Du er her:

Udstyrstest

Jetboil MightyMo


Lille brænder, stor virkning

Med den her nye, lette brænder formår Jetboil at bevise det gamle ordsprog; det er ikke størrelsen, men gørelsen.

MightyMo fra Jetboil er en lille brænder til tre-sæsoners brug. Jetboil har her bevæget sig væk fra deres populære brændersystemer og lavet en individuel letvægtsbrænder, der skrues direkte på gasflasken, har en piezo-tænder og kommer med en lille lækker pakpose samt Jetboils trefod, der kan monteres på gasflasker af forskellige størrelser. Jeg har testet Jetboils MightyMo udenfor med vind og temperaturer ved omkring frysepunktet. Derudover har jeg også haft den oppe i mit eget køkken, for at se hvordan den virker under helt optimale forhold.

Solid kraft, god simrekontrol
MightyMo har et output på 10.000 BTU, som er en solid kraft i en så lille brænder. Det svarer til kraften i et normalt komfur i hjemmet, og jeg kan da også koge en halv liter vand i en gryde på 2 minutter og 20 se-kunder indenfor. Så venter man altså ikke længe på kaffen.

Én ting er at lave en kraftig brænder; Jetboils brændersystem har desuden en utrolig fin indstilling af brandstyrken. Hvor nogle modeller kan gå fra lav til høj varme ved et enkelt drej af gashåndventilen, så skal MightyMo have fire drej mellem laveste og højeste power. Det betyder, at man har mulighed for at finindstille varmen nemmere. En fed funktion er simrekontrollen. Brænderen formår at dreje ned på rigtig lav varme, hvilket betyder, at man kan bruge den til at varme mad op eller have retter til at simre. Jeg er stor fan af simrekontrollen – især fra Jetboils side, hvor modeller som Jetboil Flash og Zip varmer så hurtigt op, at de er svære at lave egentlig mad på. Det betyder, at Mightymo kan bruges til mere end bare at varme mad op.

Grunden til, at jeg testede brænderen to forskellige steder, er vindmodstand. Akilleshælen i disse små brændere er, at meget af varmeeffekten ryger, når de udsættes for vind. Det kunne også mærkes, da kogetiden kom op på 4 minutter og 5 sekunder udenfor i rolig vind. Det kan derfor klart anbefales at medbringe en vindskærm til brænderen, hvis du tager den med på tur. Står den i ly, fungerer den dog fantastisk til de fleste former for madlavning i naturen. Simrekontrollen og kraften i den lille brænder er et anerkendende nik værd.

På egne ben
Brænderen har tre ben, der folder ned langs siden. De har en rigtig fin overflade til de fleste gryder til vandrebrug. Fødderne give en god afstand mellem gryden og brænderen og giver den styrke, da det er nemmere for flammen at sprede ud og varme gryden mere jævnt op.

Den medfølgende trefod gør også, at den står stabilt. Dog vil jeg anbefale at finde et forholdsvist plant område, når man bruger brænderen. Det sted, hvor halsen er fastmonteret på bundstykket, sidder fast med en skrue. Selv når skruen var helt strammet ind, var der en lille smule rokken, når der kom vægt på benene. Det gjorde, at en fyldt gryde desværre rokkede en lille smule og gjorde det hele lidt ustabilt.

Det er en lang skrue, der holder halsen fast, og jeg tror, at man ville have fået en sikrere tovejsstabilitet ud af to korte skruer i monteringen. Mig-htyMo vejer dog kun 95 gram, hvilket er en imponerende vægt. Pakket sammen kan man have den i hån-den eller lommen.

Lille brænder, stor virkning

 

Udgivet d. 12. april 2018
Af Jeppe Gabriel Spence

Jetboil

MightyMo

Bedømmelsen

Jetboil har igen bevist, hvor meget kraft de kan putte i deres brændere. MightyMo har en imponerende pakkestørrelse og vægt. Simrekontrollen tager den skridtet videre og giver dig mange flere muligheder for madlavning, som ikke altid ses i mindre brændere. Denne model er til letvægtsvandrerens skov- og hytteture.

Jetboil har igen bevist, hvor meget kraft de kan putte i deres brændere. MightyMo har en imponerende pakkestørrelse og vægt. Simrekontrollen tager den skridtet videre og giver dig mange flere muligheder for madlavning, som ikke altid ses i mindre brændere. Denne model er til letvægtsvandrerens skov- og hytteture.

 

8/10: Produktet fortjener applaus
Vægt, lille pakkestørrelse, nem og bred styring af outputtet
Ustabil, kræver ly for optimalt brug
Pris: 549,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Andre spændende artikler

Biolite CampStove

BioLite CampStove er en af årets største samtaleemner blandt grejnørder. Nu kan man lave mad og o...
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind