Du er her:

Fjällräven Stina Padded Jacket

Bæredygtig varme - designet til kvinder. Er der én producent, der i den grad afspejler den nordiske naturs rå beskaffenhed og vejrforhold, er det svenske Fjällräven. Deres produkter er designet til brug i den nordiske natur, som stiller store krav til alsidighed og slidstyrke. Med begejstring har jeg for første gang i min lange friluftskarriere iført mig en jakke fra Fjällräven: Stina Padded Jacket.

Jeg står med en jakke i hænderne, som jeg ikke et øjeblik er i tvivl om, er slidstærk og i god kvalitet. Stina Padded Jacket er, som resten af Fjällrävens produkter, lavet i et formålstjenligt, tidløst og bæredygtigt design. Den er foret med blødt polyester, som gør den dejlig varm, den er let – vejer bare 643 gram i størrelse small – og føres i tre farver: dark navy, sort og grøn.

Jakken er kort og egner sig nok mere til hverdagsbrug end til rendyrket friluftsliv. Den har en god pasform med fin plads til at kunne have en trøje på indenunder, men uden at virke poset. Hætten og den høje krave begrænser kulde om nakke og skuldre, og den ekstra længde bagpå mindsker, at man ikke ’skiller’ på midten. Jakken er forsynet med to skrå lynlåslommer, en elastiksnøre i nedre del for bedre tilpasning og to justeringsmuligheder ved håndleddet.

Jakken er selvfølgelig lavet af det slidstærke G-1000 materiale, som Fjällräven i tidernes morgen udviklede til teltdug til ekspeditionstelte, men som i dag anvendes til de produkter, der kræver den største slidstyrke. Det tætvævede G-1000 stof er vind- og vandafvisende, vel ventileret og hurtigtørrende og findes i fire varianter: Original, Silent, Lite og Eco.

Stina Padded Jacket er lavet i G-1000 Silent, som er en børstet udgave af den originale G-1000, der gør den blød og ’lydløs’ (som Fjällräven selv siger). Det er en blanding af 65 % polyester og 35 % bomuld vokset med et tyndt lag Greenland Wax – Fjällrävens naturlige imprægnering af paraffin og bivoks. Voksen beskytter mod snavs, vind og vanddråber og man kan selv øge vandtætheden ved at tilføre mere voks ved at stryge det ind.

G-1000 og bivoksen er et aktivt valg til forbedring af miljøet, da Fjällräven arbejder ud fra devisen om at udvise ansvarlighed overfor naturen og miljøet – både i produktionsmåde og anvendelsen af materialer. De anvender således ikke fluorocarbon, et miljøskadeligt imprægneringstoksin der øger vandafvisningsgraden, men som med tiden også ophober sig i vores krop. Således får du med Stina Padded Jacket ikke bare en jakke, men en bæredygtig jakke med omtanke for natur og miljø.

Vibe Sørensen, Fredag, 08 februar 2013, hits: 6592
Log ind