Vandring på Færøerne – fast hytte (485)

Garanteret afrejse
Få pladser tilbage

Faeroerne alternativ

Enestående natur og kultur på sagnomspunden øgruppe

søndag den 25. august til Lørdag den 31. august 2019

September blev sidste år til en del af sommeren på Færøerne og gjorde dermed tankerne om masser af regn og tåge til skamme. Det her er vandreturen for alle, der har lyst til at opleve de dragende, grønne øer med kun en dagtursrygsæk på ryggen i ydersæsonen hvor vejret er mere friskt. Vi vandrer nemlig dagsture, men får stadig det hele med i de imponerende, sagnomspundne landskaber.

Se blandt andet vandfaldet Bøsdalafossen brage direkte ud i Atlanterhavet, dyk ned i historien om middelalderens bidesæde, Kirkjubøur – det vigtigste historiske sted på Færøerne – og oplev de maleriske huse og gårde med de grønne græstage i bygden Saksun.

Vi vandrer til berømte fuglefjelde og ser de pudsige lunder, også kendt som søpapegøjer, besøger charmerende bygder og skuer ind på klippekysten fra havsiden en sejltur, hvis vejret er til det.

Vi bor på Guesthouse i Thorshavn og vandrer hver dag præcis den dagstur, der passer bedst til vejr og vind.

Startsted: Thorshavn på Færøerne søndag aften.

Slutsted: Thorshavn på Færøerne lørdag middag.

Hvem kan deltage: Turen er for alle, der har lyst til at gå dagsture i let kuperet terræn med en let dagtursrygsæk.

Niveau: Let - mellem. Terrænet er uden de store stigninger, og vi går med let oppakning på små stier. Vi er ude på stierne i cirka 5 til 7 timer om dagen og tager typisk en del pauser, så den flotte natur kan synke ind.

Er du i tvivl om du kan deltage så kontakt os for en snak om niveauet på 70213121 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Overnatning: Vi sover i store private huse centralt belliggende i Thorshavn. Værelserne er typisk mindre værelser med to til tre enkeltsenge eller dobbeltseng. Gør opmærksom på hvis du ønsker at betale for enkeltværelse - det koster typisk lidt mindre end dobbelt op. Gør også gerne opmærksom på hvis du rejser med en partner og kan sove i dobbeltseng.

Mad og vand: Vi laver selv mad i husene, hvor der forefindes almindelige køkkenfasciliteter. Frokost kan købes i supermarked og aftensmad kan laves fælles eller nydes ude i byen. Vandet kan drikkes direkte fra hanerne. Medbring minimum opbevaring til 1,5 liter vand.

1050558 1

Turleder: Jeppe Spence

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er én, der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen. Når du er i trygge hænder, kan du nyde mere og være sikker på, at du oplever det bedste af området, du er på tur i.

Hvad koster det? 

Du køber selv din transport til, fra og på Færøerne. Vi har styr på logistikken så spørg os hvis du er i tvivl om noget. Du køber også selv din mad på turen, så du får netop det du gerne vil spise og drikke. Vi reserverer overnatninger til alle, medmindre du gør opmærksom på, at du finder dit eget. Vi planlægger, informerer dig om alt, hvad du skal gøre, og sørger for en dygtig dansk turleder til at sikre en rigtig god tur på de grønne øer.

Læs mere om konceptet her

Dine omkostninger: Turens pris plus mad, overnatning og transport. Fly koster fra kr. 1300 tur/retur afhængig af tidspunkt for køb af billet, og hvor du flyver fra. Overnatning koster ca. 2000 kr. for de seks nætter. Lokal transport på turen er ca. kr. 500 + ca. 250 for den valgfri sejltur den ene dag. Samlet budget for turen ligger altså fra ca. kr. 7000, alt efter hvad du vælger i forhold til transport og mad undervejs.

Transport:

Atlantic Airways flyver direkte til Vagar lufthavn i Sørvagur fra København og Billund. Vi har set billetter fra ca. kr. 1300. Fra lufthavnen på Færøerne skal du med bus til Thorshavn.

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Thorshavn på Færøerne og hele vejen hjem igen. Alternativt mødes med ham i lufthavnen på Færøerne eller i Thorshavn på ankomstdagen.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen til turstart i Thorshavn. Det betyder at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst, og evt. få det til at passe med billige transport.

Dagsprogram:

Dag 1. Ankomst til Færøerne og indkvartering. Eventuelt sightseeing i Thorshavn, hvis du ankommer tidligt.

Dag 2. Tur til Kirkeby. Vi vandrer fra Torshavn til det gamle Bispesæde ad den gamle vej til kirken for at se nærmere på de kulturhistoriske seværdigheder. Returruten vandrer vi på mere uberørt fjeld og går i alt ca. 15 km med en samlet stigning på 300 højdemeter.

Dag 3. Tur til Nólsoy for at se på fuglefjeld. Vi vandrer ca. 15 km side om side med fårene, der gerne kommer og hilser på, for at besøge afsides kløfter med de charmerende lunder.

Dag 4. Tur ved Saksun. Vi vandrer over idyllisk fjeld med flere vandfald og besøger Tjørnuvik, der ligger fantastisk placeret mellem høje fjelde dybt inde i fjorden. Her er rester fra vikingetiden og et flot syn ud mod klipperne i havet. Dagens etape er på ca. 20 km.

Dag 5. Tur til Vestmanna. Endnu en dag med lækkert fjeld på vandringen ind over hovedøen. Vi tager også en sejltur langs de høje kystfjelde og ser nogle af grotterne langs kysten.

Dag 6. Tur til Bøsdalafossen. En magisk vandredag på ca. 12 km langs til Færøernes største indsø, hvor vi kigger efter de sagnomspundne, underjordiske Hulderfolk og briternes rester fra Anden Verdenskrig. Til sidst ender vi ved fossen, der buldrer ud i havet.

Dag 7. Med bus til Vagar Lufthavn, medmindre du vælger at forlænge dit ophold. Eventuelt sightseeing i Thorshavn inden afrejse.

 

KR. 2.995
2.695,- FOR PLUS-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER PLUS-MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV PLUS-MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detaljer

Startdato 25-08-2019
Slutdato 31-08-2019
Pris pr. person Kr. 2.995
Der er lukket for nye tilmeldinger
Kr. 2.995 3

Log ind

5 gode grunde til at tage på tur med Opdag Verden

De bedste oplevelser: Vi kender de gode steder, de gode ruter, de gode naturoplevelser. 

Du sparer tid: Vi planlægger turen ned i mindste detalje.

Størst mulig sikkerhed: Vi laver turen, så den afvikles trygt og sikkert.

Erfarne turledere: Slap af og lad os tage ansvarët undervejs.

Fællesskabet: Tag på tur, selv når dine venner ikke har tid.

Har du spørgsmål

jes 300

Send os mail
Klik her

Du kan også ringe
hverdage 
mellem 
10-16
på 70 21 31 21

LUKKET FREM TIL TORSDAG DEN 12/12 - SEND GERNE EN MAIL

 

 

 

 

 

Log ind