Udstyrstest

GARMIN INSTINCT 2 SOLAR

Smartwatch til de aktive

Skrevet af: Jes Lindrum Brinch
Den 01. mar 2023
Læst af: 3915
Karakter fra test

Garmin byder op til eventyr med det her lille, smarte ur, der er pakket med funktioner til både sportsaktiviteter, sundhed og dagligdag.

GARMIN INSTINCT 2 SOLAR
Anmeldelsen

Uret her henvender sig til alle, der ønsker et ur, de kan bruge til det hele, men som gerne må være lille og have en pris, der matcher kvalitet og mængden af funktioner. Med over 30 sportsprofiler kan du måle alt det, du vil, når det kommer til sport og aktiviteter samt din søvnkvalitet.

Uret logger nemlig en bred portefølje af aktiviteter lige fra vandring og cykling til SUP-padling, jagt og bouldering. Derudover kan du betale trådløst med det i butikkerne, høre musik fra telefonen (dog ikke offline), og så lader det op med solceller.

Uret føles dejligt let at have på, har en overskuelige størrelse og sidder fint på håndleddet. Den fiberforstærkede Polymerurkasse og det kemisk forstærkede, ridsefrie glas garanterer et ur, der holder længe, og som er vandtæt til f.eks. badning, snorkling og svømning. Den monokrome skærm har høj kontrast og er virkelig god at aflæse under alle lysforhold.

Jeg testede uret i både fuld bjergsol på Gran Canaria, hård regn på vulkanbestigning på Azorerne og på vandet i tæt, kold tåge i Grønland. Sikkerhedsmæssigt er det fint, at uret kan lave et brødkrummespor tilbage til start. Der er ikke en kortbaggrund, men sporet er dog fin hjælp til at finde vej tilbage, hvor man kom fra, i f.eks. tæt tåge.

Solopladning og overblik

Gran Canaria oplevede jeg udfordringer med GPS-signalet, men i praksis trackede det meget lig med bl.a. et Garmin Fenix-ur, jeg holdt data op i mod. Når det kommer til batterilevetiden, var det nødvendigt at lukke for flere af de mere sundhedsorienterede målinger for at kunne logge en hel dags vandring i bjergene. Ellers løb uret tør for batteri, selvom solen skinnede, og uret kunne lade op undervejs. Derfor tog jeg også mig selv i at skulle huske på at trække de lange ærmer op over uret, så det kunne lade op, når vi gik.

Jeg blev positivt overrasket over, hvor fint et overblik Garmins kropsbatterifunktion giver. Det er interessant at se målinger på søvn, puls og aktivitet samlet i et overblik over kroppens stress og behov for hvile og sammenholde det med ens egen fysiske oplevelse. Informationerne sendes trådløst via Bluetooth til Garmin Connect app’en, hvor man nemt får indsigt i alle loggede data.

Det fungerer perfekt. Man kan også koble uret op til sine profiler på sociale medier. Det er nemt at læse beskeder og notifikationer, men det kan udvikle sig til spam, når man hver gang, der er liket et billede eller en besked på f.eks. Facebook, gives besked med en vibration og notifikation på displayet. Det gik fra at være sjovt til irriterende ret hurtigt, og jeg slog det derfor fra igen.

Samlet set er Instinct 2 blevet væsentligt mere interessant end sin forgænger med nye funktioner som opgradering til en skærm med højere opløsning, opgradering fra 8 til 18 mb intern hukommelse, ny generation 4 optisk HR-sensor, øget understøttelse af div. sensorer og en masse avancerede målinger. For mange kan uret mere end rigeligt. Det fås i både 40 og 45 mm og i et hav af forskellige farver.

GARMIN

INSTINCT 2 SOLAR
Pris: 3.499,-

Bedømmelsen

Uret kan bruges til langt de fleste friluftsaktiviteter og give et overblik over både fysik og præstationer i hverdagen.

Med de rigtige indstillinger holder uret fint batteri til en aktiv dagligdag og fritid, men til længere ture med flere målinger – og især ved brug af målinger vedrørende f.eks. søvn og fysisk stress – er der brug for almindelig opladning på trods af solceller.

Uret er et smartwatch, der gør det hurtigt at læse sms, mails, få notifikationer og i øvrigt betale i butikker. De mange funktioner er dog lidt mindre sexede på den lille, monokrome skærm i praksis.

8/10: Produktet fortjener applaus
Kompakt, robust, mange funktioner, lille og let ur. To størrelser og mange farver at vælge mellem. Præcise målinger. Mulighed for opladning fra sollys. Garmin Pay. Nem og god forbindelse til Garmins Connect app.
Kompliceret menu-system på relativt lille skærm. Batterikapaciteten påvirkes meget, når fuld funktionalitet ønskes. Ingen offline-musik eller kort.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på GARMIN INSTINCT 2 SOLAR
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på GARMIN INSTINCT 2 SOLAR ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.