Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • GRISPORT GRITEX 11205

Udstyrstest

GRISPORT GRITEX 11205


Kend den på knækket

En ny konkurrent spiller med musklerne på støvlemarkedet i Danmark. Grisport Gritex 11205 beviser, at en læderstøvle ikke altid er stiv.

Grisports Gritex 11205 er en solid, flot, traditionel lædervandrestøvle betrukket med oliebehandlet skind. Vi har givet den en off-trail tur i det bakkede terræn omkring Himmelbjerget, i skov og snevejr; alt sam-men med vægt på. På stigninger kan en fuld læderstøvle hurtigt skabe problemer over forfoden og ved akilleshælen, da kraftigt læder kan skarve, når det skal lave samme bøjninger som foden. Grisport har dog indlagt et panel med blødt læder ved bunden af pløsen, som kontrollerer, hvor støvlen knækker og høj-ner levetiden, da læderet giver sig der, hvor det skal.

På støvlens bagside sidder endnu en pude. Går man op af bakke, mærker man, hvordan støvlens skaft ikke generer akillessenen, som nogle meget stive støv-ler kan gøre. Puden ved akillessenen mindsker også risikoen for tendinitis, som kan ske ved støvler med for stiv ankelstøtte. Ved at indlægge knækkene, følger støvlen fodens bevægelse, uanset hvor stejlt ter-rænet er. Den følger således foden som en syntetisk støvle, men holder den kraftige læderstøvlefunkti-on.

Lag-på-lag sålopbygning
I bunden er der en kraftig gummisål fra Vibram med et godt greb på såvel våde som glatte overflader. Ovenpå sålen sidder en solid torsionskontrol i PU, der gør, at foden ikke vrider på ujævne overflader. Det stykke gør skoen let at gå i kuperet terræn med, da man selv med vægt på ryggen ikke får trætte muskler i foden. Selve stødabsorberingen er ikke den mest fremtrædende, men jeg kunne mærke den selv ved frossen jord og asfalt.

Sålopbygningen bliver hjulpet af et specielt opbygget hælgreb, som Grisport selv er arkitekten bag. Man kan mærke, hvordan ens hæl holdes fast, imens man holder sig godt aktiv på samme tid. Dog er indlægget ikke noget, der løfter øjenbryn, og jeg anbefaler klart at smække en anden sål i støvlen for at få den gode stødabsorbering.

Vandafvisende membran
Den vandafvisende, vindtætte membran, der lægger navn til modellen, er interessant. Den er opbygget på samme måde som andre vandtætte membraner, men er ikke tapet i syningerne. Det gør, at vandet kan slippe igennem de steder, hvor membranen er blevet samlet.

Desværre har den sine svage sider, og membranens effekt mærkes kun lidt i forhold til en normal læderstøvle, når den udsættes for vand i længere tid. Formålet med Gritex-membranen er at gøre støvlen mere åndbar end en normal, vandtæt membran, men der ligger stadig et membranmateriale mellem læderet og foden. Det hindrer åndbarhe-den mere, end hvis man havde ladet støvlen være rent læder, og mine sokker var fugtige efter en kort gåtur; selv i frostvejr. Jeg ville foretrække, at Grisport bare havde spillet på læderstrukturen og derved gjort støvlen mere alsidig.

Grisport har foret støvlen med Cordura-nylon. Det giver en blød komfort og gør støvlen mulig at have på i lang tid uden ubehag. Faktisk var det muligt at tage støvlerne på direkte efter købet, uden at den stram-mede og gnavede, som en helt ny støvle ofte gør. Den var nem og behagelig at tage på fra starten af.

Udgivet d. 26. april 2018
Af Jeppe Gabriel Spence

Grisport

Gritex 11205

Bedømmelsen

Grisport Gritex 11205 er et fantastisk bud på en støvle til både begyndere og øvede vandrere. Komforten er i top i læderstøvlen, der har en virkelig høj værdi til prisen. Konstruktion er gennemtænkt, og man mærker, at der står en producent bag, som ved, hvad de laver.

8/10: Produktet fortjener applaus
Høj, gennemtænkt komfort, lav pris ift. kvalitet, Vibram-såler
Vandafvisende membran hindrer åndbarheden, tynd indlægssål
Pris: 1.299,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind