Du er her:

Vandring på Camønoen - Dark Sky sommer

shutterstock 91055921

2 dages unik fælles event vandretur med turleder, aftensmad og samlingstelt.

Glæd dig til denne helt nye tur i programmet. Efter flere års forespørgsel og udsolgte vinterudgaver af denne tur, sætter vi nu eventyret op i en sommerversion. Den første weekend i august er det helt rigtige tidspunkt for denne event tur og vi glæder os meget til at gøre denne sommertur til en klassiker i programmet også.

Tag med på denne unikke tur og oplev de smukke vandrestier ved Møns Klint, netop som meteorsværmene Capricorniderne og Perseiderne passerer nattehimlen. Her med kombinationen af præcis de to er der de bedste chancer for både mange stjerneskud og de større meteoer som ildkugler henover himlen. Møn er certificeret Dark Sky område og vi er så heldige at have en turleder i teamet som også er lokal naturvejleder, der kan fortælle os om både Møns Klint, meteoerne og ved, hvor det er bedst at opleve begge dele.

Forestil dig følelsen af lige have set en meteor fare henover himlen, som en stor ildkugle, og så bagefter gå tilbage til lejren gennem mørket, ingen pandelamper fuld opmærksomhed på her og nu, og så ind i lavvuen godt tilrette på et rensdyrskind med en kop varm kakao. Det er en ganske særlig oplevelse sammen at gå gennem mørket og få det bedste og vildeste kig til nattehimlen fra toppen af over 140 meter høje Abborrebjerg.

På denne weekendtur følger vi en del af Camønoens 175 km lange rute, og får et godt indtryk af, hvorfor den på kort tid er blevet populær. Turen er varieret og byder på særegen dansk natur og kulturhistorie.

Snør støvlerne og kom med. Vi garanterer vi dig en stor oplevelse.

SE VIDEO FRA DARK SKY VINTER:

Bemærk: Vi kan naturligvis ikke styre vejret, men tager chancen og laver en hyggelig tur uanset hvad. Turen bliver ikke aflyst selvom det ser ud til at blive overskyet lørdag aften. Der er plads til 35 deltagere på denne tur, og vi bruger to turledere samt en lejrchef.

Start: Klintholm havn, lørdag kl. 10

Slut: Klintholm havn, søndag kl. ca. 15

Hvem kan deltage? Du skal kunne vandre seks timer inkl. pauser.

Hvor langt skal vi vandre om dagen?: Op til max 15 km på stier, strand og vej.

Overnatningsform: Telt eller hængekøje. Opdag Verden opstiller lavvu som samlingstelt. Nærmere info findes i infodokumentet vedhæftet bekræftelsen på din tilmelding.

Mad og vand: Medbring frokost til lørdag og søndag og en portion morgenmad. Opdag Verden sørger for fælles aftensmad lørdag aften (con/sin carne m. ris, brød og toppings). Der er mulighed for bål (hvis ikke det regner!). Vand kan tankes ved start og i lejren. Opdag Verden medbringer 2 liter vand til alle på lejrpladsen og sørger for gasblus til at koge vand på.

Primær turleder: Tina Noregren. Lokal naturvejleder med stort kendskab til området og erfaren turleder på Møn. Hun arbejder aktivt for udvikling af naturkultur i flere foreninger og er meget engageret i 'Dark Sky'-konceptet.

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er en der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen på tur. I trygge hænder kan du nyde mere og vide at du får det bedste af området du er på tur i.

Hvad koster det: Turens pris til Opdag Verden plus din transport og den mad du selv skal sørge for på turen. Du bruger dit eget telt, eller deler med andre deltagere. Opdag Verden planlægger turen, vi sørger for et stort samlingstelt i lejren, aftensmaden lørdag, vand og brænde i lejren, gasblus til at koge vand på og sørger for to erfarne danske turledere. 

Læs mere om konceptet her

Transport:

Vi anbefaler at koordinere samkørsel i turens gruppe på 'Mødestedet'. Det plejer at fungere rigtig godt.

Bil: Ca. 150 km fra København og 300 km fra Århus

Der går bus helt til Klintholm havn, men du skal meget tidligt fra København for at nå det til tiden. Alternativt kan du tage ned dagen før og overnatte på den lille frie teltplads, der ligger ved havnen.

KR. 995
1195,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 200, HVIS DU ER PLUS-MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV PLUS-MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Event Startdato Sted Pris pr. person Ledig plads TILMELDING
Vandring på Camønoen - Dark Sky sommer (1161) 06-08-2022 Kr. 1.195 23
  • Log ind