Helsport Multiduk

Helsport Multiduk

Hører du til ’simple living-folket’, så er Helsport Multiduk måske et kig værd. Multiduken er i virkeligheden en videreudvikling af en presenning, som har fået tilført øjer og fæstere til pløkker, barduner og stænger.

Det ligger i navnet Multiduk, at Helsport har forsøgt at imødekomme flere forskellige behov. Den medfølgende guide indikerer ved første øjekast, at man kan lave nok så mange forskellige opsætninger, alt fra en ’almindelig’ bivuak til en mindre lavvu. MEN det viser sig, at fx for at lave en lavvu, kræves der to sæt multiduk med tilhørende stænger. Dog er der stadig fire muligheder tilbage. Og hvor svært kan det være at sætte en teltdug op? – rimeligt svært skal jeg hilse og sige.

Med en samlet vægt på 1,35 kg består posens indhold af; tarpen, syv pløkker, to barduner samt to stænger, der kan tilpasses i højden. Sammenpakket fylder den som en tynd sommersovepose med stængerne hæftet uden på. Tarpen vejer i sig selv 0,8 kg, og udfoldet dækker den 6,7 m2.

Der er ingen direkte vejledninger med, men i posen ligger et A4 ark med billeder af tarpens forskellige opsætninger, som jeg forsøgte at efterprøve. Funktionerne på billede nr. 1 og 2 var relativt lette at sætte op, men jeg havde noget besvær med at få dem til at stå stabilt og med dugen helt udspændt. Værre var det dog med nr. 3 og nr. 4: Det var svært at finde hoved og hale i, hvad der var op og ned. For dem begge gælder det, at tarpens to sider sættes sammen ved, at en mindre plastikpind stikkes ind gennem et øje. I udgangspunktet er det en OK løsning, men jeg har endnu ikke fået virkeligheden til at ligne det, der er afbilledet. Samlingen blev ikke i siden, men nærmere 20-30 centimeter inde, hvor man skal ligge – det virker altså ikke helt optimalt.

Ligger man ude i regn og vind, stiller det krav til at finde læ, så man kan skærme for regnen foran. Det er dog noget begrænset, da stængerne står yderst i opsætningen, og dermed er der ikke rigtig mulighed for at trække tarpens forreste del ned foran. Dette ville dog kunne afværges ved at man kravlede længere ind i tarpen, men dette begrænses imidlertid af tarpens dybde og dertil hældningen, som dugen kommer til at røre soveposen. Til gengæld som læsejl (nr. 1 og 2) til pausen på vandreturen vil den gøre sit arbejde godt. Alternativt kan man spænde den op mellem to træer, som en traditionel tarp anvendes, og på den måde både øge antal pladser og i højere grad selv regulere. Men sådan bruger man jo en almindelig tarp, og man har derfor ikke brug for ’multifunktionaliteten’ fra Multiduken.

Jeg er desværre lidt skuffet over Multiduken. De foreslåede opsætninger er for vanskelige – også selvom man er to til at sætte dem op – og de fungerer ikke rigtigt i praksis. Derfor går ideen med at være ’multifunktionel’ lidt i vasken, specielt når man tænker på, at den både vejer og fylder mere end en traditionel tarp. Men er man en familie og har to sæt, så kan jeg bedre se ideen med Multiduken, da der er flere muligheder for sammensætninger og dermed en bredere anvendelsesflade.

Helsport Multiduk
Helsport Multiduk
Vibe Sørensen, fredag, 03 januar 2014, hits: 7790
An Error Occurred: Whoops, looks like something went wrong.

Sorry, there was a problem we could not recover from.

The server returned a "500 - Whoops, looks like something went wrong."

Help me resolve this