Vandring i Rogaland (484)

Rogaland

8 dages fjeldvandring omkring Lysefjord og Preikestolen

Lørdag den 17. august til lørdag den 24. august 2019

Udsigterne er i den her del af Norge er legendariske, hvor fjeldet omkring Stavanger leverer varen med klassisk fjeldvandring og et par store højdepunkter undervejs.

Vi vandrer med udsigter over både fjord og fjeld og lægger vejen forbi både Kjeragbolten – den ikoniske sten, der sidder kilet fast mellem lodrette klippevægge – og den berømte Preikestolen, der troner som en anden jættestol 604 meter over fjordens vande.

Startsted: Stavanger lufthavn lørdag kl. 10 (passer med morgenfly fra Ålborg, Billund og København)

Slutsted: Stavanger en uge senere om lørdagen kl. 14

Hvem kan deltage? Turen er for alle, der gerne vil vandre i fjeldet med fuld oppakning. Teknisk set er det ikke svær vandring, men der kan være enkelte passager med f.eks. stejle stigninger. Fjeldvandring fra sted til sted med egen oppakning kræver altid en vis grundform og gerne erfaring fra ture med overnatning tidligere.

Er du i tvivl om du kan deltage,så kontakt os for en snak om niveauetpå 70213121 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Turniveau: Mellem. Vi vandrer i op til 6 timer om dagen med vores egen rygsæk, som normalt vejer et sted mellem 15 og 20 kilo. Altså hele dage på ca. 8 timer med pauser. Vi har planlagt dagsetaperne, så der er god tid til at nyde højdepunkterne undervejs.

Overnatningsform: Vi sover i telt.

Mad og vand: Der er rigeligt med vand undervejs, men medbring gerne et vandfilter for at sikre kvaliteten. Vi anbefaler frysetørret mad til minimum et hovedmåltid om dagen for at reducere vægten i rygsækken. Ved tilmelding modtager du tips til mad på tur og kan i øvrigt koordinere mad og kogegrej med de andre deltagere i turens gruppe på Mødestedet.

Turleder: Jeppe Spence

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er én, der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen. Når du er i trygge hænder, kan du nyde mere og være sikker på, at du oplever det bedste af området, du er på tur i.

Hvad koster det?

Du køber selv din transport og bruger dit eget telt eller deler med andre deltagere. Du køber også selv din mad, men kan koordinere madlavning og deling af kogegrej med de andre deltagere i turens gruppe på Mødestedet. Vi planlægger turen, informerer dig om alt hvad du skal gøre og sørger for en dygtig dansk turleder til at sikre både dig og den gode oplevelse på fjeldet.

Dine omkostninger: Prisen for turen plus din mad og transport.

TRANSPORT

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Stavanger i Norge og hele vejen hjem igen.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen til turstart i Stavanger. Det betyder, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst, og evt. kan få det til at passe med billige billetter til transport.

Fly: Du kan flyve direkte med SAS fra København til Stavanger, og vi har set billetter fra kr. 1700 t/r. KLM og SAS servicerer Billund og Aalborg, hvor du med stop undervejs kan flyve til Stavanger til priser fra kr. 2600 for flyvninger, der passer præcis med turen.

Tog: Du kan f.eks. rejse ved middagstid om fredagen, så du er fremme til turstart lørdag. De hurtigste forbindelser fra København bringer dig frem på lige godt 21 ½ time med skift i Malmø, Göteborg/Hallsberg og Oslo undervejs.

Bil: Ca. 300 km kørsel og 7 ½ time i alt fra Aalborg (inkl. færgen Hirtshals - Kristiansund).

Vejledende dag-til-dag-program: 

Bemærk at programmet er vejledende og ændringer kan forekomme pga. vejret

Dag 1.Stavanger – Forsand Skrøyla/Fossmork ( km vandring) 
Vi mødes i Stavanger lufthavn kl. 10, kører med bussen mod byen og færgelejet - samler evt. op inde i byen hvis nogen er kommet tidligere. Vi provianterer også lidt brændstof i byen. Fra færgelejet tager vi båd til Forsand kl. 13, og taxa videre til Skrøyla. Da vi har været undervejs et stykke tid og ankommer sidst på eftermiddagen har vi kun en kort gåtur til vi overnatter.

Dag 2.Fossmork Kvernavatnet (ca. 11 km) 
Den første ’rigtige’ vandredag tager os gennem klassisk fjeldterræn og op over 700 m.o.h. ved Rundvassknuten. Turen fortsætter op forbi Skåpet hytten i en bjergdal hvor vi kan tanke vand. Derfra har vi en kort tur til Kvernavatnet hvor vi camperer ved en bjergsø.

Dag 3Kvernavatnet – Kvernafjellet (ca. 12 km)

Vi bevæger vi igennem norske bjergdale forbi Sauafjellet. Herfra skulle vi have vores første ordentlige udsigt over Lysefjorden. Vi bevæger os ned mod Flørlistølen som er en af de mange bjerghytter der ligger rundt om lysefjorden. Her holder vi en lækker frokost i fjeldlandskabet. Derfra bevæger vi os op på Ternefjellet og til Stora Flørvannet der er en kæmpe bjergsø der ligger i over 700 meters højde. Fra her bevæger vi os op til vi rammer toppen af Kvernafjellet, hvorefter vi begynder at kigge efter teltpladser så småt. Dagen er ikke lang, kilometermæssigt, men terrænet er kuperet. Denne dag byder på smukke udsigter, bl.a. ned af den berømte Flørlitrappe der med sine over 4000 trin er et imponerende syn.

Dag 4.Kverafjellet - Kjerag(ca. 13 km)

Dagen kommer til at foregå i nogenlunde samme højde og derfor uden de store op- eller nedstigninger. Vi kommer til at gå i typisk, smukt fjeldlandskab med udsigt til Lysefjorden og de omkringliggende bjerge. Over halvvejs støder stien op til en enorm bjergsø, Låtervikvatnet der ligger over 800 m.o.h. Her holder vi dagens frokost med udsigt over det smukke vand. Vi følger søen rundt om bunden og finder den bjergdal hvor vi vil slå lejr senere på dagen. Her er der igen bjergsøer som vi kan bade i.

Dag 5.Kjerag - Lysebotn (ca. 13 km)

I dag er der meget at se frem til. Lidt over 4 kilometer inde i dagen kommer vi til den berømte Kjeragbolten  Dette er en sten som er klemt fast imellem to klippevægge. De modige kan træde derud. Oplevelsen er helt exceptionel og herfra kan man se ned til Lysefjorden. Heroppe holder vi en længere pause og bagefter går vi ned til Øygårdstølen. Her er der en smuk udsigt ned til Lysebotn, aftenens afslutning. Vi går ned til den smukke havneby og overnatter på den lokale campingplads.

Dag 6.Lysebotn - Sognesand – Skogavatnet (9 km)

Denne dag har vi noget tid til at udforske Lysebotn lidt. Vi sejler kl 12 fra Lysebotn og er ved Songesand omkring kl 13. Herfra har vi cirka 7 kilometer til aftenens overnatningssted. 

Fra færgen skal vi stige op til gården Bratteli (oversat: stejl skråning), hvor børn i gamle dage havde reb på når de var udenfor. Derefter begiver vi os op til Hoppet hvor vi går rundt om den berømte Wall of Death (navngivet af Pete Hawkins). Denne er dog ikke skræmmende og giver en fantastisk udsigt ud over fjorden, På vejen har vi mulighed for at slå en tur forbi HengjanenibbåPreikestolens lillebror.  Til sidst sætter vi telt op øst for Troppeknuten som har flere bjergsøer i området.

Dag 7.Troppeknuten – Preikestolen. (10 km)

Denne dag har vi ikke langt at gå. Vi går mod den verdenskendte Preikestolen for at se den fantastiske udsigt og få taget et fantastisk gruppebillede. Vi sætter vores rygsække så vi ikke skal slæbe dem frem og tilbage derud. Efter frokost går vi til Preikestolhytten hvor vi overnatter tæt ved og evt. kan spise i hyttens restaurant som afslutning. 

Dag 8.Preikestolhytten – Stavanger (4 km)

Turens sidste dag. Vi har en kort gåtur til Preikestolhytten. Herfra kører vores bus op til Tau hvor vi vil tage en færge tilbage til Stavanger. I Stavanger siger vi tak for denne gang.

KR. 2.495
2.195,- FOR PLUS-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER PLUS-MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV PLUS-MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detaljer

Startdato 17-08-2019
Slutdato 24-08-2019
Pris pr. person Kr. 2.495
Betaling med ViaBill
Kr. 2.495 12

Log ind

5 gode grunde til at tage på tur med Opdag Verden

De bedste oplevelser: Vi kender de gode steder, de gode ruter, de gode naturoplevelser. 

Du sparer tid: Vi planlægger turen ned i mindste detalje.

Størst mulig sikkerhed: Vi laver turen, så den afvikles trygt og sikkert.

Erfarne turledere: Slap af og lad os tage ansvarët undervejs.

Fællesskabet: Tag på tur, selv når dine venner ikke har tid.

Log ind