Vandring på Gran Canaria (711)

DSC01205 red

7 dages hyttetur med let tilgængelig bjergvandring - fra fantastisk beliggende fast hytte

søndag den 15. marts - lørdag den 21. marts 2020

Kom med på tur i hjertet af Gran Canarias mest bjergrige region, Tejeda. Her er der ro for turistmasserne, velmarkerede stier og fantastiske udsyn over vulkanøens vidder. Gran Canarias landskab byder på alt fra lange, øde strande, agatgrønne skove til nøgent vulkanlandskab i højderne. Vi vandrer fem hele dage fra en fast hytte, perfekt beliggende til dagsture i området.

Startsted: Las Palmas lufthavn på Gran Canaria, kl. ca. 19 

Slutsted: Las Palmas lufthavn på Gran Canaria, lørdag morgen kl. ca. 8.

Bemærk: Start og slut tidspunkt er baseret på at følges med turleder - se nærmere under "transport".

Hvem kan deltage? Vi går med lette dagtursrygsække i 5-7 timer dagligt. Det går en del op og ned i det flotte terræn, men i roligt tempo. Det er naturligvis en fordel at være i form til heldagsture i kuperet terræn, men det er ikke nødvendigt med erfaring fra bjergvandring i øvrigt.

Er du i tvivl om du kan deltage så giv kontakt os for en snak om niveauet på 70213121 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Hvor langt skal vi vandre om dagen?: Vi vandrer dagture på op til syv timer, hvori der ligger en god frokostpause og små pauser undervejs. 

Overnatningsform: Vi overnatter i en fantastisk godt beligende lille hytteby helt oppe i bjergene. Det er simpel overnatning i fire personers hytter med fælles fasciliteter, som på en campingplads. Sengelinned koster €3 for ugen.

Mad: Det er muligt at købe fuld pension med simple retter sammen med overnatningen til ca. €26 per dag (inkl.  overnatning). 

Hvad koster det?

Dine omkostninger: Turens pris plus din egen transport, overnatning i hytten og mad undervejs. Dvs. fly tur/retur til Gran Canaria, lokal bus/taxi til vandrerutens start og retur fra slutstedet. Dertil overnatningerne og mad. Samlet budget ligger på ca. kr. 6.500.

Transport:

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Las Palmas på Gran Canaria, og hele vejen hjem igen.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen til turstart på Gran Canaria. Det betyder også at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst, og evt. få det til at passe med billige billetter til transport.

Fly: Vi har set priser fra både København, Billund og Aalborg til Las Palmas fra ca. kr. 1.200 t/r. Der er meget billige billetter, når de bestilles i god tid.

Transport fra lufthavnen til rutens start, er ca. en time med lokal taxi. Vi har reserveret en taxa til dem, der følges med turlederen.

Husk det er muligt at koordinere fælles transport til og fra ruten i turens gruppe på 'Mødestedet'.

Du modtager informationsdokument med praktiske detaljer og en beskrivende pakkeliste ved tilmelding.


Vejledende dag-til-dags program

Generelt starter vi dagen kl. 9 med morgenmad, og derefter begiver vi os ud på ture i nærområdet. Vi er allerede i bjergene, i næsten 1700 meters højde, så udsigterne er formidable. Der er planlagt en dag med bustransport, så vi får så varieret vandring som muligt. Dagsturene slutter typisk sidst på eftermiddagen.

Dag 1. Rejsedag. Du kan følges med turlederen fra Danmark eller møde os på Gran Canaria. Vi mødes i lufthavnen kl. 19 og kører i en privat bus til vores camp i Tejeda. Det tager ca. 2 timer. Der er aftensmad i campen kl. 21, men spis evt. lidt på flyet eller medbring en madpakke.

Dag 2. I dag går vi til den kendte Roque Nublo klippe. Her spiser vi frokost og nyder den formidable udsigt, før vi vender næsen tilbage mod lejren igen. Ruten er en rundtur og vi får en god introduktion til området. Dagens rute er 12 km lang, 750 m op og 750 m ned.

Dag 3. Vi starter langs den østlige dalkam og sætter kursen mod charmerende Tejeda. Undervejs kan vi bl.a. se øens højst beliggende by Artenara. Vi passerer også et vandfald og små høsthuler i klipperne, som tidligere er blevet brugt til beboelse. I Tejeda har vi mulighed for at gå rundt i byen og måske besøge nogle byens caféer. Her er også et konditori, et museum, kirke og en Spar købmand. Vi tager en taxa hjem. Dagens rute er 12 km, 1200 m ned og 550 m op.

Dag 4. Målet for i dag er øens højeste punkt, Pico del pozo de las Nieves. Helt korrekt er det klippeblokken lige ved siden, der er den højeste (et par meter højere), men den er ikke til at komme op på. På dagens rute går vi forbi flere brønde, som blev brugt til at opbevare sne om sommeren. Fra toppen kan vi se tilbage til Las Palmas, hvor vi landede er par dage forinden Dagens rute er 15,5 km, 870 m ned og 870 m op.

Dag 5. En dag, hvor vi går en rute lidt væk fra lejren og helt ned til vandet på den vestlige side af øen. Så vi kommer til at gå meget nedad, men med udsigt ud mod havet. Vi ender ved havnen i Puerto de Los Nieves. Her kan vi slentre lidt langs vandet, se byens små butikker og få os en frisk badetur (husk badetøj og håndklæde!). Efter aftensmad tager vi bussen retur kl. ca. 20.30. Dagens rute er 11 km, 1600 m ned og 300 m op.

Dag 6. I dag bliver vi i vores nærområdet og skal bl.a. betragte fænomenet ’Ventana del Nublo’, som er en klippe, hvor det ligner der er vinduer. Vi kommer også forbi et lille og meget autentisk bjergrefugie. Dagens rute er 11 km lang, 600 m op og 600 m ned.

Dag 7. En fantastisk uge er nået til sin sidste dag. Vi bliver hentet med bussen kl. 9:30 og vil være tilbage i Las Palmas lufthavn kl. 10. Har du en sen flyvning eller har du arrangeret en forlængelse af opholdet, kan du hoppe af ved Las Palmas by.

KR. 2.995
3.295,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

KØB TIDLIG RABAT: Lige nu sparer du 300 kroner, hvis du køber inden 28.11.2019

Detaljer

Startdato 15-03-2020
Slutdato 21-03-2020
Pris pr. person Kr.3.295
Kr.3.295 14

Log ind

5 gode grunde til at tage på tur med Opdag Verden

De bedste oplevelser: Vi kender de gode steder, de gode ruter, de gode naturoplevelser. 

Du sparer tid: Vi planlægger turen ned i mindste detalje.

Størst mulig sikkerhed: Vi laver turen, så den afvikles trygt og sikkert.

Erfarne turledere: Slap af og lad os tage ansvarët undervejs.

Fællesskabet: Tag på tur, selv når dine venner ikke har tid.

Log ind