Udstyrstest

TLT Sov -12

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 13291
Karakter fra test

Til den kræsne bruger der vil have noget for pengene

Selvom TLT er et nyt mærke, har det allerede flere serier og målgrupper. Denne sovepose er en del af TLT’s ”Flagship”-kollektion med bud på produkter, der ikke går på kompromis med kvaliteten. Vi har haft dunsoveposen med på tur og testet, om den nu kan leve op til sin fine titel som et topprodukt.

Sov -12 er opbygget lidt anderledes end den gængse sovepose. Normalt er soveposer bredest ved skuldrene, men ved Sov -12 er det bredeste sted ved albuerne. Grunden til det er, at når man ligger med armene langs siden af kroppen, vil de være let vinklede og dermed ofte rage bredere ud end skuldrene.

Jeg er meget tilfreds med pasformen. Soveposen er smalt skåret for at optimere varme og vægt, hvilket passer godt til mig, men ønsker man en god, bred pasform, er det ikke den rette model. Modellen fås for øvrigt i to længder; en regulær med en personlængde op til 183 cm, og den lange på op til 200 cm.

Soveposen er opbygget med en bokskonstruktion med skrå vægge for at undgå kuldebroer. En god fodboks med plads til fødderne sikrer, at man ikke maser isoleringen flad og man undgår dermed også kuldebroer. Soveposen har en god varmekrave, som ligesom andet ved Sov -12 er lidt anderledes, idet kraven er opbygget, så det ikke er nødvendigt med velcro eller trykknapper for at lukke den helt tæt.

TLT Sov -12
Anmeldelsen

Nye detaljer
Man skulle ikke tro, det var muligt at udvikle meget yderligere på en sovepose, men det er alligevel lykkedes at begejstre med mange små, enkle detaljer. Den første detalje, som vi ikke kan få armene ned over, er den nytænkte lynlås. En trekantet plastik-dims på selve lynlåsen sørger for at holde afstand mellem lynlås og soveposens stof. Det betyder, at soveposen kan åbnes uden at komme til at sætte sig fast i stoffet – en virkelig smart detalje, der gør en stor forskel. Det er ikke umuligt for lynlåsen at sætte sig fast, men den har væsentlig mindre tilbøjelighed til det.

Jeg er vild med de faste snore, der bruges i posen, en flad og en rund, så man kan mærke forskel i mørket. De faste snore giver ikke en masse ekstra snørre og bliver ikke slappe med tiden, som jeg ofte har oplevet med elastik.

Der medfølger en pakpose med to indsnøringer, men det er ikke en kompressionpose. Det er en smagssag, om man kan lide denne form eller kompressionsposen. Én ting er sikkert: Den enkle pakpose holder prisen nede og fungerer ganske udmærket, da den er nem at forme nede i rygsækken.

Kvalitet og varme
TLT Sov -12 er spækket med RDS-certificerede gåsedun med en fyldkraft på 700 med en fordeling på 90/10 mellem dun og fjer. Soveposen isolerer ned til -12 i limit til herre og -5 i komfort til dame.

Med en vægt på 1.070 gram, en pakkevolumen på 31x18 cm, gåsedun og en pris på 2.499 kr. får man en sovepose med meget gode forhold mellem kvalitet, pakkevolumen, pris og vægt.

Man kan godt få højere fyldkraft og lavere vægt, men så er prisen også en hel anden. Spørgsmålet er også, om du har behov for meget mere? Jeg savner i hvert fald ingenting ved denne sovepose.

TLT

Sov -12
Pris: 2.499,-

Bedømmelsen

Sov -12 er en del af TLT’s ”Flagship Collection”, og det må siges, at soveposen sagtens kan leve op til det fine stempel. Vi er meget begejstrede, og soveposen fortjener topkarakter, da alt går op i en højere enhed i forhold til kvalitet, egenskaber og pris.

10/10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!
God pakkevolumen, lav vægt, RDS-certificeret gåsedun, pasform, genial løsning med lynlåsen, fodboks, faste snore, medfølger pakpose og opbevaringspose
Nogle vil måske savne, at pakposen er uden kompression

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på TLT Sov -12
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på TLT Sov -12 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.