Vandring i de Transsylvanske Alper (458)

Garanteret afrejse

Rumaenien 3

10 dages suveræn vandretur med telt og dansk turleder

Fredag den 26. juli til søndag den 4. august 2019 - OBS! begrænset antal pladser!

Tag med på et spektakulært bjergeventyr i et af Europas mest oversete vandreområder. Fagaras-massivet er en del af De Transsylvanske Alper, som ligger i Europas største bjergkæde, Karpaterne, og her byder bjergene på et udsøgt, øde bjergvildnis med smalle stier og toppe på op til 2500 meter.

Vi vandrer langs bjergkamme og har den ene dramatisk udsigt efter den anden ud over Transsylvanien. Ruten her er mindre tilgængelige end mange andre af Europas højruter, så ud over lokale fårehyrder, som bor i bivuakker hos flokkene på bjergskråninger hele sommeren, møder vi ikke mange andre mennesker.

Dermed at der perfekte rammer til at lade naturen synke ind, og er vi heldige, så spotter vi en bjørn – Rumænien er nemlig hjem for Europas største bestand.

Bjergene har desuden en stor diversitet i flora og fauna, så alt i alt er der lagt op til en usædvanlig vandreoplevelse af de helt store i et område, de færreste er så heldige at opleve.

Start: Bukarest lufthavn fredag kl. 14.15
Slut: Bukarest lufthavn søndag kl. 12

Hvem kan deltage? Alle, som er i god fysisk form og klar til bjergvandring, som til tider er udfordrende. På de stejleste passager er der kæder/reb at holde fast i.

Turniveau: Vi vandrer i op til 6-7 timer om dagen med vores eget grej i rygsækken. Terrænnet er generelt kupperet med omkring 700 højdemeter i snit dagligt. 

Er du i tvivl om du kan deltage,så kontakt os for en snak om niveauetpå 70213121 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Overnatningsform: Vi sover i telt og enkelte nætter i primitive shelters, hvis de er ledige.

Mad og vand: Medbring gerne frysetørret mad for at holde vægten nede. Det er muligt at købe mad i de få hytter, vi passerer undervejs. Udvalget er dog begrænset, så betragt det som et eventuelt supplement. Der er mulighed for at tanke drikkevand hver dag. Vandkvaliteten er generelt god, men vil du være sikker, skal du bruge et vandrensningsfilter.

Turleder:Kaare Meldgaard

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er én, der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen. Når du er i trygge hænder, kan du nyde mere og være sikker på, at du oplever det bedste af området, du er på tur i.

Hvad koster det?

Du køber selv din transport til Rumænien og bruger dit eget udstyr, eller deler med andre deltagere. Vi planlægger turen, informerer dig om alt, hvad du har brug for at vide, og sørger for en dygtig dansk turleder til at få dig sikkert gennem eventyret.

Læs mere om konceptet her

Dine omkostninger: Prisen for turen plus din mad og transport. Forvent mellem 1.300 og 2.300 for flybilletten t/r og ca. kr. 800 til transfer mellem lufthavnen og ruten i bjergene.

Transport:

Blue Air flyver til Bukarest i Rumænien fra København og Billund. Vi har set billetter fra ca. kr. 1300. Transport fra lufthavnen til rutens start foregår med lejet minibus, som Opdag Verden har reserveret. Transport tilbage til Bukarest fra rutens slutsted tager ca. 2 ½ time.

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Bukarest i Rumænien og hele vejen hjem igen. I turens gruppe på ’Mødestedet’ kan du koordinere at følges med turlederen eller/og de andre deltagere.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen til turstart i Bukarest. Det betyder, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst og evt. få det til at passe med billige billetter.

Vejledende dag-til-dag-program: 

Dag 1.Ankomst Bukarest. Vi supplerer gas mm i en lokal outdoor butik inden vi kører mod PoduOlt hvor vi starter. Efter en lang rejsedag overnatter vi efter ca. 5 km vandring omkring klostret vedTurnu Rosu i skov områder hvor vi ser bjergkæden vente indbydende på os.

Dag 2. Vi starter kl. 9 og vandrer. Vi begynder opstigningen mod Fargaras ryggen, i skov, moseområder og videre op mod det mere åbne. Vi overnatter i det fri ved en telt plads ved Saua laApa i ca. 1800m højde og vi kan se toppene mod øst der venter i de kommende dage. Vi går ca. 12km

Dag 3. Vi starter kl. 9 og fortsætter turen opad på dagens stræk fra teltplads ved Saua la Apa tilScari bjerghytte ikke langt fra bjergsøen LaeulAvrig. Etapen er ca. 15 km med ca. 1000 højdemeter og vi kommer over 7-8 små toppe på over 2000m. Vi kommer til at mærke benene og trække en masse af den friske bjergluft.

Dag 4.Scari cabana til Caltun bejrghytte

Vi starter kl 9. En af de mest spetakulære strækninger i alle Rumæniens bjerge. Med floder, vandfald og fantastisk udsigtkommer vi her over Rumæniens højeste bjerg Negoiu på 2.535m hvor der selvfølgelig er topbillede med gruppen. Vi går ca. 10 km.

Dag 5.Vi vandrer fra Caltun til shelter plads ved Lacul Capra. Etapen er ca. 10 km med ca. 500 højdemeter.Lidt udfordret vandring hvor vi undervejs krydser ”trans fagaras” vejen som er lidt et galmands projekt fra kommunist tiden som slynger sig op i bjergpasset hvor der til sidst er en tunnel – om vinteren er der ishotel i området men vi foretrækker vores telte.

Dag 6.Vi starter ca. kl. 9 og begiver os ud på strækket fra Lacul Capra til Lacul Valea Vea. Etapen er 16km med ca. 800 højdemeter. Vi kommer forbi flere 2400+ toppe og holder os helt oppe i højlandet i dag før vi går lidt ned og sover ved en bjergsø.

Dag 7.Vi starter ca. kl. 9 og begiver os ud på strækket fra LaculValea Vea til Lacul Urlea. Etapen er ca. 10km med ca. 1000 højdemeter. Stadig mange 2400+ toppe mens vi slanger os langs toppene, vi sover igen ved en lille bjergsø.

Dag 8.Vi går fra Lacul Urlea til Berevoescu Nou bjerghytte – længere etape – men vi går i højden så det går hurtigere - vi er frisk udhvilede fra at have sovet i det smukke landskab. Vi kan begynde at ane en slutning på bjergkæden mens vi går mod øst. Etapen er ca. 15km.

Dag 9.Vi går fra Berevoescu Nou til bjerghytter ved plaiui Foi. Vi er kommet ned i det lavere liggendeområde med flere træer og bevoksning. Vi kommer for alvor under de 2000m igen og slutter dagen under 1200m højde. Vi bliver glade for den noget lettede rygsæk når vi mærker lårene på nedfarten. Etapen er ca. 20km.

Dag 10.Rejsen går tidligt fra Plaiul Foii Cabana med minibus til Bukarest lufthavn hvorfra vi vender næsen hjemad.

KR. 3.495
3.195,- FOR PLUS-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER PLUS-MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV PLUS-MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ. Har du spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detaljer

Startdato 26-07-2019
Slutdato 04-08-2019
Pris pr. person Kr. 3.495
Der er lukket for nye tilmeldinger
Kr. 3.495 6

Log ind

5 gode grunde til at tage på tur med Opdag Verden

De bedste oplevelser: Vi kender de gode steder, de gode ruter, de gode naturoplevelser. 

Du sparer tid: Vi planlægger turen ned i mindste detalje.

Størst mulig sikkerhed: Vi laver turen, så den afvikles trygt og sikkert.

Erfarne turledere: Slap af og lad os tage ansvarët undervejs.

Fællesskabet: Tag på tur, selv når dine venner ikke har tid.

Har du spørgsmål

jes 300

Send os mail
Klik her

Du kan også ringe
hverdage 
mellem 
10-16
på 70 21 31 21

LUKKET FREM TIL TORSDAG DEN 12/12 - SEND GERNE EN MAIL

 

 

 

 

 

Log ind