Haglöfs Barrier II Vest

Haglöfs klassiske Barrier I vest er blevet frisket lidt op, og vi har kigget lidt nærmere på opfølgeren, Haglöfs Barrier II Vest. 

I en del år efterhånden har Barrier I-vesten været en del af min faste friluftsoppakning. Mit oprindelige incitament til at købe en fibervest var primært fiberens isolerende og hurtigtørrende egenskaber, men også dens overkommelige pris spillede en afgørende rolle. Efter 5 års hårdt brug fremstår Barrier I-vesten fortsat i god stand med en regelmæssig fordeling af fiberisoleringen og uden tab af elastik eller nævneværdig farve.

Barrier II-vesten er blevet opfrisket på en række fronter. Blandt andet er fiberfyldet langs siderne blevet hæftet til yderstoffet i synlige horisontale baner frem for vertikale baner, som der var på forgængeren, og det øger bevægelsesfriheden.

Derudover har den opdaterede udgave fået blødere inderstof, ligesom Haglöfs også har fjernet de synlige syninger på ryggen. Vestens åbninger ved armene og omkring hoften har fortsat indsyet elastik, hvilket minimerer varmetabet fra kroppen. Vesten vejer stort set ingenting, cirka 260 gram i en størrelse herre large, hvilket er omkring 25 gram mindre end den tidligere udgave. Ydermere kan vesten pakkes ned i sin egen venstrelomme, hvor lynlåsen er tosidet – i komprimeret tilstand fylder den således ikke mere, end hvad der svarer til en stor håndfuld.

Efter min mening er fiberveste et perfekt kompromis mellem isolationsegenskaber og vægt på de ture, hvor man gerne vil holde vægten nede, men fortsat have muligheden for at tage et ekstra isolerende lag på. Dette kunne være på et adventurerace eller på de regnvåde forårs- og efterårsture.

Fibervesten kan dog efter min mening ikke erstatte dunjakker eller dunveste på vinterfjeldet, idet dun er overlegent, hvad angår isolerende egenskaber. Personligt har jeg brugt vesten meget i hverdagen og har den ofte liggende komprimeret i bunden af rygsækken, hvis der nu skulle blive brug for lidt varme.

Bo Skov Kristensen, Fredag, 14 december 2012, hits: 5732
Log ind