Du er her:

Vandring i Nationalpark Vadehavet - Sort sol (1162)


Nationalpark Vadehavet - sort sol

2 dages unik fælles tema vandretur med turleder, middag og lejr samlingstelt.

Lørdag den 15. oktober til søndag den 16. oktober 2022

Glæd dig til denne helt nye tur i programmet. Efter adskillige ture i Nationalpark Vadehavet, sætter vi nu den længe ventede tematur op for dig som gerne vil kombinere vandring i den flotte nationalpark med muligheden for at opleve de hundrede tusinder af stære danse i "sort sol", og bo i lejr med samlingstelt og spise hyggelig god middag på restaurant. Den anden weekend i oktober er det helt rigtige tidspunkt for denne event tur og vi glæder os meget til at gøre denne tur til en klassiker i programmet også.

Vadehavet er et af verdens største tidevandsområder, og sammen vandrer vi to dage gennem noget af den vilde og unikke natur der gør Nationalpark Vadehavet så speciel. Du kan glæde dig til helt flade etaper, masser af horisont og et rigt fugleliv at se til undervejs. Vi følger en del af den for nyligt åbede Marsksti, og sover i telt med adgang til toilet og vand.

Selve marskområdet er Danmarks største og interessant for alle naturelskere. Her får du også et ganske særligt lys og vi gør hvad vi kan for at være det rette sted på det rette tidspunkt for at opleve naturfænomenet 'sort sol'.

Startsted: Tønder st., lørdag kl. 9.30.

Slutsted: Tønder st., søndag ca. kl. 15.

Hvem kan deltage: Turen er for alle, der er i almindelig fysisk form og kan bære deres egen rygsæk henover dagen. Vælger du at sove i hytte kan du vandre med en relativt let rygsæk på denne tur.

Turniveau: Vi tilbringer hele dagen på flade stræk med gode stier, og holder godt med pauser undervejs.

Overnatningsform: Du overnatter som du vil. Telt er oplagt. Der er dog mulighed for fast tag over hovedet hvis du vil opgradere din overnatning. Vi koordinerer overnatnng og kørsel i online forum gruppen på Mødestedet.

Mad og vand: Medbring frokost til lørdag og søndag og en portion morgenmad. Opdag Verden sørger for en lækker tre retters middag på Grænsekroen lørdag aften (mulighed for vegetarversion). Vand kan tankes i lejren og der er køkkenfasciliteter med mulighed for at varme vand og lave varm morgenmad. 

Transport:

Vi anbefaler at koordinere fælles kørsel via gruppen på ’Mødestedet’.

Offentlig transport:
Der går både tog og bus til Tønder station. Du kan fx benytte en kombination af tog og bus fra Aarhus og være fremme på små 3 timer.

Bil: ca. 317 km fra København og 185 km fra Århus. Du kan parkere gratis tæt ved stationen.

Dine omkostninger: Du sørger selv for din transport, dine frokoster og morgenmad, men kan få hjælp til det hele via turens online gruppe på 'Mødestedet', her på Opdag Verdens hjemmeside. Overnatning på campingplads koster kr. 75 per person (u. DCU kort) plus kr. 30 per telt. Vi planlægger turen, informerer dig om alt, hvad du skal vide, og sørger for en dygtig dansk turleder. 

Læs mere om konceptet her

Vejledende dag-til-dag-program:

Dag 1: Ankomst, Tønder station kl. senest 9.30 og afgang mod Højer med bus. Her starter vi ved formidlingsstationen Højer Mølle og vandrer ca. 14 km. på gode, flade stier mod vores overnatningssted. En del af dagens stræk er inde i Nationalpark Vadehavet. Hele dagen er der fine muligheder for at se både havørne, gæs og mange andre fuglearter. Vi kommer også helt tæt på grænsen til Tyskland, får kig til havet og passerer Danmarks eneste to byer bygget på diger; Nørremølle og Rudbøl. Ruten tilpasses efter det vi får at vide i forhold til hvor stærene er set og højst sandsynligt samles for natten. Vi laver lejr inden vi går ud efter stærene. Fra ca. en time før solnedgang indtil solnedgang lidt over kl. 18, håber vi at have fundet frem til dem og nyde synet af dansen på himlen. Kl. 19 er der middag og herefter lejrhygge.

Dag 2: Vi starter vandringen mellem kl. 9 og 10. Vi går på naturskønne stier igennem marsken langs grænsen og slutter søndag eftermiddag ca. kl. 15 ved Tønder station.

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er en der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen på tur. I trygge hænder kan du nyde mere og vide at du får det bedste af området du er på tur i.

KR. 995
1195,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 200, HVIS DU ER PLUS-MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV PLUS-MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detaljer

Startdato 15-10-2022
Slutdato 16-10-2022
Tilmeldte: 1
Pris pr. person Kr. 1.195
Kr. 1.195 24
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind