Vandring i Toscana (675)

Garanteret afrejse
Udsolgt

toscana

7 dages vandreture i frodige kastanjeskove og fast base i middelalderlandsby. 

Søndag den 6. oktober til lørdag den 12. oktober 2019 

Tag med Opdag Verden på vandreferie i de Apuanske Alper i Toscana. Vi skal vandre i frodige kastanjeskove, betragte hvidklædte bjergtinder og mærke stilheden.

Vi skal bo i de mest fantastiske rammer i en gammel middelalderlandsby beliggende midt den toskanske kystbjergkæde, Alpi Apuane. Vores hjem for denne uge ligger i Isola Santa, dybt inde i bjergene ved en lille bjergsø, langt fra anden bebyggelse og midt i vild og uspoleret natur. Det giver os det perfekte udgangspunkt for at lade stilheden indfinde sig og naturen omslutte os. Isola Santa udgør i sandhed et lille magisk åndehul, hvor civilisation møder rå og uspoleret natur.

Fra vores base dybt inde i nationalparken, skal vi udforske det unikke område, hvor grønne kastanjeskove, vidtstrakte bjergtinder og rislende vandløb venter os. Vi går gennem efterladte spøgelsesbyer, der vidner om en anden tid og skal betragte de imponerende marmorbrud, der er unikke for denne egn.

Hjemme i Isola Santa byder vores gæstfrie værter på hjemmelavet mad fra det italienske køkken. Her vil de præsentere os for nogle af området udsøgte specialiteter. Vi skal bl.a. smage på egnens oste, lokal produceret prosciutto, vin fra Lucca, kastanjer fra bjergene og er vi heldige, fanger vi en af søens store ørreder og griller til aftensmad. Glæd jer til en uge i magiske Toscana.

Startsted: Bologna Lufthavn, kl. 13

Slutsted: Bologna Lufthavn, kl. 13

Se alternative transportmuligheder under afsnittet ”Transport”.

Hvem kan deltage: Vi går med lette dagtursrygsække i 3-7 timer dagligt. Det går en del op og ned i det flotte terræn, men i roligt tempo. Det er naturligvis en fordel at være i form til heldagsture i kuperet terræn, men det er ikke nødvendigt med erfaring fra bjergvandring i øvrigt.

Turniveau: Mellem

Hvor langt skal vi vandre: Vi vandrer dagsture på op til 7 timer, hvori der ligger en god frokostpause og små pauser undervejs.

Overnatningsform: Vi overnatter det mest fantastiske sted i en gammel middelalderlandsby langt oppe i bjergene. Vi bor langt fra anden bebyggelse med plads til ro og stilhed.

Vores værtspar Gabrielle og Antonella er begge opvokset i dalen og har fulgt egnens udvikling igennem årene. For år tilbage satte de sig for at reddet de historiske bygninger i Isola Santa fra forfald og har restaureret stedet med respekt for den antikke ånd og områdets særprægene byggestil. Det er tydeligt at mærke familiens kærlighed til dette sted, som de i høj grad har investeret deres liv i. Alt mad der serveres, er hjemmelavet og råvarerne nøje udvalgt efter kvalitet og lokale tilhørsforhold. Spørg ham om vin og han vil fortælle dig videnskabeligt og velbegrundet, hvorfor han har valgt netop de vine til hans restaurant. Det er i sandhed en lokal italiensk oplevelse, der venter, når vi sætter os ved Gabrielle og Antonellas bord.

Mad: Vi får fuld pension på hotellet (morgenmad, madpakke til frokost og aftensmad). Drikkevarer er ikke inkluderet. Vi har planlagt at spise ude to aftener. Her er mad og drikke for egen regning.

Hvad koster det:

Dine omkostninger: Turens pris plus transport til og fra hotellet og ude i området. Dertil overnatning på hotellet og dine snacks undervejs. Pris for hotellet inkl. fuld pension (morgenmad, frokost, aftensmad) er ca. 294 EUR for et dobbeltværelse/deleværelse. Tillæg 100 EUR for enkeltværelse. Flybilletter på direkte fly har vi set fra kr. 1000 t/r. Samlet budget ligger fra ca. kr. 6.500 kr.

Transport

Nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Bologna, og hele vejen hjem igen.

Fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen i Bologna eller ved vores base i de Apuanske Alper. Det betyder også at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst, og evt. få det til at passe med billige billetter til transport.

Fly: Vi har set priser fra København til Bologna fra kr. 1.000 t/r og Billund kr. 1500 t/r. 

Vi har arrangeret en fælles transport med privat bus fra Bologna lufthavn. Det tager ca. 3 t. at køre til Isola Santa fra Bologna. Transport tilbage til lufthavnen foregår ligeledes med privat bus. 

Der er også mulighed for at flyve til Pisa eller Firenze. Fra Pisa kan man tage et tog til Forte dei Marmi og videre med bus til Isola Santa. Varighed ca. 3. timer. Fra Firenze skal I med tog til Pietrasanta og videre med bus til Isola Santa. Varighed ca. 4. timer.


Vejledende dag-til-dag program:

Dag 1: Ankomst

Ankomst til Toscana. Vi mødes i Bologna lufthavn kl. 13 og tager sammen bus til vores base i de Apuanske Alper. Efter ankomst er der lidt tid til at komme på plads på værelset, inden vi kl. 19 sætter os til bords og skal nyde vores værters dejlige mad.

Dag 2: Puntato (ca. 4 timer)

Vi starter kl. 10 og begiver os ud på turens første vandrerute. Vi skal besøge Puntato som er et helt særligt område, hvor fårehyrder op til 1940’erne levede. Efter anden verdenskrig blev området forladt, men lige så stille, er området ved at blive vækket til live igen. I dag står Puntato som en af de eneste bevarende græsenge i de apuanske alper. Vi kommer på vejen igennem Col di Favilla som er en af områdets forladte byer. Den vidner om at den store population, der engang levede i bjergene, men som nu er flyttet til de store byer. Eftermiddagen nydes i Isola Santa.

Dag 3: Mount Sumbra (5 timer)

I dag skal vi opleve den anden side af dalen og begive os op på Mount Sumbras bjergskråning. Vi starter fra Isola Santa og går gennem skoven først op til den lille by Capanne, herfra går ruten videre ind igennem den tætte kastanjeskov inden vi træder ud over trægrænsen og ud på en græseng. Horisonten åbner sig og vi kan betragte Mt. Pania, Mt. Freddone og fornemme hele Garfagnana-dalen – fra Castelnuovo til Massa. Det er et imponerede syn man har svært ved at vige fra. Om aftenen har vi bestilt bord på den lokale restaurant, hvor vi skal smage ægte italiensk pizza.

Dag 4: Mount Corchia (7 timer)

I dag venter den store kongeetape! Vi skal krydse bjergkarm over Mount Corchia fra Levigliani til Isola Santa. Vi starter med at blive kørt til Levigliani og starter ruten ved Antro del Corchia – en af de største kalkgrotter i Vesteuropa. Herfra begiver vi os op over bjergkarmen og går imellem de imponerende giganter Mount Corchia (1676) og Mount Pania de la Croce (1859 m). På toppen nyder vi den fantastiske udsigt og holder en velfortjent pause, inden vi begynder at gå nedad på den anden dalside og ned til Isola Santa.

Dag 5: Marmitte dei Giganti og Castelnuovo (3 timer og 4 timer)

I dag tager vi en pause fra bjergvandring og bliver nede i dalen. Vi skal besøge Marmitte dei Giganti som er nogle imponerende ’pot-holes’ eller jettegryder formet under sidste istid. Eksperter mener at disse er nogle af de flotteste og mest komplette  eksempler vi har i Europa. Om eftermiddagen tager vi til Castelnuovo, hvor vi har tid til at opleve den charmerende hovedstad i Garfagnana og afslutter dagen med en fælles middag på en lokal restaurant.

Dag 6: Mount Pelato (3 timer)

Vi har gemt det bedste til sidst. Dagens rute er kort, men helt enestående! Vi bliver kørt til den nordlige del af Garfagnana og skal vandre på østsiden af Mount Pelato. Vi går med den mest spektakulære udsigt over Massa og middelhavet. For hvert skridt vi tager bliver udsigten mere og mere spektakulær. Efter ca. en time, når vi toppen og oplever følelsen af at stå på verdens tag. Heroppefra kan vi i godt vejr kan se til Korsika og kysten op til Genova. Herfra, siger vi farvel til den ene dal og goddag til en anden. I vil opleve, hvor forskellige de to dalsider er. Den ene er tør og stenet, den anden er grøn og frodig. Vi går nedad gennem bøgeskoven indtil vi når dalbunden og møder restaurant Le Gobbie, hvor vi kan få os en lille forfriskning. Herfra forsætter vi til Arni, hvor vi bliver hentet og kørt tilbage til Isola Santa.

Dag 7: Hjemrejse

En skøn uge i Toscana er ved at være forbi. Vi siger farvel til vores værtspar og bliver hentet af bussen om formiddagen som kører os til Bologna, hvor fly eller videre rejse venter. Ankomst til Bologna lufthavn kl. 13.

KR. 2.995
2.695,- FOR PLUS-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER PLUS-MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV PLUS-MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detaljer

Startdato 06-10-2019
Slutdato 12-10-2019
Pris pr. person Kr. 2.995
Der er lukket for nye tilmeldinger
Kr. 2.995

Log ind

5 gode grunde til at tage på tur med Opdag Verden

De bedste oplevelser: Vi kender de gode steder, de gode ruter, de gode naturoplevelser. 

Du sparer tid: Vi planlægger turen ned i mindste detalje.

Størst mulig sikkerhed: Vi laver turen, så den afvikles trygt og sikkert.

Erfarne turledere: Slap af og lad os tage ansvarët undervejs.

Fællesskabet: Tag på tur, selv når dine venner ikke har tid.

Log ind