tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Transport | Opdag Verden

Transport

Herunder er links til hvor du kan købe din togbillet til Opdag Verdens turdestinationer. Du finder transportbeskrivelsen til din tur med Opdag Verden i turens infodokument:

Generelt er hjemmesiden/appen Romo2rio et rigtigt godt sted at starte – specielt hvis man bruge flere transportformer og rejser mellem lande – den sammenligner bus, tog og fly afgange mellem start og slutsted

www.rome2rio.com

Danmark:

togI Danmark kan du vælge at bruge dit rejsekort til at betale med, eller du kan købede billige 'orange' eller "orange fri" billetter i god tid hos DSB. Overordnet kan du søge på hele din rejse med offentlig transport på www.rejseplanen.dk  eller www.dsb.dk og du kan søge specifikt på rejser på Sjælland på www.movia.dk. Du kan også ringe til DSB kundeservice på telefon 70 13 14 15 mellem kl. 7 og 20 for køb af billetter.

 

fly Indenrigsflyvning i Danmark kan være et godt alternativ til øvrig transport, hvis du fx skal direkte videre til en anden flyvning videre. Tidsmæssigt skal du være opmærksom på at besparelsen i forhold til øvrig transport kan forsvinde i transfer og ventetid. Brug www.momondo.dk  til at finde din billigste billet.

Bus Se mere på www.rejseplanen.dk 

bilDet er nemt at køre bilen lige til ruten eller kursets start, men vær opmærksom på at der er mange penge at spare ved at koordinere transporten i bil med de andre deltagere. Brug vores sociale online platform Mødestedet til det.

Taxi er generelt dyrt i Danmark og bør kun bruges korte strækninger og i nødstilfælde 

Vi anbefaler: brug offentlig transport eller kør sammen med andre, det er nemt, billigt og hyggeligt


Sverige:

togwww.sj.se 

Det er en god idé at koordinere køb af gruppebillet hvis I er flere der rejser sammen med tog i Sverige. Du kan også ringe til DSB kundeservice (udland) på telefon 70 13 14 18 mellem kl. 8 og 18 for at bestille billet.

fly Der er direkte flyvninger til de fleste steder vi laver ture, fx fra København til Kiruna nær Abisko nationalpark. Tidsmæssigt skal du påregne tid til transfer videre og være opmærksom på videre bus og togforbindelser som selv i højsæsonen måske kun har to afgange om dagen. Brug www.momondo.dk   til at finde din billigste billet.

BusBusnettet i Sverige er velfungerende, men du skal være opmærksom på at busserne måske kun kører få gange om dagen selv i højsæsonen. 

https://www.skanetrafiken.se/

bilDe svenske motorveje er anderledes end de danske og du kan ikke regne med at køre med lige så høj hastighed som herhjemme. Der er i øvrigt udmærkede parkeringsforhold ved vores ture i Sverige. Det er i øvrigt væsentligt billigere at leje bil i Sverige end i Danmark.

Taxi er ligesom Danmark og Norge meget dyrt - og det kan godt være lange afstand 

Vi anbefaler: brug offentlig transport hvis muligt - eller fælleskørsel, og arranger dette på mødestedet - det er nemt, billigt og hyggeligt :) 


Tyskland:

togDe tyske statsbaner har et velfungerende togsystem hvor du kan være heldig at finde meget billige billetter til de større byer med afrejse fra fx København. Ofte vil det kræve afrejse fra Danmark aftenen inden din tur starter. Brug www.bahn.com/da/view/index.shtml til at finde og købe din billet. Du kan også ringe til DSB kundeservice (udland) på telefon 70 13 14 18 mellem kl. 8 og 18 for at bestille billet.

flyFlyvninger til udlandet kan være særligt billige fra fx Hamborg, så det kan være værd at tjekke. Du kan flyve til trafikknudepunkter som fx Munchen fra flere af de danske lufthavne og det kan prismæssigt godt konkurrere med toget. Brug www.momondo.dk  til at finde din billigste billet.

I de seneste år har det tyske busselvskab flixbus lavet mange langdistance busruter rundt i Tyskland – og senere også resten af Europa – de er typisk ret billige

Bus Langdistance busser har overtaget en del trafik fra toge de seneste år - de er mange gange billigere end tog se mere på bl.a. www.flixbus.dk

bilDet tyske vejnet er både berømt og berygtet. Et tip kan være at køre sen aften og nat for at undgå trafik ved de store byer. Vær opmærksom på den høje tilladte hastighed. Er I flere sammen der kan skiftes til at køre, kan det både være hyggeligt og betale sig at køre til fx Oberstdorf i sydtyskland.

Taxi er billigere end Skandinavien - men stadig en dyr løsning 

 

Vi anbefaler: offentlig transport - Tyskland er normalt punktligt og velfungerende og relativt billigt med offentlig transport - alternativt fælleskørsel som arrangeres på Mødestedet


 Norge:

tog

Du kan også ringe til DSB kundeservice (udland) på telefon 70 13 14 18 mellem kl. 8 og 18 for at bestille billet.

fly Der er direkte flyvninger til de fleste steder vi laver ture, fx fra København til Oslo med busforbindelse videre til Jotunheimen. Tidsmæssigt skal du påregne tid til transfer videre og være opmærksom på videre bus og togforbindelser som selv i højsæsonen måske kun har to afgange om dagen. Brug www.momondo.dk  til at finde din billigste billet.

BusBusnettet i Norge er velfungerende, men du skal være opmærksom på at busserne måske kun kører få gange om dagen selv i højsæsonen. 

se mere på www.rome2rio.com 

bilBil i norge er mange gange en god løsning, det er nemmere at komme til start - og kører man samme også tit billigere - fælleskørsel kan koordineres indepå mødestedet for gruppen

vi anbefaler: fælleskørsel - eller offentligt transport, hvis muligt så er det billigere og nemmere med fælleskørsel til mange steder 


Italien:

tog

Du kan også ringe til DSB kundeservice (udland) på telefon 70 13 14 18 mellem kl. 8 og 18 for at bestille billet.

fly Der er direkte flyvninger til de fleste steder vi laver ture, fx fra København til Milano (Bergamo) med togforbindelse videre til Chiavenna. Tidsmæssigt skal du påregne tid til transfer videre og være opmærksom på videre bus og togforbindelser som selv i højsæsonen måske kun har to afgange om dagen. Brug www.momondo.dk  til at finde din billigste billet.

BusBusnettet i Italien er velfungerende, men du skal være opmærksom på at busserne måske kun kører få gange om dagen selv i højsæsonen. 

bil der er langt med bil til Italien, men det kan lade sig gøre - alternativt fly dertil og lej - taxi er lidt billigere end Danmark, men stadig dyrt 

Vi anbefaler: fly eller alternativt tog eller bus til Italien, og offentlig transport derfra i landet

 


Spanien:

 

tog

Du kan også ringe til DSB kundeservice (udland) på telefon 70 13 14 18 mellem kl. 8 og 18 for at bestille billet.

fly

 Der er direkte flyvninger til de fleste steder vi laver ture, fx fra København til Palma de Mallorca. Tidsmæssigt skal du påregne tid til transfer videre. Brug www.momondo.dk  til at finde din billigste billet.

BusBusnettet i Spanien er velfungerende, men du skal være opmærksom på at busserne måske kun kører få gange om dagen selv i højsæsonen. 

se mere på www.tib.org for busser på Mallorca - og www.rome2rio.com 

bil Taxi i Spanien er noget billigere end i Danmark, det samme med billeje 

Vi anbefaler: fly eller offentlig transport dertil - og bus/tog i landet, alternativt taxi over kortere distancer


Rumænien:

tog

Du kan også ringe til DSB kundeservice (udland) på telefon 70 13 14 18 mellem kl. 8 og 18 for at bestille billet.

fly Der er flyvninger til større lufthavne tæt på hvor vi laver ture, fx fra København til Bukarest.  Brug www.momondo.dk  til at finde din billigste billet.

BusBusnettet i Rumænien er relativt velfungerende, men du skal være opmærksom på at busserne måske kun kører få gange om dagen selv i højsæsonen. 

bil Taxi og minibus leje er relativt billigt, og tit en bedre løsning for grupper end offentlig transport

Vi anbefaler: fly dertil - og i landet offentlig transport hvis man har tid - for grupper anbefaler vi taxi/minibus leje 


Kroatien:

tog

Du kan også ringe til DSB kundeservice (udland) på telefon 70 13 14 18 mellem kl. 8 og 18 for at bestille billet.

fly Der er direkte flyvninger til de fleste steder vi laver ture, fx fra København til Split med busforbindelse videre til Split. Tidsmæssigt skal du påregne tid til transfer videre og være opmærksom på videre bus og togforbindelser som selv i højsæsonen måske kun har to afgange om dagen. Brug www.momondo.dk  til at finde din billigste billet.

BusBusnettet i Kroatien kan være lidt indviklet at finde ud af. Du skal være opmærksom på at busserne måske kun kører få gange om dagen selv i højsæsonen. 

bilBilleje er meget billigt i Kroatien og det kan derfor give mening evt. at flyve til en anden by i Kroatien og leje bil der for så at se noget af landet på vej til turens start.


Skotland:

flyder er direkte flyvninger til de fleste steder vi laver ture, fx fra København til Edinburgh med busforbindelse/tog videre til Drymen eller Isle of Skyet. Tidsmæssigt skal du påregne tid til transfer videre og være opmærksom på videre bus og togforbindelser som selv i højsæsonen måske kun har to afgange om dagen. Brug www.momondo.dk  til at finde din billigste billet.

 

BusBussystemet i Skotland er meget velfungerende og til relativt fine priser, Bus: https://www.citylink.co.uk/

togTog i Skotland er velfungerende, typisk lidt dyrere end bus, Tog: https://www.scotrail.co.uk/

Vi anbefaler: som udgangspunkt fly dertil og bus/tog hen til ruten - alternativt med større grupper kan det godt betale sig både tidsmæssigt og økonomisk at køre med minibus 

 

Færøerne:

flyDer er direkte flyvninger fra både Aalborg, Billund og København til Vagar lufthavn på færøerne – se mere på enten www.momondo.dk eller www.sas.dk eller www.atlantic.fo

BusBusnettet på færøerne er meget velfungerende – i selve Torshavn er der gratis bybusser – se mere om ruter og tider på: https://www.torshavn.fo/get.file?ID=3224

Og betalingsbusser for resten af øen – samt færger på www.ssl.fo (man kan vælge engelsk på siden også som sprog)

 Vi anbefaler: Fly dertil (alternativt færge hvis man har meget god tid, eller gerne vil have egen bil med) - og i landet ellers taxi - som ikke er så dyrt, eller bus som er meget velfungerende 

 

Portugal:

flyDer er direkte flyvninger fra København til Lisabon – se mere på www.momondo.dk

 

BusMed bus videre finder man mere information enten på www.rome2rio.com eller på mange forskellige lokale busselvskaber som der linkes til via rome2rio hjemmesiden

Vi anbefaler: fly dertil og i landet bus eller taxi/minibus over kortere distancer

 

Frankrig

flyDer går i højsæsonen direkte fly med Norwegian til Bastia på Korsika – se mere på www.norwegian.dk – eller generelt på www.momondo.dk

BusBus: busser på Korsika kører for det meste til tiden, og de har et ret godt og velfungerende system – se mere på : https://www.corsicabus.org/

togTog ligeledes ret velfugerende med relativt mange afgange: https://www.train-corse.com/fr

Vi anbefaler: Fly dertil (alternativt fly til Nice og båd derfra til Bastia) og tog/bus derfra 

Log ind