Du er her:

Udstyrstest

Montane Atomic Jacket


Montane her tre overordnede krav til deres produkter: De skal være lette, innovative og åndbare. Atomic Jacket er det mest prisstærke bud på en vandtæt jakke fra Montane, men er det nu også nok til, at man tør tage den med på tur?

Efter at have brugt jakken et par uger herhjemme i Danmark, pakkede jeg den som min eneste vandtætte beklædning til en fjeldtur. Atomic Jacket er en prisstærk jakke, og på en tur med rygsæk i et klima, der kan byde én hvad som helst, så skal den vandtætte beklædning kunne præstere. Jakken har en stor, justerbar hætte med fine justeringsmuligheder.

En YKK-lynlås sikrer nem adgang, og på trods af at det ikke er en vandafvisende type, så holdes vand ude med en kanal bag lynlåsen. Under hver arm sidder en envejs-YKK-lynlås, der gør det muligt at lufte ud. På hvert ærme sidder en lille refleks og en justerbar velcro-lukning.

To rummelige lynlåslommer gør det muligt at have lidt af hvert i lommerne, men deres lave position gør det svært at bruge dem, hvis man går med rygsæk. Et mesh-materiale bag lommerne gør, at der ikke er overlap af to vandtætte materialer, så åndbarheden er bedre. Atomic Jacket har forlænget rygstykke for at undgå et bart stykke hud samt en elastikstrop i hver side til finjustering af jakken.

Aldrig klam, altid klar
Atomic Jacket er gjort vandtæt med en mikroporøs coating på indersiden, der sikrer et vandsøjletryk på 10.000 mm og en fornuftig åndbarhed. På ydersiden er der brugt tynd og slidstærk DWR-imprægneret 40D nylon. Normalt sværger jeg til jakker med membran på tur, da de opnår den bedst mulige kombination af åndbarhed og vandtæthed, og man kan holde ud at have jakken på, selvom det ikke regner.

Men ønsker du blot en jakke at trække i, når det regner, så holder Atomic Jakcet med sin coating dig tør og komfortabel. På fjeldturen regnede det halvdelen af tiden, og jeg oplevede aldrig en klam fornemmelse med jakken på, men har temperaturen eller pulsen været høj, så har jeg haft brug for den mulige udluftning. Åndbarheden har overrasket mig meget positivt, og jeg har oplevet den som bedre, end den er på papiret.

Selvom det ikke er den samme følelse som med en skaljakke, så vil jeg uden tøven pakke den som min vandtætte beklædning på tur. Atomic Jacket er ideel at have i rygsækken, så du altid er klar til regnvejr. Jakken fylder ikke meget, og med en vægt på 315 gram behøver man ikke overveje, om man skal have den med eller ej. Alt i alt får man mange gode egenskaber til en fornuftig pris.

Udgivet d. 23. januar 2018

Montane

Atomic Jacket

Bedømmelsen

Atomic Jacket har masser af gode detaljer, som man sjældent ser så mange af i den prisklasse. Jakken er ikke det mest åndbare og vandtætte produkt, men den er komfortabel at have på, og man kan uden problemer holde ud at vandre i den, når det regner. Du kan roligt pakke jakken på tur. Det er en god jakke for dig, der vil have nogle gode detaljer uden at skulle smide alt for mange penge.

8/10: Produktet fortjener applaus
Let, kompakt, komfortabel, udluftning under arme, justerbar hætte, to lynlåslommer, afstivet skygge, værdi for pengene
åndbarheden kunne være bedre, karambolage mellem lommer og rygsæk
Pris: 1.399,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Andre spændende artikler

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind