Du er her:

Udstyrstest

G-STOVE HEAT VIEW


Opgrader lavvuen til super helårsbolig med en ovn

Det kan noget ganske særligt, det her med en ovn i teltet. Varmen. Lyden af træet, der brænder. Med G-Stove Heat View lavvu er der tilmed en ekstra dimension i form af glasruden i den lille låge. Lyset og udsigten til flammerne giver lige den ekstra mængde hygge og gør ovnen unik på markedet for ovne i denne størrelse i øvrigt.

Jeg har testet ovnen over flere nætter, flere steder og både med og uden tilbehør, og jeg er generelt blevet rigtig glad for den. De fine muligheder for at udvide med f.eks. en bageovn, ekstra lange ben, gnistfanger og en hyldeknægt gør ovnen ekstra interessant og meget brugervenlig også for folk, der ikke bare lige laver deres eget.

DSC 9234 

Med sine 9,5 kg inkl. skorsten, der som standard er 234 centimeter høj, kan den faktisk godt bæres et stykke, fra f.eks. parkeringspladsen til lejrpladsen. Den fylder 20 x 39 x 22 centimeter, og jeg kunne oplagt forestille mig den med på især kanoture, men da den pakkes så kompakt, kunne den også tages med i cykelvognen eller en dobbeltkajak med et større lastrum.

Ovnen fås både i en XL-model og i en cooking-version med indhak bagerst i ovnen, hvor der f.eks. kan bages brød, og så til gengæld er plads til mindre brænde. Ovnen er i rustfrit stål og køler rimelig hurtigt ned, når den brænder ud, så der skal tænkes i løvtræ med en rimelig brændværdi, hvis man vil holde varmeniveauet oppe og undgå at lægge kævler i hele natten.

DSC 9221

Nem og garanteret hygge
Ovnen gør en kæmpe forskel i komforten og varmer hurtigt en 7- eller 9-personers lavvu op, så man kan smide overtøjet og huen om vinteren. G-Stove anbefaler selv ovnen op til 14-personers telte, og det tænker jeg fint kan gå, men ville så nok overveje XL-modellen. Ovnen er nem og hurtig at samle og få gang i. Der er plads til nogle rimeligt store stykker træ i den testede standardstørrelse, så brænder man løvtræ, behøver man ikke hele tiden fylde i. Åbningen er 13,5 x 16,5 centimeter. De to håndtag med dobbeltfunktion som tørrestativ og afsæt for kogegrej fungerer glimrende i alle deres funktioner. En lille designperle, som man kan undre sig over, ikke er mere udbredt. Fedt er det også, at der medfølger en lille specialdesignet askeskraber, der akkurat passer under ristene, man kan vælge at bruge med ovnen. At det er varme i stedet for røg, der hurtigt fylder teltet, skaber øjeblikkelig komfort og hygge. Kombineret med en lavvu er man fantastisk godt sovende hele året.

Tænk ud af teltet
Ovnen fungerer fint som fritstående varmekilde under en åben overdækning. Selvom den ikke helt har visuel tiltrækningskraft som et åbent bål, så samler den hurtigt folk, som til gengæld glædes over ikke at lugte af røg. Den fungerer fint som lille komfur samtidig.
Der er to ting, som undrede mig lidt, og jeg ville ønske anderledes. Ovnlågen måtte godt lukke mere tæt, så det ellers meget velfungerende spjæld kom endnu mere til sin ret. Og så er der systemet til forlængelse af benene, som ovnen hviler på. Jeg mistede hurtigt den ene af splitterne, og systemet virker noget omstændeligt i forhold til funktionen. Tyndere, lettere og nemmere justerbare ben – uden dimser, der kan forsvinde – synes jeg, ville være en god detalje. Man skal i øvrigt være opmærksom på, at skorstensrørene kan sidde temmelig godt sammen efter brug.

Udgivet d. 20. marts 2018
Af Jes Lindrum Brinch

G-STOVE

HEAT VIEW

Bedømmelsen

G-Stove Heat View ligger lunt i toppen på markedet af små teltovne. Vel gennemtænkt design gør ovnen funktionel og effektiv. Dertil er der god mulighed for tilbehør – stort som småt. Du får lov at betale, men sjældent har det været så nemt at købe en så markant opgradering til lækkert lejrliv.

 

9/10: Wow, vi er imponerede
Yderst funktionelt design, simpel håndtering, gode muligheder for tilbehør
Pris og vægt
Pris: 3.599,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Andre spændende artikler

Asivik Duo 4

FAMILIETELT TIL DANMARKSTUREN Vi har testet Asivik Duo 4, der byder på god rummelighed, solid be...

Bergans Wiglo 4LT

Wiglo? Øh, hvad? Norske Bergans har med deres Wiglo blandet en lavvu med et kuppeltelt for at opn...

Fjällräven Abisko Lightweight 3

MEGET TELT FOR PENGENE Tilbage i 1964 lancerede Fjällräven deres Termo-Telt. Det var verdens før...
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind