Vandring på Mallorca (557)

Mallorca 1

8 dages hytte til hytte vandretur over Tramuntana bjergene på Mallorca med dansk turleder

lørdag den 12. oktober til lørdag den 19. oktober 2019

Forlæng sæsonen på fantastiske Mallorca sammen med Opdag Verden, når vi vandrer afsted på den berømte rute GR221 over flotte bjerge og gennem frodige plantager. Mallorca ligger som en del af øgruppen Balearerne perfekt i det vestlige Middelhav og lokker med fantastiske forhold til at nyde efterårets varme og farver mens kulde og mørke så småt tager fat herhjemme. Sammen går vi de ca. 100 km på ”De tørre stens rute” fra syd til nord over Tramuntana bjergene som er UNESCO verdensarv. Terænnet er kuperet med en del både op- og nedstigninger, men belønningen er derefter. Vi kommer op over 1000 m.o.h. og vandrer både med havudsigt og indlands mellem oliven- og frugttræer. Ruten er varieret og vi sørger for at du kommer godt fra start til slut, sover godt undervejs og kan dele oplevelserne fra dagenes strabadser i godt selskab om aftenen. 

Startsted: Palma de Mallorca Lufthavn kl. 14.30

Slutsted: Palma de Mallorca Lufthavn kl. 12

Hvem kan deltage? Dig som kan gå op til ca. 20 km om dagen i kuperet terræn med en let rygsæk på op til 10 kg. Vi går i adstadigt tempo med tid til at nyde og holde pauser undervejs, i det flotte terræn. 

Er du i tvivl om du kan deltage,så kontakt os for en snak om niveauet på 70213121 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Turniveau: Mellem

Hvor langt skal vi vandre om dagen?: Vi vandrer op til ca. 20 km om dagen, men der vil være dage med færre kilometer også.

Overnatningsform: Vi overnatter på refugier, eller tilsvarende, undervejs. De tilbyder en simpel overnatning indendørs så du kun skal medbringe din sommersovepose. Overnatningerne koster typisk omkring €14.

Mad: Mad kan købes undervejs hver dag på enten refugierne eller i byerne undervejs. På refugierne koster et aftensmåltid ca. €10 og morgenmåltid ca. €5. Det er i øvrigt muligt at købe en madpakke på refugierne til frokosten og ellers forsyner vi os i byerne, eller snacker os igennem dagen.

Hvad koster det?
Dine omkostninger: Turens pris plus din egen transport, overnatning på refugierne og mad undervejs. Dvs. fly tur/retur til Palma de Mallorca, lokal bus/taxi til vandrerutens start og retur fra slutstedet. Dertil overnatningerne og mad. Samlet budget ligger fra ca. kr. 6.500

Transport:

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Palma på Mallorca, og hele vejen hjem igen.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen til turstart på Mallorca. Det betyder også at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen hvis du har lyst, og evt. få det til at passe med billige billetter til transport.

Fly: Vi har set priser fra København til Palma fra kr. 2.500 t/r og Hamborg kr. 1.300 t/r. Den lokale transport koster ca. kr. 250.

Transport fra lufthavnen til rutens start er med lokal bus eller taxi. Det tager ca. 30 min. ind til Palma by med bus og 1 time derfra videre med taxi eller bus. Forvent ca. €12 til taxi. Alternativt kan man dele (maks 4 pers.) en taxi direkte som kun tager 45 minutter og koster ca. €70-90. Transport tilbage til lufthavnen, fra rutens slutsted i Palma, foregår ligeledes med bus eller taxi.

Husk det er muligt at koordinere fælles transport til og fra ruten i turens gruppe på Mødestedet.

Vejledende dag-til-dag-program: 

Bemærk at programmet er vejledende og ændringer kan forekomme pga. vejr eller overbookede refugier. 

Dag 1.Ankomst MallorcaOs der rejser på dagen mødes i Palma lufthavn og tager bussen ind til byen. Her mødes vi med de deltagere der evt. er taget ned i forvejen. Herfra kører vi med bus til Pollenca hvor vi tjekker ind på refugie Pont Roma.Vi har bestilt bord på en restaurant tæt på refugiet kl. 19Pollenca er en hyggelig by og du kan eventuelt lægge vejen forbi det lokale supermarked for snacks.

Dag 2. Vi starter ca. kl. 9 og begiver os ud på strækket fra Pollenca til LlucHer vandrer vi i skygge af egetræer og 1.103 meter høje PuigTomir og får allerede smag af stemingen pilgrimme har oplevet her siden 1200 tallet.Vi overnatter på Son Amer refugiet i den meget smukke middelalderby Lluc.I dag dog mest bestående af et kloster, cafeer og souvenirbutikker. Vandring ca. 5 timer over små 17 km.

Dag 3.Vi starter ca. kl. 9 og vandrer mod TossalsVerds der ligger lidt længere inde på øen 525 m.o.h.Toppen i nærheden på 1100 m, med samme navn, er øens tredje højeste. Etapen byder på frodigt landskab med varieret bjergvandringDet betyder også at dagen byder på mere udfordrende vandring. Mange andre vandrere har beskrevet denne etape som særlig flot på grund af det kuperede område. Det er muligt at vælge mellem to forskellige ruter denne dag, og turleder vælger på dagen alt efter forholdene. Vandring ca. 6-7 timer over ca. 18-20 km.

Dag 4.Vi starter igen kl. 9 og vandrer fra refugiet ud på turens længste etape. Vi vandrer sydvestover forbi turens højeste tinder og dale med appelsintræer. Videre forbi Cuber vandreservoiretmod SóllerVandring ca. 6 timer over ca. 22 km.

Dag 5.Fra Sóller til Deia. En lidt kortere dag på ca. 13 km hvor vi vandrer med udsigt over vandet mod vest. I dag er der ca. 4 1/2 times vandring og derfor med god tid til at nyde de flotte omgivelser og eventuelt nyde en dukkert. Området har tiltrukket landskabsmalere over tiden pga. middelhavets lys, den klassiske sydeuropæiske bevoksning og kontur i landskabet.

Dag 6.Vi starter kl. 9 og fortsætter turen til Son Trias refugiet i Esporles. I dag har du mulighed for at se nærmere på de sorte gribbe i området og igen vandrer vi i højderne. Dette er turens nok hårdeste dag med flest højdemeter, men nu er vi kommet i form. Det er dog muligt at stå af i Valdemossa undervejs og gøre dagen nemmereVandringen er spektakulær flere steder pga. eksponeringen og tager ca. 7 1/2 time. I dag op til 23 km (14 km til Valdemossa).

Dag 7.Vi starter kl. 9 og vandreren del langs vandet videre fraEsporles til EstellencsEn charmerende etape på ruten med terasser, pools, fontæner. Fra Estellencs tager vi bussen til Palma, hvor vi overnatter den sidste nat. Dagen byder på 4½ timers vandring over ca. 15 km

Dag 8.I dag går det tilbage mod Lufthavnen. Vi kan nyde en lidt længere morgen hvis vi vil og evt. kigge os lidt omkring lokalt i Palma inden afgang sydover. 

KR. 2.995
2.695,- FOR PLUS-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER PLUS-MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV PLUS-MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detaljer

Startdato 12-10-2019
Slutdato 19-10-2019
Pris pr. person Kr.2.995
Der er lukket for nye tilmeldinger
Kr.2.995 10

Log ind

5 gode grunde til at tage på tur med Opdag Verden

De bedste oplevelser: Vi kender de gode steder, de gode ruter, de gode naturoplevelser. 

Du sparer tid: Vi planlægger turen ned i mindste detalje.

Størst mulig sikkerhed: Vi laver turen, så den afvikles trygt og sikkert.

Erfarne turledere: Slap af og lad os tage ansvarët undervejs.

Fællesskabet: Tag på tur, selv når dine venner ikke har tid.

Hvad siger deltagerne!

Knud

Knud, 57 år, teknisk assistent 

Jeg synes GR221 på Mallorca er en fed rute. Jeg forventede at se og dufte bjergenes natur, og det blev til fulde indfriet. Vi havde også et godt samvær i gruppen, over alle forventninger. Fremfor at gå alene, får man noget ekstra ved at gå sammen. Det var en mere udadvendt tur, på den positive måde. Tiden fløj afsted når vi gik og talte, og stien føltes mindre lang. Det var helt mærkeligt at skilles ad igen. Og turlederne var kompetente, sympatiske og vidende.


 

Kim Larsen Foto Louise Hollerup

Kim Larsen, 60 år, selvstændig

Turen på Mallorca var fantastisk! Jeg har været på Mallorca før, men det var en helt anden oplevelse den her gang. Vi gik i et varieret, bjergrigt landskab, og der var mange flotte udsigtspunkter langs. Folk var rare og venlige, og det var svært at sige farvel til gruppen, da vi skulle hjem efter en uge. Også turlederne var fantastiske. De stod for alt det praktiske, mens jeg selv kunne parkere hjernen.

Det var en ferie hvor jeg brugte mig selv aktivt, både fysisk og socialt, når vi delte strabadserne på vejen og et glas rødvin og god mad om aftenen. Da jeg købte turen, var jeg lidt bekymret for om jeg kunne klare det, men det var meget nemmere end jeg regnede med. Hvis man fik en vabel, var der altid hjælp at hente, og rygsækken føltes lettere og lettere for hver dag der gik.

Log ind