Du er her:

Udstyrstest

Geoff Anderson Shinogi Fleece


Vi har testet en vindafvisende fleece fra danske Geoff Anderson. Materialet i jakken gør, at den kan bruges både som et varmt mellemlag eller som let ydre lag til at modstå vind.

På afstand ligner Shinogi Fleece en traditionel fleece. Den kan dog mere end bare bruges som mellemlag, da den er lavet i Polartec Wind Pro, der har egenskaber som en traditionel fleece, men samtidig kan modstå fire gange mere vind end en traditionel fleece.

Derudover er der ingen lamineringer, hvilket gør fleecen meget åndbar i forhold til andre vindafvisende produkter. Ifølge Geoff Andersons egen test, bliver 85% af åndbarheden i en traditionel fleece opretholdt.

Det er imponerende, at jeg ikke har følt mig overophedet, når jeg har brugt fleecen som mellemlag, når man samtidig tager i betragtning, at den også kan bruges som vindjakke. Åndbarheden er rigtig god, og det er dejligt, at man også kan bruge produktet som mellemlag modsat traditionelle softshell-/windbreaker-jakker.

Man kan godt mærke, at jakken ikke er helt vindtæt, men den tager overraskende meget vind i forhold til, at den kun skulle være fire gange mere vindblokerende end en traditionel fleece.

Slut med køb-og-smid-væk
Der er tre skjulte lommer i fleecen, to håndlommer og en brystlomme. De er lavet af tyndt, strækbart materiale, der giver god mulighed for at fylde lommen, men det er desværre også en noget skrøbelig løsning.

Man åbner lommerne nede fra og op, hvilket kommer fra fiskeverdenen, men den logik har jeg svært ved at forlige mig med. For det første så ryger tingene nemmere ud af lommerne. For det andet så skal man bruge begge hænder til at åbne lommerne for at skabe modstand, da fleecen ellers bare kravler op.

Med Geoff Andersons visioner og gode materialevalg for øje, så kan det undre mig, at lommerne er lavet i så tyndt et materiale, hvor jeg er bange for at have nøglerne liggende i. Geoff Anderson går nemlig meget op i, at deres produkter ikke følger køb-og-smid-væk-kulturen, men at de kan holde i mange år. Polartec Wind Pro-materialet er f.eks. lavet i en kvalitet, så varmeisoleringen ikke falder sammen, og du kan blive ved med at bruge og vaske dit produkt.

Fleecen fnulrer ikke, kan vaskes helt normalt og er et yderst slidstærkt mellemlag, som man tør bruge uden at bekymre sig om, hvorvidt man befinder sig i skoven eller brombærkrattet.

Lav krave, bred pasform
Kraven er lavet med et lavere snit end normalt, hvilket oprindeligt var for at have plads til et andet produkt med en højere krave under fleecen. Kraven giver fleecen et unikt udseende, og er du ikke til ting, der presser mod halsen, så er fleecen perfekt til dig.

Dog føler jeg, at min hals er blottet, og dermed skal jeg have noget andet til at gå op og dække til. Der er for øvrigt placeret et blødt materiale i kraven, så skægstubbe ikke kommer til at genere.

Pasformen er forholdsvis bred, og fleecen kravler op på mig, selvom størrelsen ikke kan være større. Der er desværre ingen justerbare elastikstropper i livet, hvilket ville kunne hjælpe på problemet.

Skuldre og ærmer sidder godt, og der er en fin bevægelsesfrihed i det hele taget. Materialet er ikke særlig strækbart, men til gengæld får man et stærkere produkt. Da det er et mellemlag i kunststof, er prisen lidt til den høje side, men den kan forsvares, da produktet er lavet til at have en lang levetid, og et køb dermed er en langsigtet investering.

Udgivet d. 16. maj 2017

Geoff Anderson

Shinogi Fleece

Bedømmelsen

Et fornuftigt, slidstærkt produkt med en fin brugsflade både som mellemlag eller som ydre jakke til en bred vifte af aktiviteter. Egenskaberne i materialet fungerer godt, men lommer og pasform kunne være udført bedre.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Vindafvisende, meget åndbar, kan både bruges som mellemlag og vindjakke, produceret i Europa, slidstærk
Skrøbelige meshlommer, åbning af lynlåse nede fra, halslukning, ingen elastik i livet, pasform
Pris: 1599,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind