederen: På denne tur tager turleder typisk fly fra Kastrup til Santiago de Compostella og så bus derfra. Turleder vil inden afrejse melde ud i turens online forum gruppe på ’Mødestedet’ her på hjemmesiden, hvordan han/hun præcist kommer frem. Vi anbefaler at du koordinerer fælles transport og rejsemuligheder i gruppen.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen til turstart i Spanien. Det betyder, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst, og evt. få det til at passe med billige billetter.

Du kan selv vælge, om du vil med fly, tog, bus eller selv køre i bil til turstart. Fælleskørsel kan koordineres på Opdag Verdens sociale platform ’Mødestedet’ og giver mulighed for køb af gruppebillet eller samkørsel, så det bliver billigere.

Vejledende dagsprogram:

Dag 1. Rejsedag og infomøde i Sarria kl. 18.

Dag 2. Sarria til Portomarín.

Dag 3. Portomarín til Palas de Rei.

Dag 4. Palas de Rei til Melide.

Dag 5. Melida til Arzua.

Dag 6. Arzua til Amenal.

Dag 7. Amenal til Santiago de Compostela.

Dag 8. Vi siger tak for denne gang og du kan vende næsen hjemad eller fortsætte din tur, alt efter hvad du har planlagt. Turleder tager typisk til lufthavnen og retur til Kastrup hen på eftermiddagen.

KR. 3.595,-
IKKE-MEDLEMMER KR. 3.795

DU SPARER KR. 200, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Event Startdato Slutdato Sted Pris pr. person Ledig plads TILMELDING
Vandring på Caminoen (1347) 23-09-2023 30-09-2023 Kr. 3.795 12
Vandring på Caminoen (1362) 07-10-2023 14-10-2023 Kr. 3.795 13
Log ind