tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Vandring på Mallorca (859) - Vandreture på Mallorca | Opdag Verden

Vandring på Mallorca (859)

Mallorca 1

8 dages hytte til hytte vandretur i Tramuntana bjergene med dansk turleder

lørdag den 6. marts til lørdag den 13. marts 2021

Start sæsonen på fantastiske Mallorca sammen med Opdag Verden, når vi vandrer afsted på den berømte rute GR221 over flotte bjerge og gennem frodige plantager. Mallorca ligger som en del af øgruppen Balearerne perfekt i det vestlige Middelhav og lokker med fantastiske forhold til at nyde tidlig forårsvarme, mens det stadig er koldt herhjemme.

Sammen går vi de ca. 100 km på ”De tørre stens rute” fra syd til nord over Tramuntana bjergene som er UNESCO verdensarv. Terænnet er kuperet med en del både op- og nedstigninger, men belønningen er derefter. Vi kommer op over 1000 m.o.h. og vandrer både med havudsigt og indlands mellem oliven- og frugttræer. Ruten er varieret og vi sørger for at du kommer godt fra start til slut, sover godt undervejs og kan dele oplevelserne fra dagenes strabadser i godt selskab om aftenen. 

Startsted: Palma de Mallorca Lufthavn kl. 14.30

Slutsted: Palma de Mallorca Lufthavn kl. 12

Hvem kan deltage? Dig som kan gå op til ca. 20 km om dagen i kuperet terræn. Vi går med rygsæk fra hytte til hytte, men skal ikke bære på telt og mad. Vi går i et adstadigt tempo med tid til at nyde og holde pauser undervejs i det flotte terræn.

Er du i tvivl om du kan deltage,så kontakt os for en snak om niveauet på 70213121 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Turniveau: Mellem

Hvor langt skal vi vandre om dagen?: Vi vandrer op til ca. 20 km om dagen. Dagsetaperne varierer i længde, og er der en dag, du vil springe over eller dele i to, så er der for det meste mulighed for offentlig transport tæt på ruten.

Overnatningsform: Vi overnatter på refugier eller lignende små overnatningssteder undervejs. De tilbyder en simpel overnatning indendørs, så du skal kun medbringe din sommersovepose. Opdag Verden reserverer plads på refugierne. Pris ca. €14 pr. overnatning. 

Mad: Mad kan købes undervejs hver dag på enten refugierne eller i byerne undervejs. Det koster ca. €10,5 for et simpelt aftensmåltid med én ret og €14 for to retter. Inkl. drikkevarer (vin, vand). Det er i øvrigt muligt at købe en madpakke på refugierne til frokosten. Alt i alt koster tre måltider (morgenmad, frokost og aftensmad) samt overnatning ca. €40

Hvad koster det?
Turens pris plus din egen transport, overnatning på refugierne og mad undervejs. Dvs. fly tur/retur til Palma de Mallorca og lokal bus/taxi til vandrerutens start samt retur fra slutstedet og dertil overnatningerne og mad. Samlet budget ligger fra ca. 6.500 kr.

Hos Opdag Verden har vi erfaring for at de fleste faktisk har det rigtig godt med selv at tage ansvar for transport og mad. Ofte ser vi at den samlede pris for en tur bliver billigere end med en samlet pakke. Har du spørgsmål til noget, så ring direkte til os på tlf. 27576956.

Transport:

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Palma på Mallorca, og hele vejen hjem igen.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen til turstart på Mallorca. Det betyder også at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen hvis du har lyst, og evt. få det til at passe med billige billetter til transport.

Fly: Vi har set priser fra København til Palma fra kr. 1.600 t/r og Billund/Hamborg kr. 2.000 t/r. Hvis du kan flyve på tidligere afgange derned og/eller senere hjem – evt. med længere rejsetid - er det muligt at finde billigere billetter.

Husk det er muligt at koordinere fælles transport til og fra ruten i turens gruppe på Mødestedet.

Vejledende dag-til-dag-program:  

Bemærk at programmet er vejledende og ændringer kan forekomme pga. vejr eller overbookede refugier. 

Dag 1. Ankomst Mallorca. Dem, der rejser på dagen, mødes i Palma lufthavn og tager bussen ind til byen. Her mødes vi med jer, der evt. er taget ned i forvejen. Herfra kører vi med bus til Pollenca, hvor vi tjekker ind på refugie Pont Roma. Vi har bestilt bord på en restaurant tæt på refugiet kl. 19. Pollenca er en hyggelig by og du kan eventuelt lægge vejen forbi det lokale supermarked for snacks.

Dag 2. Vi starter ca. kl. 9 og begiver os ud på strækket fra Pollenca til Lluc. Her vandrer vi i skygge af egetræer og den 1.103 meter høje Puig Tomir og får allerede smag af stemingen, pilgrimme har oplevet her siden 1200-tallet. Vi overnatter på Son Amer refugiet i den meget smukke middelalderby Lluc. I dag består byen mest af et kloster, cafeer og souvenirbutikker. Vandring ca. 5 timer over små 17 km. Højdemeter op 760 m og ned 330 m.

Dag 3. Vi starter ca. kl. 9 og vandrer mod Tossals Verds, der ligger lidt længere inde på øen 525 m.o.h. Toppen i nærheden på 1100 m, med samme navn, er øens tredje højeste. Etapen byder på frodigt landskab med varieret bjergvandring. Det betyder også, at dagen byder på mere udfordrende vandring. Mange andre vandrere har beskrevet denne etape som særlig flot på grund af det kuperede område. Det er muligt at vælge mellem to forskellige ruter, og turleder vælger på dagen alt efter forholdene, hvilken en vi går. Vandring ca. 6-7 timer over ca. 18-20 km. Højdemeter op fra 500 m. og ned ca. 1000 m. alt efter rutevalg.

Dag 4. Vi starter igen kl. 9 og vandrer fra refugiet ud på turens længste etape. Vi vandrer sydvestover forbi turens højeste tinder og dale med appelsintræer. Vi kommer videre forbi Cuber vandreservoiret og mod Sóller. Vandring ca. 6 timer over ca. 22 km. Højdemeter op ca. 400 m og ned ca. 900 m.

Dag 5. Fra Sóller til Deia. En lidt kortere dag på ca. 13 km, hvor vi vandrer med udsigt over vandet mod vest. I dag er der ca. 4,5 times vandring og derfor god tid til at nyde de flotte omgivelser og eventuelt nyde en dukkert. Området har tiltrukket landskabsmalere over tiden pga. middelhavets lys, den klassiske sydeuropæiske bevoksning og kontur i landskabet. Højdemeter op 470 m. og ned 320 m.

Dag 6. Vi starter kl. 9 og fortsætter turen til Son Trias refugiet i Esporles. I dag har du mulighed for at se nærmere på de sorte gribbe i området og igen vandrer vi i højderne. Dette er turens nok hårdeste dag med flest højdemeter. Det er muligt at stå af i Valdemossa undervejs og gøre dagen nemmere. Vandringen er spektakulær flere steder pga. eksponeringen og tager ca. 7,5 time. I dag går vi 23 km (14 km til Valdemossa). Højdemeter op 1310 m. og ned 1230 m for hele dagen.

Dag 7. Vi starter kl. 9 og vandrer en del langs vandet videre fra Esporles til Estellencs. En charmerende etape på ruten med terrasser, pools og fontæner. Fra Estellencs tager vi bussen til Palma, hvor vi overnatter den sidste nat. Dagen byder på 4,5 timers vandring over ca. 15 km. Højdemeter op 620 m. og ned 660 m.

Dag 8. I dag går det tilbage mod lufthavnen. Vi kan nyde en lidt længere morgen og evt. kigge os lidt omkring lokalt i Palma inden vi har afgang sydover.

KR. 2.995
3.295,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detaljer

Startdato 06-03-2021
Slutdato 13-03-2021
Tilmeldte: 0
Pris pr. person Kr.3.295
Kr.3.295 14

COVID-19 - Få svar på dine spørgsmål her...

Vi kan godt forstå, at der kan være brug for særligt klare udmeldinger i forhold til rettigheder og muligheder, når du køber en tur i denne tid. Derfor har vi samlet de hyppigst stillede spørgsmål her, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Vi tager myndighedernes anbefalinger meget alvorligt, og alle vores turledere har skærpet opmærksom på hygiejne på alle ture.

 1. Får jeg refunderet min betaling, hvis turen aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?
 2. Får jeg min betaling retur, hvis jeg annullerer min tilmelding til turen?
 3. Hvornår tager Opdag Verden stilling til om turen gennemføres eller ej?
 4. Hvor lang tid har jeg til at beslutte mig for en ny tur, hvis den jer er tilmeldt aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?

Få svar på dine spørgsmål her...

Log ind

Hvad siger deltagerne!

Knud

Knud, 57 år, teknisk assistent 

Jeg synes GR221 på Mallorca er en fed rute. Jeg forventede at se og dufte bjergenes natur, og det blev til fulde indfriet. Vi havde også et godt samvær i gruppen, over alle forventninger. Fremfor at gå alene, får man noget ekstra ved at gå sammen. Det var en mere udadvendt tur, på den positive måde. Tiden fløj afsted når vi gik og talte, og stien føltes mindre lang. Det var helt mærkeligt at skilles ad igen. Og turlederne var kompetente, sympatiske og vidende.


 

Kim Larsen Foto Louise Hollerup

Kim Larsen, 60 år, selvstændig

Turen på Mallorca var fantastisk! Jeg har været på Mallorca før, men det var en helt anden oplevelse den her gang. Vi gik i et varieret, bjergrigt landskab, og der var mange flotte udsigtspunkter langs. Folk var rare og venlige, og det var svært at sige farvel til gruppen, da vi skulle hjem efter en uge. Også turlederne var fantastiske. De stod for alt det praktiske, mens jeg selv kunne parkere hjernen.

Det var en ferie hvor jeg brugte mig selv aktivt, både fysisk og socialt, når vi delte strabadserne på vejen og et glas rødvin og god mad om aftenen. Da jeg købte turen, var jeg lidt bekymret for om jeg kunne klare det, men det var meget nemmere end jeg regnede med. Hvis man fik en vabel, var der altid hjælp at hente, og rygsækken føltes lettere og lettere for hver dag der gik.

5 GODE GRUNDE TIL AT TAGE PÅ TUR MED OPDAG VERDEN

 1. De bedste oplevelser: Vi kender de gode steder, de gode ruter, de gode naturoplevelser.
 2. Du sparer tid: Vi planlægger turen ned i mindste detalje.
 3. Størst mulig sikkerhed: Vi afvikler turen trygt og sikkert.
 4. Erfarne turledere: Slap af og lad os tage ansvaret undervejs.
 5. Fællesskabet: Tag på tur, selv når dine venner ikke har tid.

SÅDAN GØR DU

 • Find og bestil din tur
 • Du får tilsendt infodokument med praktiske detaljer, vejledning, forslag til pakkeliste og dagsprogram.
 • Du kan følges med turlederen fra Danmark til og fra turen. Du kan også selv arrangere transport og mødes med gruppen ved turstart.

PRISEN INKLUDERER

 • En nøje planlagt tur, der sikrer store oplevelser
 • En dygtig, veluddannet dansk turleder.
 • En tryg og sikker tur.
 • Pakkeliste, praktiske detaljer og vejledning.
 • Adgang til turens gruppe på ’Mødestedet’ på opdagverden.dk. Her kan du skrive med de andre deltagere og turlederen. Her kan vi f.eks. arrangere klimavenlig  fællestransport.

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Transport
 • Mad
 • Logi

Har du spørgsmål til ture og kurser?

jes 300

Ringer du for at få svar på spørgsmål om en tur du vil på, høre om en tur bliver til noget eller har spørgsmål til en tur du allerede er tilmeldt, så bliver du nødt til at væbne dig med tålmodighed. 

Jeg er den eneste der kan svare på tur-spørgsmål og det giver en lang svartid. Forvent at der godt kan gå 48 timer inden du får svar. 

Med venlig hilsen 

Jes, Opdag Verden

Send os mail
Klik her...

Log ind