Vandring på West Highland Way (459)

f5b321c1560ce295d16ab8ea

9 dages fantastisk vandretur i det vilde og klassiske højland

lørdag den 31. august til søndag den 8. september 2019 - inkl. rygsæktransport

Kom tæt på det fascinerende skotske højland og oplev charmen i hyggelige småbyer. Vores turleder leder dig gennem de aller bedste af de 154 kilometer på West Highland Way – en af Skotlands mest klassiske vandreruter. Her vandrer vi i klantidens fodspor, gennem nationalparker og langs The Bonnie Banks o' Loch Lomond – en af områdets mange smukke søer. Der er afslutningsvis mulighed for at krone turen med en bestigning af Storbritanniens højeste bjerg; 1344 meter høje Ben Nevis.

Vi vandrer fra syd mod nord med solen i ryggen. Naturen af afvekslende: frodige kulturlandskaber, øde skove, åbent højland, store søer, nøgne bjerge. Samtidig kommer vi tæt på den traditionsrige højlandskultur. Hver dag kommer vi gennem byer, hvor lokale pubber lokker med solide måltider og skotske drikkevarer.

Alt i alt er West Highland Way en fantastisk mulighed for at opleve en klassisk vandrerute, der kombinerer smuk vandring med fascinerende kultur.

Hvem kan deltage? Alle i nogenlunde fysisk form. Vi går med kun en let dagtursrygsæk.

Er du i tvivl om du kan deltage,så kontakt os for en snak om niveauetpå 70213121 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Turniveau: Mellem. Vi vandrer i op til 6 timer om dagen med en let dagtursrygsæk. Terrænet er til tider kuperet, men vi går i roligt tempo.

Start: Rowardennan ved Loch Lomond lørdag sen eftermiddag. Du kan vælge at følges med turlederen fra DK eller Glasgow op til turstart i Rowardennan. Det koordineres med turlederen i turens gruppe som alle deltagere automatisk bliver tilmeldt.

Slut: Fort William Søndag morgen. Du kan evt. følges med turlederen til Glasgow (eller i nogle tilfælde Edinburgh)

Overnatning: Vi sover i telt og overnatter skiftesvis på campingpladser og i naturen. 

Mad og drikke: Flere dage er der udmærkede indkøbsmuligheder, og der er også mulighed for et varmt måltid og en god, lokal øl på for eksempel en pub så godt som hver dag. Der er fine muligheder for at tanke drikkevand dagligt.

Turleder: Kaare Meldgaard 

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er én, der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen. Når du er i trygge hænder, kan du nyde mere og være sikker på, at du oplever det bedste af området, du er på tur i.

Hvad koster det? Du køber selv din transport til Skotland og bruger dit eget telt. Du køber også selv overnatning på hotel eller lignende. Vi planlægger turen, informerer dig om alt, hvad du skal vide, og sørger for en dygtig dansk turleder til at sikre en rigtig god tur.

Læs mere om konceptet her

Dine omkostninger: Prisen for turen plus din mad, overnatning på simple campingpladser/hotel e.l. og transport. Et varmt måltid på pubber og lignende koster ca. kr. 150 inkl. drikkevarer. Lokal transport i Skotland koster ca. kr. 500 for fælles minibus per person til startstedet fra lufthavnen og bus retur. Overnatning på campingplads undervejs koster 5-8 pund for en nat. Fly t/r til Edinburgh har vi set ned til kr. 800, hvis du er fleksibel. Sammenlagt bliver det ca. kr. 7.000, alt efter hvad du vælger i forhold til mad og fly.

Transport:

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Skotland og hele vejen hjem igen.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til en anden lufthavn og mødes med gruppen til turstart i Skotland. Det betyder, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst, og evt. få det til at passe med billige flybilletter. 

Vejledende dag-til-dag-program:  

Dag 1. Rejsedag med ankomst i Rowardennan hen sidst på eftermiddagen. Vi mødes I byen ved busstoppet –  Vi overnatter på Sallochy camping lidt syd for byen. Det er muligt at følges med turleder fra typisk Edinburgh eller Glasgow lufthavn i Skotland.

Dag 2.Vi starter langs Loch Lomond. Der er mange småbakker langs kysten af Skotlands største sø. Vi overnatter på campingplads (pris ca. kr. 75) vedBeinglas farm, Inverarnan. Mulighed for indkøb (ved 75km). Heldagstur på ca. 22 km.

Dag 3.Gennem skov og åbent land. Vi kommer lidt mere op i fjeldet i dag og ser de åbne vidder. Vi overnatter påPine TreeCampground i Tyndrum. Dagstur ca. 20 km

Dag 4.Vi kommer rigtig op i fjeldet i dag, og op i det åbne landskab. Vi følger en gammel militærvej en del af dagen, hvor vi virkelig ser det skotske højfjeld. Vi overnatter ikke så langt fra Glencoe MountainResort Camping. Dagstur ca. 25 km

Dag 5I dag skal vi, efter lidt opvarmning, over turen største stigning, DevilsStaircase, på ca. 350m. Der er mulighed for at tanke op inde i byen Altnafeadh. Vi går op i fjeldet igen, og ned til søen Loch Leven, hvor vi overnatter på Blackwatercampsite. Dagstur ca. 17 km

Dag 6I dag når vi ind til turens slutsted Fort Williams, men undervejs kommer vi igennem noget af turens allerbedste vandring i skov, fjeld og langs med flod. Vi slutter ca. 3 km fra byens centrum ved campingplads for foden af Ben Nevis. Evt. taxi til Fort William. Dagstur ca. 20 km

Dag 7. De der har lyst til at bestige Ben Nevis sammen med turlederen bliver på campingpladsen og tager turen op på landets højeste bjerg. Alternativt kan man slappe af eller bare gå med noget af vejen. En mulighed er også, at man kan tage toget med en af verdens smukkeste togture eller tage tog mod Edinburgh tager ca. 5 timer og koster normalt omkring 450kr.  

Dag 8For de der har taget toget om lørdagen går formiddagen med afslapning/sightseeing i Edinburgh og for de der var på Ben Nevis tager vi bussen fra Fort William om morgenen til Edinburgh/Glasgow og er der lidt over middag/eftermiddag. Bussen går ved syvtiden. Til sidst er det mod lufthavnen og fly hjemad, medmindre man vælger at blive og se sig lidt mere omkring på egen hånd.

Ønsker du at gå starten af hele den officielle WHW, kan du starte i Milnngavie og bruge to dage til at komme til Rowardenan. Kontakt os gerne for inspiration til den del.

KR. 3.495
3.195,- FOR PLUS-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 300, HVIS DU ER PLUS-MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV PLUS-MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detaljer

Startdato 31-08-2019
Slutdato 08-09-2019
Pris pr. person Kr. 3.495
Garanteret afrejse Nej
Betaling med ViaBill
Kr. 3.495 13

Log ind

5 gode grunde til at tage på tur med Opdag Verden

De bedste oplevelser: Vi kender de gode steder, de gode ruter, de gode naturoplevelser. 

Du sparer tid: Vi planlægger turen ned i mindste detalje.

Størst mulig sikkerhed: Vi laver turen, så den afvikles trygt og sikkert.

Erfarne turledere: Slap af og lad os tage ansvarët undervejs.

Fællesskabet: Tag på tur, selv når dine venner ikke har tid.

Har du spørgsmål

Send os mail
Klik her

Du kan også ringe 
hverdage mellem 
9-16 på 
70 21 31 21 (tast 4)

Log ind