Du er her:

Udstyrstest

Hilleberg Nammatj 3 GT


Solid 4-sæsoners allrounder

De svenske teltproducenter har med Nammatj 3 GT et godt bud på et klassisk 4-sæsoners tunneltelt i højeste kvalitet.

Nammatj 3 GT ligger i Hillebergs Black Label-serie, som er telte, der er produceret til krævende brug og kan bruges såvel sommer som vinter. Materialerne er i den stærkeste kvalitet, og det er telte, man tager med på tur, hvis man forventer hårdt vejr og ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. Som sin storebror, Hilleberg Keron 3GT, så udstråler Nammatj 3 GT også topkvalitet, og der er da også rigtig mange lighedspunkter mellem de to. Vi har haft teltet med på en nytårstur til Fulufjället, hvor vi overnattede i sneen. Vi havde gennemgående fint vinterfjeldsvejr og oplevede derfor ikke teltet i storm – men vi tror på, at det fint kunne have klaret en og været blevet stående stabilt.

Nemt at slå op
Teltet er nemt og hurtigt at slå op, og de tre stænger går nemt i løbegangene. Vi undrer os dog over, at en stor del af forankringspunkterne til pløkker er så smalle, at det bliver lige knebent nok at bruge skiene som pløkker. I begge ender af teltet er dog ekstra lange stropper til pløkker, så man kan sætte skiene i, der hvor trækket i teltet vil være størst. På vinterture skal der skovles en snekant rundt om teltet, så vinden ikke kommer ind under overteltet, men da teltdugen er konstrueret, så den går næsten helt ned til jorden, er det hurtigt klaret at skovle snekanter.

Fine detaljer på yderdøren
Lynlåsen til yderdøren er dækket og gemt bag en flap stof, så der ikke sætter sig is og sne i den. Lynlåsene i yderdøren er desuden med ekstra store greb og nemme at gribe om med luffer på. Stoffet, som dækker lynlåsen, former sig nærmest af sig selv rundt om døren, og vi oplevede ikke, at lynlåsen satte sig fast i stoffet. Det kunne være fint, hvis også lynlåsene i inderteltet havde store greb, da det bliver sværere at gribe omkring dem med vanter på. Det er dog et mindre problem, som vi løste ved at binde snor i lynlåse med små greb. Yder-teltdøren kan nærmest åbnes som et vindue, hvor man kan nøjes med at åbne det øverste stykke. Man får dermed ekstra god udluftning – og udsigt ud over fjeldene lunt fra soveposen i inderteltet og med morgenkaffen i hånden.

Rummelig apsis
Der er en enkelt indgang til teltet samt en rummelig apsis, hvor der er plads til at lave mad og opbevare grej. GT-serien har fået en forlænget apsis i forhold til Nammatj 3-teltene og er dermed et godt valg, hvis man har behov for god plads. Bagvæggen i kabinen er skrå. Det giver en mindre kabine end i Keron 3GT, så der ikke er siddehøjde i hele kabinen. Som med andre telte med skrå bagvæg kan det for høje personer betyde at fodenden af soveposen kommer til at berøre bagvæggen. Det kan give kondens/rim på soveposens fodende; primært et problem på vinterture, hvor der er mere kondens i teltet, for ventilationen i teltet er ellers god.

Ventilation
Der er flere muligheder for ventilation i teltet. Teltdøren kan som nævnt åbnes som et vindue, hvis ikke man vil have døren helt åben, men der er også to ventilationsåbninger i hver ende af teltet. De kan lynes helt til indefra, hvis man skal lukke af for snefygning og storm, men kan også stå helt åbne og formes i facon af et stykke ståltrådslignende materiale i åbningens kant.

Udgivet d. 19. februar 2018
Af Elsa Lysgaard Ranzau

Hilleberg

Nammatj 3 GT

Bedømmelsen

Et gennemført kvalitetstelt med mange fine detaljer. Vi tager gerne Nammatj 3GT med på alle typer friluftsture igen. Med en vægt på fire kilo (minimumsvægten er 3,3 kilo) er Nammatj 3 GT et rigtigt godt bud på et 4-personers allroundtelt, der kan tages med på alle slags friluftsture, hvor man prioriterer vægten, men samtidig gerne vil have et solidt og lækkert højkvalitetstelt. Teltet er ikke ultralight, men et telt, som kan modstå storm på vinterfjeldet, vejer altså bare mere end en heliumballon og to bambuspinde.

8/10: Produktet fortjener applaus
Solidt, lækkert, høj kvalitet, god ventilation, gennemførte detaljer
Prisen
Pris: 8400,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Andre spændende artikler

Asivik Duo 4

FAMILIETELT TIL DANMARKSTUREN Vi har testet Asivik Duo 4, der byder på god rummelighed, solid be...

Bergans Wiglo 4LT

Wiglo? Øh, hvad? Norske Bergans har med deres Wiglo blandet en lavvu med et kuppeltelt for at opn...

Fjällräven Abisko Lightweight 3

MEGET TELT FOR PENGENE Tilbage i 1964 lancerede Fjällräven deres Termo-Telt. Det var verdens før...
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind