Du er her:

Kursus i friluftsliv og vandring

kursus i friluftsliv og vandring

Grundkursus for begyndere

To dages kursus med valgfri overnatning

Gør drømmen til virkelighed med et weekendkursus for begyndere i friluftsliv og vandring, hvor du lærer netop dét, du skal kunne for at kunne tage på kortere ture - både på og væk fra stierne.

På kurset bliver du undervist i grundlæggende færdigheder indenfor lejrliv, udstyr, sikker vandring, og hvordan du kommer i gang med at gribe alle de fantastiske muligheder, der er for gode oplevelser udendørs. Vi underviser efter et mål om, at du skal lære det, der skal til, for at opholde dig, vandre og overnatte trygt i det fri.

Kurset ruster dig til at tage på tur med rygsæk og vandrestøvler, enten alene eller med gode friluftskammerater. Vi lærer dig at planlægge kortere ture i forskellige omgivelser, så du kan tage på tur til både kendte og nye steder med overskud.

Vi underviser blandt andet i elementerne:

 • tænde det perfekte bål
 • lave mad på bål og trangia
 • finde vej med kort og kompas
 • finde og lave den perfekte lejrplads
 • udvælgelse af turgrej
 • pakke og bære din rygsæk
 • holde sig varm, mæt og tør
 • komme i gang med at planlægge egne eventyr efter kurset

Vi bevæger os i et flot naturområde, hvor der er gode muligheder for både at træne at finde vej, lave en god lejr og tænde forskellige typer af bål. Vi arbejder sammen i grupper og med individuelle opgaver undervejs – og har også tid til at nyde den smukke natur og mærke roen ved at være under åben himmel.

Startsted/Slutsted Nordsjælland: Kagerup Station, Gribskov. Vi mødes lørdag kl. 9 og underviser indtil ca. kl. 18, hvorefter du kan vælge at blive ved lejren og overnatte. Søndag starter vi kl. 9 og underviser indtil kl. ca. 15.

Startsted/Slutsted Midjylland: Engesvang Station, Engesvang. Vi mødes lørdag kl. 9 og underviser indtil ca. kl. 18, hvorefter du kan vælge at blive ved lejren og overnatte. Søndag starter vi kl. 9 ved lejren og underviser indtil kl. ca. 15.

Deltagerforudsætninger: Alle kan være med

Udstyr/grej: Du deltager med eget grej, og en pakkeliste vil blive udsendt i forbindelse med kurset, samt forslag til mad. Det er muligt at låne et telt af os til overnatningen. Kontakt os ved tilmelding for at høre nærmere om hvordan og hvorledes, hvis du vil låne et telt.

Som minimum bør man have:

 • Rygsæk til din mad, dit vand og regntøj
 • Tøj, der passer til årstiden

Medbring gerne andet friluftsgrej, så længe du selv kan bære det.

Mad og drikke: Regn med at lave mad på medbragt kogegrej – vi gennemgår eksempler på, hvordan du bruger diverse kogegrej bedst. Det er oplagt at medbringe en frossen ret hjemmefra, som tør op undervejs og bare skal varmes sammen med ris eller pasta. Du kan også pakke en pose frysetørret mad. Hvis du ikke overnatter, skal du blot  medbringe en madpakke til lørdag og søndag. Vand kan tankes enkelte steder undervejs. Vi koordinerer eventuel deling af kogegrej i turens gruppe på 'Mødestedet', som du automatisk bliver tilmeldt, når du køber turen.

KR. 1.295,-
IKKE-MEDLEMMER KR. 1.495

DU SPARER KR. 200, HVIS DU ER PLUS-MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV PLUS-MEDLEM HER...

Har du spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Event Startdato Slutdato Sted Pris pr. person Ledig plads TILMELDING
Kursus i friluftsliv og vandring - Nordsjælland (1297) 29-04-2023 30-04-2023 Kr. 1.495 9
Kursus i friluftsliv og vandring - Midtjylland (1298) 29-04-2023 30-04-2023 Kr. 1.495 13
Kursus i friluftsliv og vandring - Nordsjælland (1340) 03-06-2023 04-06-2023 Kr. 1.495 12
Kursus i friluftsliv og vandring - Nordsjælland (1341) 26-08-2023 27-08-2023 Kr. 1.495 14

COVID-19 - Få svar på dine spørgsmål her...

Vi kan godt forstå, at der kan være brug for særligt klare udmeldinger i forhold til rettigheder og muligheder, når du køber en tur i denne tid. Derfor har vi samlet de hyppigst stillede spørgsmål her, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Vi tager myndighedernes anbefalinger meget alvorligt, og alle vores turledere har skærpet opmærksom på hygiejne på alle ture.

 1. Får jeg refunderet min betaling, hvis turen aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?
 2. Får jeg min betaling retur, hvis jeg annullerer min tilmelding til turen?
 3. Hvornår tager Opdag Verden stilling til om turen gennemføres eller ej?
 4. Hvor lang tid har jeg til at beslutte mig for en ny tur, hvis den jer er tilmeldt aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?

Få svar på dine spørgsmål her...

Log ind