tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Vandring i de Transsylvanske Alper (724) - Vandreture i de Transsylvanske alper | Opdag Verden

Vandring i de Transsylvanske Alper (724)

Rumaenien 3

10 dages suveræn vandretur med telt og dansk turleder

Fredag den 31. juli til søndag den 9. august 2020 

Tag med på et spektakulært bjergeventyr i et af Europas mest oversete vandreområder. Fagaras-massivet er en del af De Transsylvanske Alper, beliggende i Europas største bjergkæde, Karpaterne. Her byder landskabet på et udsøgt og øde bjergvildnis med smalle stier og toppe på op til 2500 meter.

Dette er en vandretur til dig, der gerne vil med på et lidt mere udfordrende eventyr i den mindre kendte del af Europas bjerge. Ruten i Karpaterne er mindre tilgængelig end mange af Europas øvrige høje ruter. Det gør at naturen føles mere dramatisk og autentisk, og samtidig giver det os muligheden for, at få de fantastiske udsigter over Transylcanien helt for os selv. Bjergene byder på en stor diversitet i flora og fauna og et sikkert møde med de lokale fårehyrder, der bor i bivuakker på bjergskråningerne hele sommeren.

Start: Bukarest lufthavn, fredag kl. 14.15
Slut: Bukarest lufthavn, søndag kl. 12

Hvem kan deltage? Alle, som er i god fysisk form og klar til bjergvandring, som til tider er udfordrende. På de stejleste passager er der kæder/reb at holde fast i.

Turniveau: Hård. Vi vandrer i op til 6-7 timer om dagen med vores eget grej i rygsækken. Der er cirka 700 højdemeter i snit dagligt.

Hvor langt skal vi vandre om dagen? Dagsetaperne er på ca. 15-20 km om dagen. Det er umiddelbart ikke lange etaper, men ruten ligger højt, så der skal gås en del op og ned i det kuperede terræn.

Overnatningsform: Vi sover i telt. Vi sover i telt og enkelte nætter i primitive shelters, hvis de er ledige.

Mad og vand: For at holde vægten på rygsækken nede, er det hensigtsmæssigt at medbringe frysetørret mad til især aftensmåltiderne. Vi anbefaler, at I går sammen i mindre madhold på op til fire personer. Der kan være vægt at spare, og I praksis betyder det ofte et lidt mere varieret udvalg af varer til morgenmad og frokost. Der er fine muligheder for at tanke drikkevand dagligt. Det er generelt af god kvalitet, men medbring et vandrensningsfilter for at være sikker. Medbring også en eller flere vandbeholder/drikkedunke til mindst to liter.

Hvad koster det?

Du køber selv din transport til Rumænien og bruger dit eget udstyr, eller deler med andre. Vi planlægger turen, informerer dig om alt, hvad du har brug for at vide, og sørger for en dygtig dansk turleder til at få dig sikkert gennem eventyret.

Læs mere om konceptet her

Dine omkostninger: Prisen for turen plus din mad og transport. Forvent mellem 1.300 og 2.300 for flybilletten t/r og ca. kr. 800 til transfer mellem lufthavnen og ruten i bjergene.

Transport:

Blue Air flyver til Bukarest i Rumænien fra København og Billund. Vi har set billetter fra ca. kr. 1300. Transport fra lufthavnen til rutens start foregår med lejet minibus, som Opdag Verden har reserveret. Transport tilbage til Bukarest fra rutens slutsted tager ca. 2 ½ time.

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Bukarest og hele vejen hjem igen. I turens gruppe på ’Mødestedet’ kan du koordinere at følges med turlederen eller/og de andre deltagere.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen til turstart i Bukarest. Det betyder, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst og evt. få det til at passe med billige billetter.

Vejledende dag-til-dag-program: 

Dag 1. Ankomst Bukarest. Vi supplerer gas mm. i en lokal outdoor butik, inden vi kører mod Podu Olt, hvor vi starter. Medbring mad og drikke til køreturen. Efter en lang rejsedag overnatter vi i et skovområde omkring klostret ved Turnu Rosu, hvor vi ser bjergkæden vente indbydende på os. Vær opmærksom på at vores overnatningssted kan ændre sig, alt afhængig af ankomstiden til Podu Olt.

Dag 2. Vi starter kl. 9 og vandrer. Vi begynder opstigningen mod Fargarasryggen i skov og moseområder, og vandrer videre op mod det åbne landskab. Vi overnatter i det fri ved en shelterplads ved Saua la Apa i ca. 1800m højde. Herfra kan vi se toppene mod øst, der venter os i de kommende dage. Vi går ca. 12km.

Dag 3. Vi starter kl. 9 og fortsætter turen opad på dagens stræk til Scari bjerghytte, ikke langt fra bjergsøen Laeul Avrig. Etapen er ca. 15 km med ca. 1000 højdemeter. Vi kommer undervejs over 7-8 små toppe på over 2000m. Vi kommer til at mærke benene og trække en masse af den friske bjergluft.

Dag 4. I dag skal vi gå fra Scari cabana til Caltun bjerghytte. En af de mest spektakulære strækninger i Rumæniens bjerge venter os. Med floder, vandfald og fantastisk udsigt kommer vi her over Rumæniens højeste bjerg Negoiu på 2.535m, hvor vi selvfølgelig skal have et topbillede. Vi går ca. 10 km.

Dag 5. Vi vandrer fra Caltun til shelter plads ved Lacul Capra. Etapen er ca. 10 km med ca. 500 højdemeter. Dagens rute byder på lidt udfordret vandring, hvor vi undervejs krydser ”trans fagaras”-vejen, som er lidt et galmands-projekt fra kommunisttiden. Vejen slynger sig op i bjergpasset og ender til sidst i en tunnel, hvor der om vinteren er et ishotel, men vi foretrækker vores telte.

Dag 6. Vi starter ca. kl. 9 og begiver os ud på strækket fra Lacul Capra til Lacul Valea Vea. Etapen er 16km med ca. 800 højdemeter. Vi kommer forbi flere +2400m toppe og holder os helt oppe i højlandet, før vi går lidt ned og sover ved en bjergsø.

Dag 7. Vi starter ca. kl. 9 og begiver os ud på strækket fra Lacul Valea Vea til Lacul Urlea. Etapen er ca. 10km med ca. 1000 højdemeter. Vi passerer stadig mange +2400m toppe, mens vi slanger os langs stien. Vi sover igen ved en lille bjergsø.

Dag 8. Vi går fra Lacul Urlea til Berevoescu Nou bjerghytte. Dette er en længere etape, men vi er frisk udhvilede efter at sovet i det smukke landskab. Vi kan begynde at ane en slutning på bjergkæden, mens vi går mod øst. Etapen er ca. 15km.

Dag 9. Vi går fra Berevoescu Nou til shelterplads Plaiui Foi. Vi er kommet ned i det et lavere område med flere træer og bevoksning. Vi kommer for alvor under de 2000m igen og slutter dagen under 1200m højde. Etapen er ca. 20km.

Dag 10. Rejsen går tidligt fra Plaiul Foii Cabana til Zarnesti busstation og videre til Bukarest lufthavn. De sidste flade kilometer kommer i benene og vi siger farvel til bjergene og hinanden med mange gode oplevelser i rygsækken. Vi går ca. 10km.

KR. 3.195
3.95,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detaljer

Startdato 31-07-2020
Slutdato 09-08-2020
Tilmeldte: 1
Pris pr. person Kr. 3.495
Kr. 3.495 13

Log ind

5 GODE GRUNDE TIL AT TAGE PÅ TUR MED OPDAG VERDEN

 1. De bedste oplevelser: Vi kender de gode steder, de gode ruter, de gode naturoplevelser.
 2. Du sparer tid: Vi planlægger turen ned i mindste detalje.
 3. Størst mulig sikkerhed: Vi afvikler turen trygt og sikkert.
 4. Erfarne turledere: Slap af og lad os tage ansvaret undervejs.
 5. Fællesskabet: Tag på tur, selv når dine venner ikke har tid.

SÅDAN GØR DU

 • Find og bestil din tur
 • Du får tilsendt infodokument med praktiske detaljer, vejledning, forslag til pakkeliste og dagsprogram.
 • Du kan følges med turlederen fra Danmark til og fra turen. Du kan også selv arrangere transport og mødes med gruppen ved turstart.

PRISEN INKLUDERER

 • En nøje planlagt tur, der sikrer store oplevelser
 • En dygtig, veluddannet dansk turleder.
 • En tryg og sikker tur.
 • Pakkeliste, praktiske detaljer og vejledning.
 • Adgang til turens gruppe på ’Mødestedet’ på opdagverden.dk. Her kan du skrive med de andre deltagere og turlederen. Her kan vi f.eks. arrangere klimavenlig  fællestransport.

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Transport
 • Mad
 • Logi

Har du spørgsmål til ture og kurser?

Log ind