Du er her:

Kursus i vinter friluftsliv og vandring - Sydsverige (969)


Udsolgt

Jon c061a523f6e537fd6785c01e46350fcc

bliv ekspert i friluftsliv og vandring

fredag den 12. november til søndag den 14. november 2021

Tag med på dette helt særlige kursus og lær fra en af de bedste. 
Vi har designet et kursus i friluftsliv sammen med Jon Lindberg, der vandt første udgave af TV-programmet "Alene i Vildmarken".

Kurset er til dig, der allerede har noget erfaring med friluftsliv og nu gerne vil blive helt skarp på de gode metoder til at lave lejr, bål og i det hele taget få stærke oplevelser med friluftsliv - også om vinteren. Gør drømmen til virkelighed med det her kursus, hvor du lærer netop det, du skal kunne for at tage på ture, både alene og med andre. Du lærer om vandring og får viden om overnatning ude, selv om der er frost i luften, måske sne på lejrpladsen og større krav til dine færdigheder.

På kurset bliver du undervist i mere avancerede færdigheder indenfor vintersikkert lejrliv, udstyr, vandring, og hvordan du kommer videre med at gribe alle de fantastiske muligheder, der er for gode oplevelser udendørs. Vi underviser efter et mål om, at du skal lære det, der skal til for, at du kan opholde dig, vandre og overnatte trygt og nysgerrigt i det fri, selvom Kong Vinter har sit greb med kulde og mørke.

Kurset vil ruste dig til at tage på tur med rygsæk og vandrestøvler i vinterhalvåret, enten alene eller med gode friluftskammerater. Vi vil lære dig at planlægge ture i kolde omgivelser, så du kan tage på tur med overskud til både kendte og nye steder.

Vi underviser blandt andet i elementer som:

 • Tænd det perfekte bål
 • Mad på bål og trangia
 • Find vej med kort og kompas
 • Den perfekte lejrplads
 • Valg af turgrej
 • Det mentale aspekt af sikkerhed
 • Sådan kan du være alene i vildmarken
 • Hvordan holder du dig varm, mæt og tør
 • Sådan kommer du igang med at planlægge dine eventyr efter kurset

Vinter 3

Vi bevæger os i flotte Vättlefjäll Naturreservat, hvor der er gode muligheder for både at træne at finde vej, lave en god lejr og tænde forskellige typer af bål. Der er fisk i søerne (ikke nødvendigvis samarbejdsvillige!) og frost i luften. Vi arbejder sammen i grupper og med individuelle opgaver undervejs. Der er færre dagtimer på dette tidspunkt af året og derfor også øget fokus på lejrliv.

Startsted/Slutsted: Vi starter fredag kl. 16 i Angered lidt uden for Göteborg ved Vättlefjäll Nationalpark i Sverige. Kurset slutter søndag kl. 16 samme sted.

Deltagerforudsætninger: Du har været på tur med overnatninger ude før og har erfaring med basisfriluftsliv fra sommerperioden. Dertil kan du orientere dig grundlæggende efter et kort og kan både lave mad på tur og pakke din rygsæk nogenlunde fornuftigt. Er du i tvivl, om du kan deltage, så kontakt os til en snak om indhold og niveau på tlf 70 21 31 21.

Vinterfjeld3

Udstyr/grej

Du deltager med eget grej og mad. Pakkeliste forslag til mad bliver udsendt i forbindelse med kurset. 

Som minimum bør man medbringe (evt. låne sig til):

 • Rygsæk
 • Sovepose og underlag til vinterbrug
 • Telt, hængekøje eller tarp
 • Tøj, der passer til årstiden
 • Kompas
 • Kogegrej
 • Medbring gerne andet friluftsgrej, så længe du selv kan bære det 

Mad og drikke: Regn med at lave mad på medbragt kogegrej - vi gennemgår eksempler på, hvordan du bruger kogegrej til vinterbrug undervejs på kurset. Det er oplagt at medbringe en frossen ret hjemmefra, som tør op undervejs og bare skal varmes sammen med ris eller pasta til den første nat. Et andet godt alternativ er frysetørret mad. Vand kan tankes tæt på start og enkelte gange undervejs. Vi koordinerer eventuel deling af kogegrej i turens gruppe på 'Mødestedet', som du automatisk bliver tilmeldt, når du køber turen.

Kursusleder: Jon Lindberg

KR.1.495
1.795,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER PLUS-MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV PLUS-MEDLEM HER...

Har du spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Detaljer

Startdato 12-11-2021
Slutdato 14-11-2021
Tilmeldte: 13
Pris pr. person Kr. 1.795
Der er lukket for nye tilmeldinger
Kr. 1.795

COVID-19 - Få svar på dine spørgsmål her...

Vi kan godt forstå, at der kan være brug for særligt klare udmeldinger i forhold til rettigheder og muligheder, når du køber en tur i denne tid. Derfor har vi samlet de hyppigst stillede spørgsmål her, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Vi tager myndighedernes anbefalinger meget alvorligt, og alle vores turledere har skærpet opmærksom på hygiejne på alle ture.

 1. Får jeg refunderet min betaling, hvis turen aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?
 2. Får jeg min betaling retur, hvis jeg annullerer min tilmelding til turen?
 3. Hvornår tager Opdag Verden stilling til om turen gennemføres eller ej?
 4. Hvor lang tid har jeg til at beslutte mig for en ny tur, hvis den jer er tilmeldt aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?

Få svar på dine spørgsmål her...

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind